Nejste přihlášen/a.
prosím vás od jaké hodnoty se píchá do těla inzulín?
když má někdo např. hodnotu 6 tak bere prášky, ale co kdž má někdo hodnotu cukru 12?
díky
Pokud máte vysoký cukr, měl byste být nějakou dobu pozorován. Tzn. krevní testy několikrát denně v různých časových intervalech. V případě, že vám cukr v krvi značně kolísá, měl by vám lékař udělat i krevní "nonfast" test. Ten pak prokáže, jestli jste pod hranicí diabetu nebo už jste za hranicí. Také záleží, jaký typ diabetu vám lékař diagnostikuje. U diabetu typu I. si budete píchat inzulín, u typu II. by vám měli stačit prášky. Osobně si ale myslím, že hladina cukru v krvi nemusí ještě znamenat diabetes. Může být důsledkem jiných onemocnění. Konzultace u lékaře určitě neuškodí.
Jak radí nahoře. Dávky léků, nebo injekcí určí lékař.
Nedá se říct, máte hodnotu cukru 12, budete si píchat. I když máte tuto hodnotu cukru, lékař vám může napsat prášky a ty zaberou.
Někomu lítá hodnota cukru od 6 do 12, dostane měřák, má prášky, když hodnota cukru stále lítá, dostane injekce, zase je na rozhodnutí, lékaře.
Pokud máte 6-9 mnohdy stačí dieta (já tyto hodnoty mám a tablety neberu), pokud po infuzích kortikoidů mám víc jak 11 tak mi dopíchnou nějakou jednotku inzulínu, dřív mě sledovali po 2h v nemocnici, dnes v rámci úspor jsou infuze ambulantně a když se neozvu tak mi cukr nikdo nezměří. Pokud máte deabetes ať už I. nebo II. chce to odsledovat diabetologem a ten určí léčbu. Pokud nemáte diagnostikovaný diabetes a jen jednorázově se při odběru objeví vyšší hladina, obvykle se po čase odběr opakuje a pak teprve rozhodne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.