Nejste přihlášen/a.
Vím že to tady už bylo ale poraďte jak na to u silného kuřáka, mé rozhodnutí je spíše z důvodu zdravotního než finančního. Ale nedaří se mi.
Zkus natáhnout dým z cigarety do plic (nešlukovat), před pusu si přiložit složený papírový kapesníček a pak vydechnout přes kapesník. Hnusná, smradlavá žlutohnědá skvrna co se na kapesníčku zachytí je to, co se při každém nadýchnutí dýmu z cigarety usazuje v plicích. Fuj hnus.
Pokud jste ještě mladý, zkuste místo papírového kapesníčku použít normální látkový a až to uvidí maminka, tak schytáte takových pár facek, že vás kouření přejde. Přeci si nebudete kazit zdraví a zanášet plíce nějakým hnusným šmejdem.
Ještě hnusnější je močka z tabáku usazená na spojce troubele dýmky. Neničte život žádnému živočichovi, ale prý když vědci tuto močku nakapali na kůži pokusné myšky, udělal se jí strašný nehojící se vřed a zemřela v mukách.
Nebo pokud to chcete jemně a lidsky, podívejte se na již starší heslo "KISS A NO SMOKER, ENJOY THE DIFFERENCE" ve volném překladu asi jako "polib nekuřáka a ucítíš příjemný rozdíl" nebo "...vychutnej si ten rozdíl".
Někde jsem četl že pro některé lidi je závislost tak silná že snad ani přestat nemůžou to je teda maras.
Každý kuřák si může odvyknout! Klíčová je vaše motivace. Pokud to myslíte opravdu vážně, kontaktujte protikuřáckou poradnu, pomohou vám a už jen ten dozor je velká pomoc, to už to člověk bere vážně, než když si jen tak doma nezávazně hraje a něco si slíbí jako novoroční předsevzetí. Můj otec přestal kouřit po operaci nohy, kdy mu hrozila kolem 70 let amputace. Měl 50% šanci, že to dá a přečetl si, že kuřáci to nedají téměř nikdy. To byste nevěřil, jak rychle s tím seknul! A to byl velmi silný kuřák od mládí. Zkoušel přestat párkrát, nedařilo se, až tohle zabralo, protože byl motivovaný.
Podobně na tom byla kamarádka, když jí začalo stávkovat srdce. Sice měla ještě přechodné období, kdy zkoušela el. cigaretu nebo kouřila občas, ale když zjistila, že je jí zle, sekla s tím a potíže zmizely, takže se drží už dva roky.
Pokud opravdu chcete, nahlédněte na web zde, něco si počtěte kurakovaplice.cz/... - není to jen plané strašení, když vidím, jak moc nemocní kuřáci jsou, přijde mi, že se naopak málo mluví o tom, jak moc je to škodlivé. Máte tam též seznam poraden v odvykání kouření, najdete je tam podle kraje, kam spadáte.
Též jsem slyšela o dr. Prokopjukovi, který vám cigaretu zhnusí tím, že vám změní chutě (prý to dokáže během jednoho sezení, kt. trvá 10 minut), takže vám nebude chutnat. Zde máte kontakt, jestli to chcete vyzkoušet aurazdravi.cz/... .
Na šidítka typu elektronické cigarety se vykašlete, někdo tvrdí, že je to ještě škodlivější, než cigáro samo, více zde osel.cz/...
Držím moc palce, je to určitě krok správným směrem. Nečekejte na tu svou rakovinu, infarkt nebo mrtvici, aby vás to donutilo přestat. A jestli do toho půjdete, napište nám, co vám pomohlo a jak se daří. Moc ráda si to přečtu!
Teda co znám kuřáky, tak ani jeden moc nemocný není. Moje babička kouří už 42 let, je jí 62 a vypadá na 50, nevím jak to dělá ale neznám kuřáka, který by byl nějak nemocný ať vizuálně, tak zdravotně a psychicky. Sám nekouřím.
- tak máte asi zdravý kořínek - já jsem kolem sebe měla samý kuřácký rakoviňáky. Přestala jsem právě proto, že jsem viděla umírat svého otce.
všechno jde,ale předem musíte sám sebe přesvědčit že opravdu chcete přestat.Druhá věc je že na nějakou dobu třeba přestat chodit do hospody,teda pkd chodíte!Prostě změnit společnost pkd jde i práci atd...Mnohdy jsou přátelé i kolegové rejpalové a ponoukají se slovy tak si jednu dej,ta tě nezabije,ale dá-lisi abstinující jednu,pak i druhou a lítá v závislosti opět!A věřte že vím očem píšu-kouřil jsem přes 40 denně,i v noci jsem stával abych si dal šluka!Pomohla pevná vůle s přesvědčením sama sebe a také změna téměř všeho-odešel jsem k jiné práci,přestal chodit na pivo z bývalými kolegy... místo cigaret z počátku TicTac,manželka i když nebyla až tak těžký kuřák zase denně mísu mrkvového salátu-večer k telce,dnes už bezmála 20 roku nekouříme!
doplněno 09.01.15 21:02:Já nikoho nenutím měnti práci-záleží jak to funguje.tím je spíše myšleno změnit pkd člověk pracuje v kuřáckém kolektivu a totéž is pravidelným posezením v hospodě.Čím víc času mezi kuřáky,tím větší pokušení a větší šance že se nepřestane kouřit! Avšak čest výjímkám.pár lidí znám co šli na pivo a bylo to větší-tak sikoupili cíga, co tam vykouřil ,to vykouřil a pak třeba měsíc i při posezení na dva kousky ale bez !
taky se mi podařilo přestat na 30-40 cigaretách denně, přestala jsem sice naráz, ale předcházelo tomu delší intenzivní "sebepřesvědčování" . Nekouřím už přes 20 let.
