Nejste přihlášen/a.
Jak se stát pracovníkem, který se stará o údržbu, obnovu a značení turistických tras? Po celé ČR. Díky
Přesně, jak je psáno už nahoře, tato činnost se dělá dobrovolně. Náš soused i jeho tatínek se touto činností zabývali celý život. Náš soused i jeho tatínek měli normální zaměstnání. Zbytek svého života věnovali nejen opravování a údržbě turistických cest, ale dělali i krokování - vyznačování nových turistických cest. Podíleli se také na zajišťování materiálu, shánění sponzorů na stavění rozhledny. Pro tuto činnost je potřeba nejen lásku k přírodě, ale chtít zadarmo pracovat, pro ostatní.
To je poslání, to není podnikání.
Dělat značkaře není povolání, ale poslání. Je to pěkný pocit, ukazovat někomu jinému správnou cestu, aby nezabloudil. Děje se tak většinou pod hlavičkou KČT, který se znovu probouzí k životu. Při svých výšlapech jsem potkala plno značkařů, většinou lidí v důchodu, kteří byli zanícenými turisty. Zasloužili si, aby před nimi člověk smekl.
Bohužel, pro ty, co by si chtěli přivydělat, podotýkám, že jde o jakousi čestnou funkci, která se provádí bez nároku na odměnu. Přesto je krásná a potřebná.Jaga.
Už se těším, až budu v důchodu. Možná, že mě někde potkáte s plechovičkou barvy.
Zdravím
značkařem jsem nějaký ten rok.První rok jsme s přítelem absolvovali zácvik v doprovodu " vedoucích značkařů".Pak jsme po přihlášení jeli na školení,což obsahovalo 2x víkend na horách,za společnosti dlaších 25 budoucích značkařů.Na konci absolvování písemných testů a nabytí vědomostí.Výborný kolektiv,po večech " konzultace" v místní nálevně. Teď běháme i s psem po horách a značíme.Každý rok si snažíme vybírat trasu,kterou jsme ještě nešli.Bydlíme v Jeseníkách.A můžu říct že díky tomuto poslání jsem poznala trasy,a krásná místa ,kam by mě nikdy nenapadlo jít.
Pokud chcete být značkařem,kontaktujte klub turistů (KČT)poradí Vám.Vždy na jaře se sejde tzv. "aktiv" kde se rozdělí trasy,seznámí se zájemci s kolektivem.Vždy je to příjemné setkání.Nafasuje se výbava a hurá na trasy.
Loni když jsme značili jednu trasu,si nás fotili "rádoby turisti v tesilkách" z Prahy,prý nikdy neviděli někoho kdo by to dělal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.