Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vzniklo moje příjmení?

Od: acid* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den rád bych se zeptal jestli by někdo z vás nevěděl jak vzniklo příjmení Turták
A docela by se dal tenhle topic dal takhle využívat
Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde si můžete vyplnit dotazník, jak vzniklo vaše příjmení a dostane odpověd.

Tady je odkaz z netu: ptejteseknihovny.cz/...

ukulele*
hodnocení

2x

Dobrý den, obraťte se prosím na ujc.cas.cz/... Já se domnívám, že vaše příjmení může být odvozeno buď od slova tur, nebo Turek, ale také to může bát nějaká zkomolenina, třeba od slova kurta, výrobce kurt, řemenů, celkem by mě to samotného zajímalo. a nebo se zeptejte tady : ptejteseknihovny.cz/...

muter*
hodnocení

0x

:) Krásný večer...:) Od mne se to nedovíte..., to snad víte sám, když je to Vaše příjmení...:)...

sebod*

Milá muter. Jsme zde na Poraďte. Takže se zde RADÍ. Neznáte-li odpověď, tak Vás nikdo nenutí odpovídat. A domnívám se, že tazatel má natolik zvláštní příjmení, že se mu nedivím, že chce znát jeho původ. A jelikož ho nezná, tak se tu ptá...

muter*

:DMno, ale já se nedivím, avšak jeho dotaz mi připadá, že si dělá legraci, natož ,aby chtěl znát odpověď, proto byl takový můj příspěvek. Však ať mi někdo povídá, ža s takovým příjmením chodí po světě a teprve nyní ho napadla myšlenka, původu odkud je jeho příjmení..A co tak matrika a příslušné obory které se tímto zajímají, tam ať hledá odpověď. ..Apropó,... taky jste pane ,,sebod na jeho dotaz neodpověďěl a taky se nějak zamyšlíte nad jinými věcmi...:)

acid*
hodnocení

Matrika s tím nemá nic společného, za 2 docela dost dlouho po tom bádám ale nic jsem nenašel proto se ptám zde. Protože za pc nesedí jen dětí ale i dospělí a dokonce odborníci na různou problematiku tak jsem si řek že to možná vyjde. A pokud vás nudí čist tenhle příspěvek tak ho nemate čist a hotovo.

martinaa*

Ach jo... přečtěte si prosím pravidla poradny. POkud se tazatel na něco zeptá, a hned první odpověď zní "já vám tady neodpovím", tak proč vlastně odpovíáte? Zcela zbytečná odpověď.

doplněno 07.02.12 19:38:

pardon, odpověď "ode mě se to nedovíte".

acid*
hodnocení

Já myslel jak vzniklo historicky příklad: Drábek je odvozen z drába...atd. A moje příjmení je dosti těžký :D

fidonet*
hodnocení

0x

Koktaký pan Tučňák špatně nadiktoval jméno a příjmení syna do rodného listu, nebo administrativní pracovnice na národním výboře byla dyslektička..

acid*
hodnocení

Tohle jsem zrovna nemyslel, pokud si chcete dělat srandu tak jinde

No ono to takhle není absolutně vyloučené, ale nepříliš pravděpodobné a pokud k tomu Fidonet nemá nějaké další indicie, tak je to pouze spekulace. Ale víte, co bych udělal já? Napsal bych Cibulkovi do pořadu o češtině; nějaké odkazy najdete zde: ceskatelevize.cz/...

Jinak jsem na webu zjistil (ale to vy asi taky) že ač je toto jméno zvláštní a neobvyklé, není zdaleka ojedinělé.

krkovicka*
hodnocení

0x
Hledání už jsem vzdala...Jeho nositele jsou cikani a v celé Čr jich je 180nositelů.To je všem co jsem našla.
doplněno 06.02.12 21:39: Teda abych Vás neurazila.je to jedno z častých příjmení cikanu.
doplněno 06.02.12 21:42: Teda abych Vás neurazila.je to jedno z častých příjmení cikanu.

Na těchto stránkách jsem zjistil, že Turtáků (mužů) je v ČR 230.

kdejsme.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]