Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kazí počítač oči?

Od: pretoriancz odpovědí: 12 změna:

Čus, nějak jsem se zamyslel nad tím, jestli počítač kazí oči.. nebo jen oslabuje? (Jsou unavené,palí) .. Koukal jsem se různě po internetu, našlo mi to pár stránek kde je takováhle téma.. Ale je to takove půl na půl.. Někde píšou že ano(kazí) ,, někde zase ne.. dokonce v některých komentářích bylo že když budete nadměrně používat počítač(hrát hry atd.) dokonce oslepnete :D což je směšné.. tak se vás chci jenom tak zeptat na váš názor.. a nebo i znáte odpověd? :) děkuju

Pretorian

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

0x

No myslím, že civění do monitoru, tak jako tak moc prospěšné pro oči není. Osobně jsem se za patnác let u pc dopracoval ke dvěma dioptriím, ale těžko soudit, zda bych je neměl i bez PC. To že by někdo oslepl od hraní her, mi příjde uhozené, možná v kombinaci s nějakou jinou vadou... Jinak samozřejmě, že PC oči unavuje, člověk méně mrká, rohovka osychá, atd... Chce to prostě občas se od té obrazovky odtrhnout. Pak jsou také k dispozici nejrůznější kapky do očí, pokud vás často pálí.

hodnocení

0x

Do počítačových monitorů hledím 8 hodin denně už od roku 1995, tj už to bude 18 let. Samozejmě zrak se mírně zhoršuje, ale úplně stejně jako u vrstevníků co s počítači nemají nic společného. Takže to považuju za zcela individuální.

doplněno 16.01.13 18:05:

Nicméně připouštím že něco jiného je hledět do vývojářských nástrojů a něco jiného je hledět na nějakou divokou hru. Ale tam bych viděl možná dřív poškození mozku než očí *frajer*

kangaroo*

Ale tam bych viděl možná dřív poškození mozku

hodnocení

0x

Do počítačového monitoru hledím 8 - 16 hodin denně od roku 1995 a hraní počítačových her se zrovna nevyhýbám...

Je pravda že u doktora už nepřečtu spodní řádek na čtecí tabuli, nicméně si na oči zatím nemůžu stěžovat...

Občas oči bývají unavené, ale stačí si dát pauzu a je vše OK.

tomasgulas
hodnocení

0x

Do monitoru čumím tak 12 - 16 hodin denně, dříve to bylo do televize (Atari, Amiga) a vidím pořád stejně. Dle mého se oči maximálně rychleji unaví, ale určitě nekazí.

Tak a Drejl nám to všem spočte *haha*

ladinpraha*
hodnocení

0x

Už spoustu let zírám denně několik hodin do monitoru a brýle mám stejné jako před 35 lety. Ale fakt je ten, že když jsem měl CRT monitor, tak jsem po pár hodinách cítil, že jsou oči unavené. U LCD únavu očí neznám.

kangaroo*
hodnocení

0x

Hodně záleží na jakou obrazovku koukáš.

CRT to bylo šílený

LCD a LED super a jestli chceš a máš hodně citlivé oči tak IPS monitory jsou sice o něco dražší asi o 1000 proti klasickým LCD a LED, ale kvalitnější a mají živější obraz a lepší pozorovací úhly.

andrea1*
hodnocení

0x

To je individuelní. Někdo nepociťuje nic, někdo po hodině ano. Někoho bolí z televize oči, někoho ne. Někdo se z toho důvodu na televizi nedívá. S přibývajícím věkem jsou oči citlivější. Takže se nemá nic přehánět. V hygienických předpisech pto zaměstnance se doporučuje konat práci s počítačem denně jenom 4 hodiny. Po hodině práce zařazovat 10 minutové přestávky. Práce s monitorem jsou zařazeny do II. kategorie tj. může dojít k poškození zraku u citlivých jedinců. Je uvedeno jak má být monitor vzdálen od očí, jaký mají svírat úhel lokty s klávesnicí atd. Jsou zaměstnání, kde je nutné se do monitoru dívat prakticky po celou pracovní dobu.

peknebilo
hodnocení

0x

Před několika lety se ještě řešilo, co je lepší, jestli pc obrazovka stejná jako u TV nebo led diodová jako mají notebooky. Dříve se jasně říkalo že to notebookové, protože to méně vyzařuje. Osobně raději používám co nejméně bílou barvu. Používám tmavé pozadí a snažím se vyhýbat jasné bílé barvě. Monitor typu TV bych už nikdy nekoupil a nikdy bych ho nechtěl používat, on se asi už ani nedá koupit, mimochodem. Svícení bílé barvy je nejvíce energeticky nevýhodné a pro oči nejvíce nezdravé.

bilytygr*
hodnocení

0x

Ahoj.Oslepnout(to je menší pravděpodobnost) ale počítač oči kazí.Proto bych doporučovala být na počítači max.1 hodinu.(je to jen odpoved )

glow*

bilytygr

Někdo ale na pc pracuje a nemůže být na pc 1hod denně a také podle mě záleží na monitoru a z jaké dálky se díváš.

bilytygr*

Normálně.Já se vždy posadim na židli a odtud na počitač hledím*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]