Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste na tom s přípravami na Vánoce?

Od: krkovicka* odpovědí: 32 změna:
Jeden by tomu nevěřil...včera jsem oběhala nákupní centrum Nový Smíchov a už dlouho na sobě pozoruji,že mám naprostou fobii z lidí a předaných obchodů.Zaplať pánbůh,že jsem se naučila na samoobslužných pokladnach,neboť bych tam stála doteď.Hračkářství nabité k prasknutí,samé / s dovolením/,knihkupectví jak sarančata.Naprosto nemožné něco ulovit *modla*
Odešla jsem o dva tisíce chudší a s dárky pro čtyři lidi.Další lov mě čeká ještě zítra.To už budu mít konečně zasloužený volno.Člověk myslí že když do supermarketu přijde v sedm ráno,že nebude tolik lidí.Omyl.Plno důchodců,smýšlejících a lušticich fakta na obalech výrobků.Nemám nic proti starším lidem,ale proč postaví ten vozík na štorc od regálu k regálu a trvá jim než vůbec ten vozík posunou a ani neslyší,páč luští etikety...Už teď vím že každá minuta je pro mě drahá.Nestíhám...Jak jste na tom vy?
doplněno 21.12.12 07:04: přeplněných obchodů...
doplněno 21.12.12 07:48: Právě stojím frontu u řezníka...Děs,jsem 12. na řadě...

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Já docela v pohodě. Zatímco kurtuju stromeček ke stolu, sleduju manželku, jak balí dárky, o kterých ani nevím, kde se u nás vzaly a pro koho jsou. Léta jsem strašil, že se každý rok od 20. do 25. 12 dám k Jezujitům, ale zatím to nikdy nedopadlo.*smich*

pavkazji*
hodnocení

0x

Jsem na prášky,žena od rána do večera v práci,tak já lístek v ruce a tohle koupit,pak zas tohle atd.Všechno je někde jinde a tak lítám jako blbec.Sakra vždyť jsou to jen Vánoce tak co blbnou ty ženský.To musím ještě zatopit,postarat se o pipky a pak musím pro kapra někam.Jsem z vesnice takže vše objíždět autem.Jeětě ke všemu dcera marod tak jí mám doma.

Vše zařídím,udělám a pak si to užiju od pondělka pěkně v klidu v práci do 22:00 hod *zed*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já jsem včera zabalila poslední dárky. Dnes dozdobím cukroví, ještě mi zbývají kuličky a ovocné košíčky, ale ty nechám asi až na víkend. Během víkendu dokončím úklid, upeču vánočku, štrůdl. Odpoledne mě ještě čekají nějaké nákupy potravin. To bude největší problém, lidí je opravdu všude plno. Jenže některé věci se dopředu nakoupit nedaly. Po letech vánočních příprav razím teorii, že co nestihnu, to neuteče. Vánoce budou i tak a určitě krásné. Já jsem si letos přála bílé Vánoce. Zřejmě se nedočkám, ale nevadí. Přeji všem, ať v klidu a bez nervů přežijí vánoční shon.;)

hodnocení

0x

Krkovičko, děláte to všechno moc na poslední chvíli. A protože stejně jako Vy to dělá dalších 90% lidí, brkáte o vozíky i francouzské hole, shazujete koňak z regálu, trhají Vám knoflíky z kabátu a občas někdo čmajzne peněženku. Domů přijde člověk vynervovaný, uštvaný a když si uvaří čaj, hodí nohy nahoru a začne studovat, co vlastně koupil, zjistí, že chtěl něco úplně jiného a že to není to pravé.

Znám to z dřívějška. Dneska, když se mi něco líbí, klidně to koupím v květnu. Však ony Vánoce přijdou. Má to ale 2 nevýhody:

1/ Občas zapomenu, kam jsem to schovala.

2/ Obě mé děti mají narozeniny koncem listopadu a v polovině prosince, takže některé dárky rozdám dřív, než Vánoce přijdou.

