Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní neschopnost

Od: federex* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den!

Poradí mi prosím někdo jak je to s pracovní neschopností a zároveň nárokem na nemocenskou o sobotách a nedělích?Pracuji ve nepřetržítém provozu, každý měsíc odpracuji 2 víkendy a na oplátku mám 4 dny

Letos v lednu jsem měl oficiálně nastoupit do zaměstnání 6.1. v pátek. Od 2.1-5.1. jsem měl volno, od 2.1. do 5.1. jsem byl v pracovní neschopnosti. 7.1. v sobotu jsem nastoupi do práce na 12-ti hodinovou s měnu a v neděli táké, takže první tyden jsem měl naplánované celkem 4 směny 7,5h v pátek 12h vsobotu a neděli. Otázka zní První 3 dny nemám nárok na nemocenskou tedy 2,3,4. ledna. 5,6 ledna bych měl mít nárok na nemocenskou? nebo až od 6.1. v pátek? protože pracuji o výkendu 12h a to jsou 3 směny. Ale protože mi neschopenka skončila 6.1. a to byl můj prvíní pracovní den, tak se to počítá jako jeden den pracovní neschopnosti?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já se tedy v těch datech nějak ztrácím. Neschopenka byla od 2.-6.1.? 2.-5. jste měl volno = jako volno mezi směnami nebo naplánovanou dovolenou? 6.1. jste měl naplánovanou směnu, na kterou jste z důvodu nemoci nepřišel a nastoupil jste až 7., kdy už jste byl po nemoci?

Neplacené jsou první zameškané směny, přičem nemoc přerušuje dovolenou. Takže jestli jste 2.-5. měl volno jako nepracovní den, tak se nejedná o zameškanou směnu, tou bude až pátek, čili náhradu mzdy za nemoc od zaměstnavatele nedostanete žádnou, jelikož ta se platí až od třetí zameškané směny (maximálně však je neplacených 24 hodin).

Pokud v těch prvních volných dnech je nějaká dovolená, tak dovolená se nemocí ruší a tím pádem by se ten den měl počítat jako pro nemoc zameškaná směna, tedy počítat do prvních třech neplacených dní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]