Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém v práci

Od: kareka* odpovědí: 7 změna:

Přišel jsem do práce na ranní směnu a vystřídal noční . Vše bylo v pořádku do té doby než jsem si v šatně postavil na kávu . Bylo tam takové teplo že než se mě káva uvařila tak se mě zavřely oči a já usnul.Mezi tím mě volali z recepce ale já telefon neslyšel.Zhruba za 2 hodiny přišel kolega kterého jsem vystřídal zbudil mě a poslal mě domů vyspat na příkaz mého šéfa, Den před službou jsem příliš sportoval a teplem byl tak unaven . Směna nebyla nijak narušená . Za 2 dny si mě šéf pozval do kanceláře a zdělil mě že za tento prohřešek mě z výplaty strhne 6000 kč . které mě bude strhávat po tisícovce měsíčně a když se mě to nelíbí tak že mě nedá na výplatu ani korunu . Výplatu mě dává v hotovosti na pásce mám peníze správně ale když to podepíšu v sáčku je o 1000 kč.méně.Tuto výplatu to bude již třetí měsíc. Proto se touto cestou ptám jestli si to zaměstnavatel může dovolit - popřípadě jak bych se mohl proti tomuto bránit . Děkuji za odpověď Veselý

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senator*
hodnocení

0x

měl byste být rád, že vás nevyhodil, sice tohle asi nemůže, protože je to vydírání, buď ho můžete udat, a přijít o práci, a nebo nechat peníze odcházet - pokud ovšem to strhávání skončí u těch 6000!

hodnocení

0x

Výplatu nepodepisuj a řekni, že ji chceš poslat na účet nebo domů složenkou. Až peníze přijdou tak si jdi stěžovat s pracovní smlouvou a platovým výměrem na příslušný Oblastní úřad inspekce práce.

doplněno 10.02.12 23:16:

Dobré by bylo si opatřit svědka, který by dosvědčil šéfovo jednání.

za
hodnocení

0x

Moc prosím, řekněte, co máte za práci, když můžete nerušeně 2 hodiny spát a, jak píšete, směna nebyla narušena *haha*?

Pokud máte takovouto práci, kde na výsledek nemá vliv, že spíte, a z práce vás nepropustili, ani když jste se vyspinkal, tak buďte rád, že vás to přijde jen na tak málo. I když ano, není to v pořádku, pokud se piší částka na výplatní pásce a skutečně vyplacená mzda.

V pořádku to rozhodně není. Je to vydírání, pokud se liší částka na výplatnici a ve skutečnosti. Šéf to zaručeně strká do vlastní kapsy, protože papírově to všechno sedí, Vy to podepíšete a kde není žalobce, není soudce. Navíc se mi zdá 6 tisíc za takový prohřešek docela dost.

Ovšem na druhou stranu, stát se to v jiné firmě, letěl byste možná hned a tak rychle, že byste tam i kabát zapomněl. Tak i když je to citelný trest, buďte rád, že máte i nadále práci a příště si už dejte pozor. Ono dneska se nedá nijak hájit a vyskakovat, hned zazní věta: "Nelíbí se vám to? Tak se seberte a běžte, venku čeká 20 dalších!"*bzum*Jaga.

za

Oprava:...pokud se liší částka...

bclukaspaiskr
hodnocení

0x
Dobrý večer, můžete být rád, že v práci stále ještě jste! Je několik možností. Dohoda, okamžitá smluvní pokuta bez splátek, vyhazov. Myslím si, že, ale 6000 Kč je dost. Měl by jste mít určitě papír a zaměstnavatel taky. Pokud by jste chtěl do 2 měsíců můžete reklamovat výplatu ve mzdové účtárně. Nutné je, ale i z vaší strany písemné doložení. Většinou, ale je 3x a dost. Pokud by jste něco přehlédl mohlo by to pro vás být horší. Vaší situaci do podrobností neznám, ale došlo k porušení smluvního řádu. U nás ve firmě je napomenutí, pokuta, výpověď, ale zaměstnanec vždy dostane výplatu a až pak zpětně platí. S tím, že i zde je dohoda. Celkem se takto řešilo už 5 případů. 1 skončil vyhazovem, 2 pokutou a 2 napomenutím a z toho 1 dal sám výpověď. U jednoho případu šlo o alkohol, jinak pozdní příchody na denním pořádku. Paiskr

hodnocení

0x
V žádném případě na toto nepřistupte. I za cenu ztráty zaměstnání. Vedoucí si z Vás udělá oslíčka otřes se. Bude Vaše prohřešky aktivně vyhledávat, protože mu to ponese. Nakonec to stejně budete muset nějak řešit. Běžte s tím za nadřízeným Vašeho vedoucího. Tomu se to určitě líbit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]