Hezké Vánoce všem! Jaga.

myse*

já taky vánoce moc nehrotím... Dárky kupuju průběžně tak od listopadu, poslední tento týden... a šmytec. Zbývá je zabalit.

cukroví mám hotové, úklid neřeším (však nežijeme v bordelu). dneska dojdu ještě co Tesca nakoupit jídlo a nevylezu až 27. do práce...

jitaz
hodnocení

0x

Tak mám napečené,dárky zabalené,kupuju podle toho,co od září vidím a myslím,že udělám radost.Zítra muž přiveze kapra,tak čištění a zpracování,v neděli trochu uklidím-neblbnu,jen pro pocit,že je uklizeno a pořádně šůruju až po svátcích,protože to nemá cenu.Návštěvy dětí a vnoučat,tak to pak stejně není poznat,že se uklízelo a po svátcích je klid na všechno.Potraviny kupuju průběžně,teď už jen to,co se nedá koupit do zásoby.Chtěla jsem ráno pro něco jít do obchodu,ale nejde to,chytl mně "břichobol" s náledným rychlým otevíráním dveří na onu místnost,tak to mám vyřešené.Až to holt půjde,tak to půjde.V neděli vánočky,připravit věci na br.salát .A už ten den první návštěva,peču vánoček víc,tak si pro ně přijdou.Tak všem hezké svátky bez nervů,jsou to svátky klidu a hlavně zdravíčko do dalšího roku.Jitka

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ahoj Krkovičko,

já nemám na Vánoční stres čas :) cukroví jsem napekla minulý víkend a dárky už mám taky všechny. Celý týden jsem se učila na zkoušku z Teorie regionů a osídlení, museli jsme nazpaměť znát, kde je jaká porodnost, vzdělanost, úmrtnost, hustota zalidnění atd. Tak jsem ráda, že jsem se toho zbavila...

Dnes budu trochu uklízet a ještě upeču jeden druh cukrovíčka. Můj chlap má dnes rozlučku s kolegou v práci, tak dorazí až sobotu, to si uděláme takové malé domácí Vánoce, protože na Štědrý den jedeme k mým rodičům (450 km).

Včera jsem byla v tescu na malý nákup - půlka chleba, 4 rohlíky, droždí, povidla (na to cukroví) šunku a pár blbostí - celkem asi za 130 Kč. Vedle mě banda cikánů, plný koš, platiti přes 3000 Kč.

Nesnáším ty návaly v obchoďácích těsně před Vánocema. Lidi do sebe strkají, každý chce všechno nejlepší a nejlevnější, a místo toho, aby Vánoce byly svátky klidu a míru, vždycky jsem z toho měla nervy nadranc. Letos tam prostě nepůjdu. S tím, co jsem koupila, do neděle vydržíme.

sebod*

Lidičky , vánoce jsou přeci svátky klidu a pohody *zed*. V týdnu jsem se pustila do mytí oken. Můj přítel byl ten doma a s hrůzou v očích povídá : Teď to asi vypukne, viď? Já na to: Co? On: Velký uklid *ee*, Já :S okny máme hotovo... A jdeme si nalít dobrý pumč. Chudák na mě vyjeveně zíral *sok*. Copak jsem blázen, abych naklízela celý barák, když žiju společně s raubíři /rozuměj s vnoučaty)? Ráno uklidím - v poledne je binec *nevi*. A co? Přeci se kvůli tomu nezbázním. Dárky? Půjdu je koupit třeba zítra. Vezmu jen pár maličkostí. Stejně se pak vnoučata vrhnou pod stromečkem do vyprázdněných beden po dárcích a do obalů a budou blbnout v nich. Jídlo? Mám snad na vánoce jiný žaludek? Nemám... Takže udělám nějaké ňamky, ale co nestihnu, tak klidně připravím pátýho ledna (nebo třetího února) *smich*. Cukroví? Jo, zachránila jsem malinkatou krabičku. Jinak ho rodinka chodila neustále tajně ochutnávat. Tak jim na Štědrý den upeču nějakou rychlou buchtu ;). Já jsem si vánoce nenechala tímhle běsněním nikdy zkazit. V tyhle dny beru děcka a k večeru vyrážíme do okolí, podívat se, jak kde po městech svítí stromečky...Jdeme na trhy - ani ne tak kvůli nakupování. Spíš nasáváme tu atmosféru *ua*. Na Šzědrý den jedeme do ZOO. Kdy se k večeru vrátíme? Ale to je přece jedno. Až přijedem, tak přijedem. Ježíšek na nás určitě počká, páč jsme byli všichni hodní ;).

