Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé nebo prechodné bydliste?

Od: ruzenka odpovědí: 2 změna:

Ahoj,co mám delat,kdyz mám prítele na Slovensku,jsem s ním skoro celý mesíc,ale školu mám v ČR,kam chodím 4krát mesíčne,mohu nekdy i 3krát,dálkove,jsem na úradu Práce a pracovat na Slovensku nebudu,jestli si mám udelat trvalé bydliste na Slovensku nebo prechodné,s prítelem jsme financne v plusu,na cesty mám.Jde mi o to,jestli a za jakých okolností muzu být zapsana na úradu Práce na slovensku a pobírat hmotnou 62,5 e a obcanství nechci menit.Díky za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hmotne zabezpeceni musite brat od uradu,kde bydlite a posuzuji se prijmy vsech clenu domacnosti.Taky to resim se synem.chce byt hlasen u nas,ale na Up chodit jinam,coz muze,ale jakmile bude bydlet jinde ,nemuzou ho pocitat do nasi domacnosti.Musela by jste mit zvlast bydleni a posuzovana na Slovensku.Najdete si ale jestli podminkou na ziskani hmotneho zabezpeceni,neni podminak narodnosti na slovensku.to nevim,jake maji podminky.staci se zeptat na prislusnem urade,.Jinak na Up muzete asi byt prihlasena kde chcete,jen podporu vam posoudi podle toho,kde zijete a s kym.Jinak taky na UP se musi dochazet treba 1 tydne,hlidaji to,aby se nedelala treba brigada nacerno.

buss
hodnocení

0x

V této repubiičce již lééta přechodné bydliště neexistuje. Zaregistrujeme si TB a bydlíme kde se nám zachce, to je svoboda, coo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]