Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snědí spoluobčané (romové)

Od: honzamder odpovědí: 7 změna:

Ač nejsem rasista nemohu si nevšimnout toho jak se v našém státečku v srdci evropy žije ač znám pár romů kteří pracují a jsou slušní a nevlítnou do nějaké restaurace s nožem v ruce a nezačnou tam s ní mávat jako smyslu zbavení ale takých je málo většina z romů nepracuje a jen saje z kapes nás poctivích spoluobčanů ptám se tedy jak je možné že romové kteří nepracují a jejich náplní dne je na náměstí hulákat slova které snad ani nezname si žijí celkem "dobře" také nechápu to proč policisté jsou v takových případech takový jaký jsou proč se k romum nechovají tak jako k nám českým spoluobčanům proč se k romům chovají tak "dobře" ono se to dá celkem pochopit romové mají v nášem pravním světě dnešního století nejspíš nějakou výjmku a tak jejich koníček pachaní trestní činosti je takřka bez následků nedívím se když romové zasahujícím policistům nadávají do esesáku a nacistů ale proč se policisté chovají i potom i jako kdyby se nic nestalo kdybych to byl já už bych se nejspíše vezl ale jak je možné že někdo kdo nepracuje o práci nejevý nejmenší zajém a trestí rejstřík má už celí popsaný dostáva peníze za nic? dá se říci že jím naše ČR vychází vstříc a jak je možné že čech který tohle řekne nahlas je okamžitě rasista a je proti ČR? jak je tohle vůbec možné kde to žijeme kdyt kdybych nepracoval a ani se nepřihlásil na uřad práce nikdy bych nic nedostal a kdybych se choval jako romové už bych nějaký rok seděl ve vězení taky by mně zajímalo jak je vůbec možné to že kdyby někdo nezaplatil nájem je okamžitě vystěhován či ho navštívý exekutor? ale když romové žijí v bytech roky bez nutnosti platit! žádám stejný zákon pro všechny a to aby každý mněl stejné práva a povinosti proč to tak není? proč když romové mlátí naše děti se romům nic neřekne? kdyt to jsou všechno trestné činy a zákon říka že když spácham trestný čit dostanu pokutu v horším případě pujdu do vězení je to jako v práci když nebudu dodržovat pravidla firmy tak mně vyhodí. *bzum*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Honzo, žijeme ve státě, kde zákony platí jen pro některé. V našem městě si cikáni dělají co chtějí, nejednou přepadli s nožem v ruce bar nebo obchod, přijela policie, jen se zeptali jestli se někomu něco nestalo a odjeli. Vždyť to bylo ozbrojené přepadení, servírka se tři dny klepala! Koukněte na vládu, dělají si co chtějí, peníze berou nezaslouženě, páč doteď nic nevyřešili a státní dluh stále roste..

honzamder
hodnocení

No šak právě bohužel nejste jediné město a v našem městě je tomu velmi podobě romové kteří si dělají co chtějí to policisté přehlížejí a však sebeobrana ze strany neromů je trestným činem i to už se u nás stalo kam až to došlo. *plac*obecní uřád s tím nic nedělá protože s tím nic nemuže dělat a spoluobčané to nevydí nebo spíše nechtějí vydět. a já osobně znám jen jednu rodinu romů kteří poctivě pracují děti se poctivě učí a jsou bezproblémový.

olaf71*

to zní až neskutečně

hodnocení

0x

Skromný dotaz : co je to ROM? Znám jen CD-ROM!

honzamder
hodnocení

Romové (slušně) - muž - rom

žena - romka

to je takové nejspíše nespisovné označení spíše se to tak říka.

martinaa*

Honzo, Bobek ví velice dobře, co je to rom:D Ale stejně jako já toto slovo neuznává. Odjakživa to byli cikáni, nyní cigáni. Žádní Romové.

anonym2*
hodnocení

0x
To, že nejste rasista, tak tomu, podle toho co jste napsal, nevěřim.
Zkuste trochu méně sledovat tv nova apod.
Myslíte, že to, že nedělají je ten hlavní problém? Že bychom se jinak měli lépe? Nevěřím, ten problém je jinde. Myslíte, že všichni nechtějí dělat? Pokud jsem černý a velká většina bílích je nemyslících, povrchních lidí se sklonami k xenofobii a předsudky, tak mě taky všude chtít zaměstnat nebudou.
Myslíte? Že jen rómové jsou tací? Znám a často vidím i plno bílích, kteří jsou taky tací a často i horší.
Chtělo by se to taky trošku zamyslet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]