Jsme tady na tom světě opravdu jen na návštěvu. Krkovičko - Jednou Tvoje děti nebudou vzpomínat na to, že bylo na vánoce (a nejen na ně) naklízeno, napečeno... Budou se jim vybavovat úplně jiné vzpomínky. O tom, co jste prožili - ať v legraci, ale i na průšvihy... TOHLE všichni dopřejte svým blízkým a především svým dětem *houpy*. Ten pocit opravdového domova, kde materiální věci jdou stranou. Dovolte, aby ta láska a dobro zvítězilo aspoň ve vašich rodinách. Moc vám to všem přeju a děkuji, že jste dočetli až sem :D*placni*

krkovicka*
hodnocení

Asi sem to vzala moc hrr ale to jen díky tomu že dcera celý týden,besidky,betlemy,třídní schůzky,dílny a včera vánoční koncert.Účast skoro povinná.V práci to je na metrové provazy a větve.Prostě jen běhám.Doma je potřeba vyzehlit,dotáhnout strom,utřít prach všude a nakoupit.Včera jsem byla už tak hotová s obíhání celého boxu mléčných výrobků když jsem mezi těmi kabáty lidí nenašla tvaroh a to jsem ho potřebovala na bebe střechu.Ach jo...Santa má aspoň skřítky jako pomocníky.já zase nic.

hodnocení

0x

:)Já mám tady vnoučka, 4 roky. Byli jsme spolu koupit kořenovou zeleninu a teď si budeme hrát. Využila jsem toho, že ho zaujala knížka, tak jsem nakoukla. Odpoledne nás dcera pozvala na italské jídlo do Pelegrina. Odpoledne, já vím, že je strašně brzy, ale spolu ozdobíme stromeček, ale nerozsvítíme ho. Užijeme si. ;) V neděli uvařím polevečku a jsem hotová se vším.Vzpomínám na kamarádku Zdenku, před 35ti lety. Té se vždy sjela celá rodina na svátky a ona úklid vyřešila tak, že těsně před vánocemi natřela nábytek leštěnkou, umyla okna a převlíkla. A až rodina odjela a nechala za sebou spoušť, pak uklidila i v šuplících. Její heslo bylo, pořádek se nedělá, pořádek se udržuje. ;) Jen bych všem chtěla připomenout, že většina žen pracuje, zařizuje, nakupuje, vaří, peče, uklízí a vůbec. Těší se na Štědrý večer. Když si konečně sedne a vydechne -Jéé, štědrý večer! A pak, až jsou všichni nakrmení a radují se z dárků, jí teprve dojde, že je Štědrý večer. A je po něm, všechno je pryč *sok* Užijte si pěkného dne, rodičů, prarodičů, dětí, vnoučat, vůní, radosti z vyjímečných chvilek. Mějte spolu krásné chvíle a je úplně jedno, jestli žaludek je poloprázdný nebo přeplněný. To není důležité. Důležité je být spolu a v lásce a spolu prožívat to pěkné.*pusa*

sebod*
21.12.12 09:52

Babčo *placni*.

