Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit nákupní štítky z oblečení?

Od: jmlc® odpovědí: 9 změna:

Už jste si někdy koupili něco krásného na sebe a při pokusu oddělat ten lístek s háčkem či cenovkou se vám podařilo udělat tím kouskem plastového drátku oko na látce?

Já dnes koupil dva balíčky ponožek - v "akci" vyšel jeden pár ponožek na 90,- Kč - prostě lepší kousky (podle mých běžných nákupů). Každý pár byl 3x procvaknutý - sešitý tím plastovým drátkem s nějakou cenovkou + jedním "jen tak". Snažil jsem se, demontoval to snad 5 minut - na 4 z 5ti párů se mi podařilo vytáhnout kousek či velký kus šňůrky, jeden pár můžu rovnou vyhodit s hezkou dírou...

Reklamovat to nejde, ale tak mne to naštvalo, že to ze sebe prostě musím vykřičet do světa...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Nikdy - nejsem trotl, co neumí rozbalit pár ponožek.

No a co to tak ustřihnout, to by nešlo? A ještě to vykřikovat do světa.

hodnocení

Vezmu ponožky, snažím se jednu od druhé trochu odtáhnout, vložím nůžky, střihnu do toho plastového drátku.. Při vytahování vzniknout 2 plastový téčka. Jedno trhá bavlnu díky zřejmě nedostatečně rovném střihu s "háčkem", druhé téčko bylo tak utaženo, že se musí z látky dolovat a je zaháknuto ze všech stran...

Základní info asi chybí ... To oné plastové prostě tahá bavlněná očka, protože nemá rovný povrch...

Jsem sice trotl, který si při vybalení zlikvidoval 4 páry ponožek, ale na nůžky mám a umím je užívat od školy :)

bomba*

Stčihnu mezi ponožkama a rukou ve směru vpravo vytáhnu ty téčka, jinak pak stříhání nemá smysl.

Hele a neužils něco?

hodnocení

Asi jo... asi jsem to přehnal se spánkovým deficitem...

Už jsem za pár posledních let koupil nějaké to oblečení - střihání toho sešívacího hnusu mám v malíku... Ale zdá se mi, že tyto "bezpečnostní" kousky vč. těch pípátek, které prorvou oblečení a udělají tam díru jako do ... Oblečení se pak zničí... často na oblečení zůstane dírka, která se po oprání zvětší...

Může se ještě vyjádřit někdo, kdo kupuje ponožky a pak je musí "odšalovat"? Já většinou kupuju ponožky sešité nití - šňůrka se krásně dá vytáhnout bez dalších poškození - ten plast mne prostě naštval - možná nějaká poškozená sada, že to tak trhalo bavlnu...

hahanaj*
hodnocení

0x

já to vždy uprostřed přestřihnu a nic nepoškodím -rozhodně nevytahuji ,chce to myslet u toho

hodnocení

Přiznám se, že nerozumím odpovědi - přestřihnete ten plast a necháte ho v ponožce? Já to přestřihnu a opatrně každou půlku vyndávám...

hodnocení

0x

Já vždycky stříhám mezi papírem nebo štítkem a látkou. Nůžky tlačím na papír. A vždycky si vezmu brýle!

hodnocení

0x

Nikdy - nejsem trotl, co neumí rozbalit pár ponožek.

Tak pokud nemáte volšové ruky, tak mě napadají jedině špatné - tupé nůžky. Neudělají rovný střih, ale ten plastový drátek na konci zmáčknou, roztřepí či jinak zdeformují.

Můj postup je většinou takový, že v případě balíku ponožek, ustřihnu ten plastový bazmek na jednom konci hned za téčkem (trochu potáhnu, ať se udělá místo na nůžky a fik) a pak celý zbytek vytáhnu. Nejlepší, když je to secvaklé přes papír, to se nemusím bát, že střihnu do ponožky. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych vytáhl nit. Jasně občas se povytáhne kousek očka, ale to stačí ponožku v tom místě napnout a je spraveno.

V případě jiného oblečení to většinou bývá cvaklé přes lístek s informacemi o složení a praní. Tam je to bez problémů. A i když je to přes látku, tak s tím nemívám problémy.

hodnocení

JJ, Máte pravdu!

Zkontroloval jsem totiž všechno možné a ty nůžky jsou opravdu staré a tupé - ještě k tomu kulaté (synovy ze školy). Takže původ problému nalezen, vyřešen! Zakoupím nové nůžky a nechám je přímo na tyto účely!

Díky za nápad!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]