Nejste přihlášen/a.
mám průkaz ZTP - jelikož jsem zralá tak na vozík a nikam nedojdu bez holí,musí mě muž vozit,ale problém je v tom,že někteří lékaři nemají místo pro invalidy a já musím ujít pak dlouhou cestu,než se z nějakého parkovacího místa dostanu k lékaři a to je pro mě šílený problém.Ví někdo kam můžeme vjet a můžeme stát i v zákazu zastavení?Jedná se mi o co nejbližší stání před ordinaci - děkuji za pomoc a radu
Pro využívání parkovacího průkazu platí i nadále všechna ustanovení, která se týkala označení O1 a O2. To znamená, že parkovací průkaz může být použit pouze v případě, řídí-li vozidlo osoba se zdravotním postižením, nebo je-li ve vozidle přepravována osoba, která je držitelem parkovacího průkazu. Přepravovaná osoba je povinna prokázat se na výzvu policisty, nebo strážníka obecní policie, že ji byly přiznány mimořádné výhody. To znamená, že musí vždy s sebou mít průkaz ZTP nebo ZTP/P. Nadále i platí také, že držitel parkovacího průkazu v naléhavém případě nemusí dodržovat zákaz stání, přitom však nesmí být ohrožena bezpečnost a plynulost silničního provozu. Dále platí dosavadní ustanovení, která umožňují vjet do míst se značkou "Zákaz vjezdu"pokud je tam dodatková tabulka "jen zásobování", "mimo zásobování", "jen dopravní obsluha"a "mimo dopravní obsluhy". Držitel průkazu současně může v naléhavém případě vjet i do oblastí označených značkou "Pěší zóna". Platí i další ustanovení, která se týkají využívání vyhrazených parkovišť a zřizení vyhrazeného parkoviště v místě bydliště.
Více zde: czepa.cz/...
Je to zkopírováno...
tak na průkaz ZTP můžeš jezdit a parkovat jako každý jiný smrtelník, žádné výhody nejsou.
Jiná věc je, když máš ceduličku jako na obrázku dole praha13.cz/...
tak můžeš parkovat na vyhrazených pro postižené, na dálnici bez nálepky, vjíždět do zákazu, parkovat na zákazu ... Není to tedy až tak jednoduché, jen v určitých případech a jsou tam paradoxy, do lázní s invalidou po dálnici, zpět po okresce pokud není známka.
děkuji všem za rady - ano mám Průkazku i cedulku do auta,mám to již déle,ale nikdy jsem jí moc neužívala,nyní to je bohužel potřebné,tak se raději zeptám,samozřejmě,že muž je dobrý řidič,ale co se týká invalidů nemá zkušenosti a zákony se neustále mění,tak jsem se raději zeptala- na pokuty nemám - moooc všem děkují krásný den Lada
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.