martinaa*
hodnocení

0x

Dárky už mám dávno přes net (a několik i osobně koupených) doma, cukroví připravené, na úkli letos rezignujeme (inteligent zvládá i nepořádek:D), bohužel jediné, co mi kazí Vánoce, je, že jsem včera nabořila auto, takže zítřejší nákup jídla proběhne pěší formou s krosnou na zádech*uf*. Nicméně když vidím ty davy, co se mačkají ve snaze ukořistit vtší banány a levnější hračky, psychicky se připravuji už dnes:D

Resp. lidi mi nevadí, mám ráda to vánoční hemžení, ale vadí mi jejich neohleduplnost. V Brně jsem během prvních deseti minut ve Vaňkovce dostala dvakrát loktem do žeber a jednou mi košíkem přejeli nohu. Poté jsem přestala uhýbat a také se chovala jako buldozer.

doplněno 23.12.12 17:53:

Taaak polévka uvařená, salát se chladí na chodbě, ovocný salát jsem právě dokončila a na řadu přichází zasloužené flákání:)

doplněno 23.12.12 19:48:

I tobě, Rone*pivo*

ron*

Gratuluji, já jsem na tom stejně. *ua*I stromeček už máme nazdobený, vánočku upečenou, už jsme i ochutnali. Teď už se těším na pohádky a odpočinek. Krásné Vánoce.*srdce*

hop®

Hele, "Ron", mne napadlo, když sis zvolila tento nick, jaký je 5. pád? Tedy jak Tě oslovovat? ;)

krkovicka*
hodnocení

Marti,závidím Ti že jsi v pohodě.Já mám takový nervy:-D ale neboj se.To přijde.S dětmi nestihneš skoro nic,pak večer padneš do postele a už budeš znovu přemýšlet nad tím co vše si neudělala a zítra už nestihneš.Například nemůžeš jít nakupovat dárky pro dítě s capartem za ruku.Nebo úklid-naprosto nemožné...Tý už jseš myšlenkami jinde a hodně napřed a ono se tě To pořád ptá proč tohle,pojď sem mami,chci pít,kdo ti to psal,co to vaříš,chci krájet-míchat(málo místa v kuchyni)... Ve filmech to vypadá zcela jinak.U nás to je masakr:-D

imsorry*
hodnocení

0x

Já začínám s nákupy tak na přelomu listopadu a prosince, ale většinu dárků objenávám přes internet. Jsem z Karlových Varů a nedají se tu sehnat zdaleka takové věci jako třeba v Praze, tak si je nechám poslat, což ušetří čas a běhání po obchodech. Letos jsem u PC strávila několik odpolední, to je pravda, a stálo mě to možná o 300 - 400 Kč navíc (poštovné). Ale je to pro mě lepší volba. Navíc jsem taková kreativní duše - věnuji se odlevání mýdel a technice zvané decoupage aj. (materiál musím objednat zase přes net, u nás to není), takže letos hlavně dárky vlastní výroby :) Přeji krásné a hlavně klidné Vánoce.

doplněno 21.12.12 10:17:

Zapomněla jsem se přiznat, že děti nemám a navíc jsem od prosince bez práce, takže mám plno času *hi*

naihonn*
hodnocení

0x

Vánoce už nebudou, takže žádné dárky, potravinami jsme se zazásobili v Tescu a dovezli nám to až skoro domů, žádná fronta. Dneska přes noc jsem udělal bratislavské "rohlíčky" a tak už jen pak splácat kokosové salámy a hotovo. Stromeček jsem nechal chytře až na zítra, a tak už jen v klidu čekám na ten zítřejší konec.

hodnocení

0x

Vyhrožoval jsem tím několik let... letos k tomu skutečně došlo - Vánoce jsem zrušil.