Jestli to pomůže - pokaždé, když jsem dostala chuť na cigaretu, vyrazila jsem na procházku, stačilo v podstatě jen oběhnout barák. Taky jsem se nějakou dobu (asi půl roku) vyhýbala kávě, pivu i posezení s přáteli v restauraci. A taky jsem se vždy napila sodovky.
Ale - musela jsem mít všude na dosah cigarety ! Kdybych totiž dostala nezvladatelnou chuť na cigaretu a nemohla si ji dát, ne proto, že bych pokušení odolala, ale proto, že cigarety nemám, dostala bych při své neukázněné nátuře přímo panický záchvat chuťi na cigaretu, takže bych byla schopna se v noci sebrat a shánět po městě cigaretu za každou cenu. Pokud jsem je měla po ruce, byla jsem klidná. Ale každej je jinej. Přeju hodně úspěchů.
doplněno 09.01.15 10:18:taky jsem si nesměla ! stanovit pevný termín kdy přestanu (třeba od zítřka). U mně to fungovalo tak, že jsem si jednou nezapálila, pak jsem si řekla - proč nepřestat - no a bylo tady to "osvícení", jak tomu říkám. Od té doby nekouřím.
To je zajímavá myšlenka já jsem to už několikrát zkoušel a vždy jsem vše kuřácké zahodil. Taky je pravda že jsem to nevydržel a jel jsem v noci na benzíku pro cigarety.
Já už jsem tady několikrát psala, co bylo, abych se cigaret zbavila.Několikrát, mnohorát. Akupunktura, hypnoza. Když jsem přestala kouřit, měla jsem regulérní absťák. S pocením, zácpou, dušením, omdléváním, nenávistí k celému světu. Pak mě přemluvil kamarád, abych po 35ti letech, kdy mi už krabička nestačila, šla na skupinu v nedalekém KD. Týden, 45 minu navečer. Bylo nás 25 a k cigaretám se vrátily 2 ženy, které říkaly, že se léčí na psychiatrii. V květnu to bude 10 let.
Tomu přednášejícímu se podařilo dostat do nás myšlenku, ne že si nesmím zapálit, ale že jsem se rozhodli nekouřit, chceme nekouřit. A to je rodíl. Nechtít nebo nesmět. Na nikotinu je závislost pouhý týden, 10 dní a pak už je to jen o závislosti na obřadu. .-) Je pravdou, že jsem na pivo nechodila a tedy do party kuřáků vůbec. Tam bych u vás viděla největší problém. Asi po třech letech jsme si sedly s kamarádkou a psy na zídku před hospodou, bylo horko a daly jsme si pivo. Po tom pivu jsem byla silná a věděla jsem, že si můžu dát žváro a že pak zvládnu nekouřit. Zapálila jsem si a vůbec mi to nechutnalo. Pamatovala jsem si lahodu a tady štiplavý smrad! Najednou jsem uslyšela toho lektora, jak přesně tohle popisuje. ". . . a když ten nedobrý pocit z několika tahů překonáte, jste v tom znovu." Zapálenou cigaretu jsem vrátila a nekouřím doposud.
Jsem stále vítěz! A všude mi píšou: Abstinující kuřák
cituji z výše uvedeného článku : Zkrátka a dobře, informace "E-cigarety škodí více než klasické", je v rozporu s tím, co o nich tvrdí mnohem obšírnější zdravotnické studie, včetně té mezinárodní evropské z letošního roku. A ač se to někomu líbí nebo ne, s e-cigaretou si budeme 100 až 1000 x méně škodit, než když kvůli nikotinu budeme mužně žmoulat klasickou retku.
Já mohu e cigaretu doporučit , běžně jsem kouřil 2 krabičky nyní již třetím rokem jsem neměl ani jednu. Jen to chce koupit kvalitní a kupovat značkové náplně.
Před 27 lety, kdy mě kroutila těžká chřipka jsem je zahodil a po tejdnu po 1. zkušební padlo rozhodnutí – už ne! A šlo to, asi 3 měsíce byly krušné, přesto jsem neulít ani v hospodě. Přeju Ti úspěch, stojí za to!
Taky by mne docela zajímalo jestli tady někdo nemá osobní zkušenost s nějakýma těma podpůrnýma prostředka mi jako je akupunktura, různé náplasti a podobně , nebo jsou to jen vyhozené peníze. Ještě podotýkám že jsem dost sečtělý natolik že pokud se mi to povede tak už v životě kouřit nebudu , jen se mi zatím tolik nedaří.
Akupunkturu jsem podstoupila. Marné! Zbytečné! Náplasti, ty asi jo, ale jak říkal náš lektor, na nikotinu je závislost 7 - 10 dní. Pak už je to o obřadu, prázdné ruce, prázdná pusa. To celé je o hlavě. Kolik lidí ve špitále bez problémů nekouří, ale sotva dojdou domů, shání se po žváru.
Kutil, hecuj sám sebe a jednou, až se najeduješ, řekni dost. My jsme si měli na místo, kde jsme mívali žvára, dát takový oranžový lístek: Rozhodla jsem se přestat kouřit. Já jsem těch lístků měla pět, na různých místech po bytě. Funguje to. Nechci! Ne že musím, nesmím! Nechci!
akupunktura neni nesmysl, znam dva lidi (bratry) kteri kourili 20-30 let a diky akupunkture s tim prestali. oba rikaji, ze to byl zazrak a ze jim po akupunkture cigarety prestaly uplne chutnat. mozna taky neni "akupunktura jako akupuntura". nekdo ji delat umi nekdo ne.. mozna tam jsou i nejaky podvodnici(?). mozna taky zalezi na ty ktery osobe - nekomu akupunktura pomuze, nekomu treba vubec ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.