Nejste přihlášen/a.
Přišel jsem do práce na ranní směnu a vystřídal noční . Vše bylo v pořádku do té doby než jsem si v šatně postavil na kávu . Bylo tam takové teplo že než se mě káva uvařila tak se mě zavřely oči a já usnul.Mezi tím mě volali z recepce ale já telefon neslyšel.Zhruba za 2 hodiny přišel kolega kterého jsem vystřídal zbudil mě a poslal mě domů vyspat na příkaz mého šéfa, Den před službou jsem příliš sportoval a teplem byl tak unaven . Směna nebyla nijak narušená . Za 2 dny si mě šéf pozval do kanceláře a zdělil mě že za tento prohřešek mě z výplaty strhne 6000 kč . které mě bude strhávat po tisícovce měsíčně a když se mě to nelíbí tak že mě nedá na výplatu ani korunu . Výplatu mě dává v hotovosti na pásce mám peníze správně ale když to podepíšu v sáčku je o 1000 kč.méně.Tuto výplatu to bude již třetí měsíc. Proto se touto cestou ptám jestli si to zaměstnavatel může dovolit - popřípadě jak bych se mohl proti tomuto bránit . Děkuji za odpověď Veselý
Moc prosím, řekněte, co máte za práci, když můžete nerušeně 2 hodiny spát a, jak píšete, směna nebyla narušena ?
Pokud máte takovouto práci, kde na výsledek nemá vliv, že spíte, a z práce vás nepropustili, ani když jste se vyspinkal, tak buďte rád, že vás to přijde jen na tak málo. I když ano, není to v pořádku, pokud se piší částka na výplatní pásce a skutečně vyplacená mzda.
V pořádku to rozhodně není. Je to vydírání, pokud se liší částka na výplatnici a ve skutečnosti. Šéf to zaručeně strká do vlastní kapsy, protože papírově to všechno sedí, Vy to podepíšete a kde není žalobce, není soudce. Navíc se mi zdá 6 tisíc za takový prohřešek docela dost.
Ovšem na druhou stranu, stát se to v jiné firmě, letěl byste možná hned a tak rychle, že byste tam i kabát zapomněl. Tak i když je to citelný trest, buďte rád, že máte i nadále práci a příště si už dejte pozor. Ono dneska se nedá nijak hájit a vyskakovat, hned zazní věta: "Nelíbí se vám to? Tak se seberte a běžte, venku čeká 20 dalších!"Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.