Stromeček bude, ale dárky dostane jen dcera.

lidus*
hodnocení

0x

Běžný úklid, neumytá okna. Po obchodech jsem byla (nerada) a většinu času trávila s vnučkou u kádí s kapry jelikož na invalidním vozíku jezdit mezi davem koupěchtivých bylo o hubu. Dárky-nějaké maličkosti mám, většinu jsem objednala na netu jako každý rok, včera ještě manžel sháněl hodinky pro 2,5 letou vnučku, konstatovala, že je "nutně počebuje" i když stále na otázku kolik je hodin odpovídá děvět-vietnamští spoluobčané měli hezké za 55kč-růžový pásek s kytičkama a normálně jdou což mě dost překvapilo. Já od dcery dostala kupón do kadeřnictví a jelikož už jsem to potřebovala, vybrala jsem si dárek -ostříhat, melír, už včera. Manžel byl v Lídlu a opět přišel s dalokohledem který je prý super a za tu cenu nekup to. V sobotu má Lídl akci na knihy a vnučka si podle letáku vybrala Můj první atlas, pochybuji, že ví co to je ale obrázek jí nadchl a tak pokud bude, koupí manžel ještě ten a tím pro nás to šílenství končí. Stromek jsme včera s mužem a vnučkou nazdobili, ráno jsem utřela prach a vytáhla lux-kdy vyluxuju netuším ale nachystané to mám. Manžel odjel na chalupu, dát slepicím a kočkám-zkontrolovat jestli jim nezamrzla voda když jim do ni zapnul vyhřívání pro ryby, na zpáteční cestě se staví pro cukroví u mojí maminky. Já stíhám bez stresu.

doplněno 21.12.12 19:43:

hahanaj, pokud to bylo na mě tak dcera má svojí domácnost a ještě zvládla uklidit chalupu i s 9 okny. Já jsem v klidu, odpoledne jsem balila dárky, zítra uvařím vývar s knedlíčky, v neděli upeču kachnu a budu se těšit z rozzářených očí vnučky až rozbalí dárky, 24.12 v naprostém klidu zajdeme s manželem na odpolední mši , sousedka mi jako každý rok dá pro mě zelňačku a pro manžela rybí polévku, usmažíme lososa a povečeříme, rozděláme sedmičku vínka a zaklepeme na sousedy. Nápor na nervy bude 25.12-16 lidí u maminky na oběd ale mám dobrou tabletku co se jmenuje Lexaurin a ta to jistí.

cocinkamichalka*

Liduš, hahanaj myslí Krkoviččinu dceru, Krkovička totiž doma má malé zlobidlo :-D

krkovicka*
hodnocení

Tak a končím!Jsem slitá kafem.Kdo jede do centra Prahy-nejezděte.Je to total ucpané jak od aut tak Mhd.Čtyřikrát jsem presedala a dobihala tramvaj,konci vše na vozovnach díky zpožděním...
hahanaj*

Zaměstnejte taky dceru, prach a luxování hravě zvládne , a když nebude utřený prach tak se taky nic nestane . Dřív jsem to taky honila, ale důležitá je pohoda a ne uhoněná máma s hlavou plnou výčitek, že nic nestíhá.

krkovicka*
hodnocení

:) ta mi maximálně zapne pračku a vyluxuje.
doplněno 21.12.12 21:45: Se savem v koupelně jí ale dělat nenechám:-D

hodnocení

0x

Je neděle 16.35h. Dodělala jsem polévku a krutonky. vytřela, vyluxovala a jsem hotová *ua*Obleču Dorotku a půjdeme se podívat ven. V Ostravě sněží, paráda. Nakoukneme na místa, kam chodí kamarádi, pokecáme, pejsci se pozdraví a poběhají si. ;) Líbí se mi na světě.

