Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmítko - co je to za ptáka?

Od: dery* odpovědí: 11 změna:

Tak tenhle frajer za oknem mi dělá společnost už půl dne... Pozná někdo, o jakého ptáka se jedná?

Díky.

Krmítko - co je to za ptáka?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že by to mohla být Červenka obecná. Viz obrázek.

Krmítko - co je to za ptáka? #2
borax*

A není červenka tažná?

Chtělo by to lepší fotku...

martinaa*

Červenka je pouze částečně tažná, takže ji v zimě na krmítku klidně potkat můžete:)

borax*

...pak je to červenka...:)

martinaa*
30.01.12 21:23

Asi ano:)

keksik*
hodnocení

0x

Mohl by to být Zvonek zelený, ale nejde to moc dobře poznat

dery*
hodnocení

Ne ne, zvonek to není. Je to větší než vrabec, je to světle hnědé a má to červené kolem zobáku + náprsenku. Zbytek bříška je bílý...

Zkouším poslat lepší foto...

doplněno 30.01.12 16:35:

Měly by tu být lépe vidět barvy...

Krmítko - co je to za ptáka? #3

hodnocení

0x

My máme na krmítku: nespočitatelné hejno vrabců a zvonků, sýkorky koňadry, modřinky i uhelníčky. 3 krásné dlasky, několik kosů a občas přiletí i strakapoud. Také se už párkrát objevili 2 brhlíci.

Jídelníček: velký pytel slunečnicových semínek, rozkrájená jablka, veliký kus loje, na kterém si sýkorky dělají houpačku. Je to krásné pozorovat to hemžení. Jaga.

doplněno 31.01.12 14:36:

Myslím si, jestli ten Váš nebude hýl.

Všichni tito ptáci k nám zalétají na krmítko také, včetně několika červenek. Posílám obrázek "Hýla obecného" k porovnání. myslím, že to opravdu bude červenka. S pozdravem Honza.

Krmítko - co je to za ptáka? #4

Honzíku Ferdíku, to je ale krasavec. Ten u nás ještě nebyl. Jinak ten dotazovaný opravdu hýl nebude, spíš vážně ta červenka. Ale hezcí jsou všichni, i ti obyčejní vrabčáci. Jaga.

Babičko Jagičko Já někdy, jestli se mi to povede fyfotím ten nával na krmítku a pošlu ti ho nějak. Třeba tě nějak najdu.

Honzík Ferdík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]