Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychická podpora

Od: zuzuzu* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,můj přítel byl před nedávnem přepaden,okraden a zbit tak,že se probral až v nemocnici.Od té doby má strach vyjít sám z domu.Nevíte prosím,jak mu hohu pomoci tento strach překonat?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x

Drsné-ale nejlepší by bylo od policie vyškemrat adresu nebo místo pobytu každýho toho hajzlíka (oni ho nesmí prozradit, ale...) co to způsobil a zmydlit ho taky. V ideálním případě naverbovat nějaké všehoschopné maníky od nějaké agentury-ochranky, aby si s nimi anonymě ručně popovídali...

hodnocení

0x

Třeba útočníci nejsou známi. Doporučil bych příteli, aby se ozbrojil plynovou pistolí. Dá si do ní super pepřové náboje a bude se s ní cítit bezpečnější. V jejím použití by ho však měl někdo zacvičit.

polinek*
hodnocení

0x

,,to je těžké,v každém bude vidět útočníka. Dá mu to dost času,aby se vzpamatoval a aby mu nezůstala fobie.

hodnocení

0x

Já Vám poradím, že nejlepší co může udělat je sebrat se a prchnout ze státu kde se život lidský jako takový, nebere příliš vážně.Od té doby co se zrušil trest smrti, dostávají vrazi, znásilňovači, pedofilové a podobná verbež naprosto nevídanou ochranu v podobě tak mírných trestů, že důsledky vidíte na každém kroku.Je to prostě divoký východ.Já jsem také prchnul, po naprosto špatných zkušenostech s ČR, a je mi hned lépe.

polinek*

,,také bych zvýšila tresty a to pořádně ,aby každý takový "člověk" si rozmyslel co udělá. A žádné vězení jako je dnes! Já bych jim nandala zmetkům ...slámu pod pr .d..e.l a kouli na nohu a pod,,jak to je vidět z dřívějších filmů-protože to nejsou lidé ,,tak proč s nimi lidsky zacházet!

skye*
hodnocení

0x

Určitě by stála za to nějaká konzultace s psychologem...

Pokud ten psycholog již měl podobnou zkušenost sám na sobě, tak je to jen zbytečně ztracený čas.Kdo chce přežít v džungli musí bojovat sám!

hodnocení

0x

Obraťe se na Bílý kruh bezpečí, tam vám bezplatně poradí odborníci. Mají pracoviště v devíti českých městech.

http://www.bkb.cz/

miljan*
hodnocení

0x

Samostudiem a úspěšným složením zkoušek.

zbranekvalitne.cz/...

sisinka*
hodnocení

0x

To je hrozny co se dnes deje?! Aby se clovek bal vyjit ven z domu.

na druhou stranu me napadlo,zda si to Vas pritel nahodou nezaslouzil.Mozna si jen na neho nekdo pockal a vyridil si s nim ucty rucne.Treba nekomu neco dluzi,tak ho dotycny zmlatil a vzal si co bylo po ruce.

výtka
Upozornění od sys maverick 12. 02. 2012 11:11:31
Zasloužil, nebo nezasloužil, to není účelem tohoto fóra. Závěry jsou na soudech a toho se budeme držet.
Poprosím, držte se otázky.
zuzuzu*
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys maverick 12. 02. 2012 11:08:02
Nápodobně!
Sice to nebylo moc pěkně napsané, ale nezapomeňte, že pro nás jako nezaujaté se může jevit oboje jako možné, nikdo netvrdil, že to tak je a že je to správné!
martinaa*

Ačkoli její reakce není zcela adekvátní, chudák tazatelka.

zuzuzu*
hodnocení

omluvám se,nechtěla jsem být sprostá,ale tohle mě vážně vytočilo.Nějaký feťák mi zmlátí přítele,praští ho železnou trubkou přes hlavu,tak,že mu natřikrát zlomí lebku jen kvůli toho aby si mohl někde sehnat nějaké drogy nebo si jít zagembleřit a nějaká pi..na mi tady napíše,že si za to může sám..to je fakt vrchol..

martinaa*

Já se Vás ale zastala. I kdyby to tak bylo, neřešíme příčinu, ale následky. :)

zuzuzu*
hodnocení

ano,vím,že jste se mě zastala a za to vám děkuji.jen jsem chtěla objasnit,proč jsem tak vybouchla.

askmenow*
hodnocení

0x

Dobrý den,

vy ho můžete uklidňovat, rozhodně na něj nijak netlačit, dávat mu vědět, žee jste tu pro něj. Jinak bych ale doporučila odbornou pomoc psychologa, případně skupinovou terapii. Není to žádná ostuda a někdy pomůže i pár sezení. Možná by v tomto případě měl přítel nárok i na psychoterapii hrazenou pojišťovnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]