krkovicka*
hodnocení

Tak v Praze už od odpoledne leje.Ráno krásně sněžilo a teď je tam tak akorát povodeň.Dárky už zabalené.Ještě dnes jsem ráno jela pro drobný nákup potravin a objednanou vánočku.Lidí bylo už méně.Konečně mám ten tvaroh takže bude Bebe střecha.Polívku budu vařit zítra dopoledne.Jediný co mi ještě zbývá je koš nevyžehlenyho prádla.No a ten stromek.Myslela jsem že ho nazdobime dnes.Ale ještě k včerejšímu večeru mě odvolali na raut,takže jsem dopoledne odpocivala.Přišla jsem až v šest ráno:( Trochu jsem premrštila rozpočet.Útrata za dárky 6ti lidem i s jídlem na svátky necelých 7tis.To jsem počítala s pěti.

lidus*
hodnocení

0x

Milá krkovičko. V Brně je krásně bílo, od 9h ráno jsem pekla kachnu, dělala červené a bílé zelí, přiznávám se knedlík jsem koupila, vařila hovězí vývar s nudlema a játrovými knedlíčky, manžel zabalil ještě zbytky dárků pro vnučku, vytřel dlažbu v kuchyni a ve 12.30 zvonila rodina dcery. Kachna se jen sypala, všichni si moc pochutnali. Vnučka u stromečku jen zářila, hodinky nesundá asi ani na noc (má 2,5 roku, hodiny neumí) vařila nám kávu v kávovaru pro děti, ale největší radost měla z vláčku za 55kč, hned dala do vagonků zvířátka a vydržela si s dědou hodinu hrát, pak donesla knihu co si vybrala na letáku z Lídla Můj první atlas, je to ale pro starší děti tak raděj donesla druhou opět z Lídla-zvířata a počítala že je jedna sraka, tři husy, dva králící a 5 prasátek, konstatovala že chybí 6-7-8-9-10 a tím čtení zkončilo. Vláček jednoznačně vyhrál a to děda dostal vynadané naco to kupoval, drahé dárky jí moc nezajímaly. Upřimně, jsem ráda, že to mám za sebou. Zítřek už bude s dědou v klidu a pohodě a stihneme i mši v kostele.

co dodat je to všude podobné jen se najdou kreténi do zpráv*sok*

pt®
hodnocení

0x

Tak už máme hotovo. Udělala jsem bramborový salát, manžel připravil kapra a uvařil si polévku, tu já nejím. Zítra se osmaží kousky kapříka a jen si pochutnáme. Pejsek dnes také ochutnal rybí masíko z polévky a dostane trochu i zítra. - pt

frame*
hodnocení

0x

Páni, tak přesně z toho jak to všichni šíleně prožívají, nemám Vánoce moc v lásce. Já byl dnes nakoupit dárky - lidí takové množství, že se mi nechce ani věřit, že nás na tom světě tolik je. Ty tlačenice jsou děsný, ale občas mě to i baví, protože se těm lidem v duchu musím smát, jak se všude rvou jako by šlo o život. Dárky zabalím zítra. Dnes si už pustím jen nějaký film. Úklid nedělám, žiji ve stejném prostředí jako celý rok.

Příští rok si dávám závazek, že na Vánoce odjíždím někam do tepla na jih. Ty dnešní žbřečky mě pěkně štvaly. Myslím, že Vánoce jsou hlavně o dětech a proto do nich vneseme více vánočních zvyků a atmosféry s příchodem potomka.

Vzkaz pro ty, kdo Vánoce moc nemusí: Přeji Vám abychom se tu po tom blázinci sešli v lednu zase pohromadě.

hop®

FRAME: přesně tohle je krásné přání pro mne, děkuji! Já nějak přečkám vánoce a zítra okolo 20. hodiny budu opět v klidu zpátky u svého pivka ve své domovské kospůdce... Tak na viděnou... *palec*

jarmulina

No a ve finále když někdo pronese jako náš děda ,že Vánoce jsou jen pro děti, velkej kšeft pro obchodníky a silvest pro ožraly tak co tomu říkáte?

že má pravdu...

- největší radost z Vánoc mají děti...

- nejlíp se na Vánoce mají obchodníci...

- nejvíc si Silvestr užijí opilci...

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]