Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jmenný seznam příjmení Kolbe a pátrání rodokm

Od: fudli* odpovědí: 11 změna:

zdravím,prosím o radu jakýkoli odkaz na vyhledávání potomků rodiny -příbuzných a dalších informací o p.Martě Kolbeové naposledy bytem v Praze.Rozená byla Justicová cca kolem roku 1900 a poslední písemnou zmínku máme z r.1962.Protože jsme snad už využili všechny možné zdroje a archivy prosím o další info kde sehnat jmenný seznam obyvatel konkrétně jen s příjmením Kolbe.Díky za pomoc s pozdravem Miloš

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba tady

kdejsme.cz/...

fudli*
hodnocení

super díky zase jsem o kousek vpředu a konkrétní kontakty přímo na vyhledané osoby by se někde nedaly.Vím že je zákon na ochranu osobních údajů,ale seznamy adres jsou jen nevím jak se k nim dostat.Ještě jedou díky Miloš

dejavu*
hodnocení

0x
fudli*
hodnocení

dík dejavu poprosím Tě jestli by šlo poslat i to samé k p.Kolbeové dík Miloš

dejavu*

Ne, paní Kolbeová tam není. Zkus ještě facebook. Hledat žijící Kolbeové je k ničemu, byly by to pouze vnučky a pravnučky, navíc provdané za syny. Nevíš, jestli paní měla děti a jaké?

Jedna větev Kolbeových je v Kladně, jiní jsou v pohraničí, takže to budou spíš potomci Němců, protože je to původně patrně německé jméno.

faithoncemore*

Hezký večer, dejavu, nevíte, co je to za databáze, resp. z jakých registrů čerpají? Nenašla jsem tam žádného příbuzného, což mne tedy spíš potěšilo, ale je mi to divné, kdepak se ta data asi vzala? Díky.

Možná je to spíš vytvořeno lidmi, kteří se naží zmapovat svůj strom?

dejavu*

Též zdravím. Myslím, že jsou to databáze lidí, kteří si tvoří rodokmeny. Můžete tam zadat svoje členy rodokmene sama, pak budete dohledatelní a někdo se s vámi může spojit, kdo rodokmen sestavuje a vy s ním, pokud ho tam najdete.

faithoncemore*
08.01.15 23:41

Díky :)

fdli

čau dejavu,Tvoje informace mi hodně pomohli tak Tě poprosím jestli mi mrkneš ještě na příjmení Kramer, Kramerová kteří s Kolbeovými souvisý.Dík Miloš

fudli*
hodnocení

zdravím Tě, Dejavu pokud Tě tímto moc neobtěžuji písni mi na email sestavba@seznam.cz protože máš velký přehled o způsobu hledání a pátrání mohl bys mi hodně pomoci s rodokmenem.Dík Miloš - fudli

hodnocení

0x
Já bych v Praze oběhl všechny hřbitovy, mají seznam pohřbených a identitu toho, kdo platí poplatky za hrobové místo. Co když ji najdou...
Jednou jsme také tak hledali pozůstalé, a dělali okolky, že nesmí prozradit jméno. Napsali jsme dopis pro pozůstalé a přesvědčili správce, aby na něj napsal adresu (jméno bylo totožné) a poslal. Měli jsme úspěch.
Další předpoklad je, že hledaná byla věřící. Pokud pamětníci vědí, jakého byla vyznání, dalo by se hledat u správců farnosti v okolí bydliště . Někdo za ní může dávat sloužit mše a pod. Mají i matriky zemřelých.
Vím i o dalších možnostech hledání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]