Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva - úřad práce

Od: angelikaa odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, můžete mi někdo poradit? Dělám na dohodu o provedení práce. Skončila mi smlouva a prodlouženou ji mám ode dne 31.12.2014
Do kdy musim úřadu nahlásit/donést smlouvu? Nejsem si jista, zda je to do 8 dnů.

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

0x

Ohlásit prodloužení smlouvy se musí na ÚP předem.

angelikaa
hodnocení

No, fajn, to jsem neudelala. Takze budu vyrazena z evidence, ze? Kdy me tam zase zaradi? Vubec temhle ptakovinam okolo uradu absolutne, ale absolutne vubec nerozumim. *modla*

Pokud se s úp nedomluvíte, budete sankčně vyřazena na 3 nebo na 6 měsíců. Vše je uvedeno v Základní poučení /...(dostala jste při evidenci na úp). Kdyby Vás vyřadili, ohlídejte si, ať máte v pořádku vše ohledně zdrav.pojištění

martinaa*
hodnocení

0x

Předem to ohlašovat nemusíte, i když byste měla. Prodloužení smlouvy lze ohlásit nejpozději v den nástupu do zaměstnání, a to osobní nebo písemnou formou. Pokud jste tak neučinila, budete sankčně vyřazena na 3 měsíce. Smlouvu samotnou je nutno dodat do 8 dnů, což už je Ve Vašem případě zřejmě zbytečné.

Vše je zapsané v papírech, které od UP máte, případně jste měla hned zvednout telefon a zeptat se. Jsou to zbytečné chyby, na které pak doplácí sami uchazeči.

pt®
hodnocení

0x

Okamžitě ještě dnes pošlete mejlem na ÚP zprávu, je jedno, kolik je hodin a hned zítra na ÚP volejte, třeba ještě vyřazení zachráníte, hned ještě můžete volat vedoucí zprostředkovatelek, raději řediteli ÚP, ale musíte jednat. Uvidíte, jak to dopadne, ale "líná huba, holé neštěstí", tak držím palečky. - pt

iz*
hodnocení

0x

Nekolidující zaměstnání je uchazeč o zaměstnání povinen ÚP oznámit a doložit nejpozději v den nástupu do nekolidujícího zaměstnání. (8 dnů se vztahuje k nástupu do nového zaměstnání.)

Zkuste DPP nahlásit jako nástup do zaměstnání a ukončit evidenci na vlastní žádost.

Za leden si sama zaplatíte zdravotní pojištění a od února se můžete znovu zaevidovat. DPP pak nahlaste hned při registraci.

Přestože jste o svých právech a povinnostech byla poučena při registraci, přidám odkaz – může se hodit: Práva a povinnost/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]