Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Našli jsme asi vzácné knihy

Od: robinzon odpovědí: 10 změna:

Včera jsme uklízeli starou skřín, která se snad 20 let neotevřela a když jsme jí vyklízeli, našli jsme tam pár knížek, které by podle nás mohly mít vysokou cenu.

1. kniha: ROMÁNY JUL. VERNEA, Patnáctiletý kapitán, přeložil: Zdeněk Hobzík, ilustroval: Zd. Burian, V. Vydání (5. až 12. tisíc), Cicerem Garamond vytisklo a vydalo r. 1941, nakl. Jos. R. Vilímek v Praze. Na knihu saháme co nejméně, protože se skoro v rukách rozpadá. (stránky jsou nažloutlé)

2. kniha: ROMÁNY JUL. VERNEA, Děti kapitána Granta, v knížce jsme hledali informace o r. vydání, ilustraci atd..., ale nedohledali jsme se, akorát úplně na zadní straně (tvrdého obalu) je znak, který znázorňuje JRV v koužku, poté úplně dole vpravo u hřbetu knihy je napsáno velkým, tiskacím NOŽIČKA.

Myslíte, že tyto knihy mají velkou cenu? Popřípadě jít za nějakým "znalcem", který se pohybuje kolem těchto věcí, nebo do knihovny?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste antikvariát a budete vědět na čem jste. Nedělejte si přehnané iluze. Lidi nemají dostatek peněz na sběratelské věci. Mám s tím bohaté zkušenosti. Sehnat skalního sběratele je běh na dlouhou dobu.

hodnocení

0x

Mám doma hezky vázanou knihu J. Verna : Matyáš Sandorf - je z roku 1905. Nevím také, jakou má hodnotu, ale mám ji ráda. Moc si v ní nečtu, má velice drobná písmenka. Ale na druhou stranu, zajímavá větní spojení, jaká se dneska už nepoužívají. Také by mě zajímalo, jakou má hodnotu. Jaga.

petr123*
hodnocení

0x

Zkus se podívat na Aukro, podobné věci se tam běžně prodávají. Ale rok 1941 je na podobnou knížku celkem nový rok vydání, nebude to mít větší cenu než maximálně pár stokorun - a možná že i jen jednu. Ale pokud se už rozpadá tak bude asi neprodejná...

hodnocení

0x

Moc se neradujte, dnešní Akntikvariáty, chtějí takovéto knihy, jen v prvním vydání a v barevné ilustraci. Možná se na Aukru, dozvíte více.

palenka*
hodnocení

0x

Jsou to opravdu stokoruny, možná nějaká ta tisícovka.

viz muj-antikvariat.cz/...

aukro.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Nebojtese, nezbohatnete. Mám spoustu krásných knih r.1900, nádherné ilustrace, vazba, některé i prvotisk a zjistila jsem, že je nikdo nechce a když už tak za 100kč. V antikvariátu poradí, nebo dejte na aukro, bazar a hned víte na čem jste.

petr123*

To znám, i když mě ty ceny vůbec nevadí - já je totiž naopak za tu cenu rád kupuju :D
A vůbec to nemusí být vzácné prvotisky, mám rád i úplně obyčejné časopisy z té doby.

hodnocení

0x

Pokladem muze byt pro vas,nebo sberatele,ale dnesni genarace asi ne,ty to nectou.n zbohatnuti to neni,myslim ze ani starsi knihy ,nemusi nic znamenat.Nekdo by si je jiste vzal rad a kdyz o ne bude opravdu stat zaplati.

krkovicka*
hodnocení

0x
To kdyby byla bible!,ale neni...pro pokukanicko uvádím link neoluxor.cz/...
Viděla jsem ji,je krásná,ale nemam na ní ;)

buss
hodnocení

0x

Antikvariát, projet int zda někdo nenabízí k prodeji a za co, sběratelské weby, dát si inzerát s nejvyšší nabídkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]