Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, je výhodnější podat daňové přiznání sama či to nechat na zaměstnavateli. V případě přeplatku, nechci být znevýhodněna. Vrátí se mi od zaměstnavatele celá částka? Je tu rozdíl? Máte zkušenost? děkuji pro mě je každá koruna důležitá.
Záleží na tom, z čeho jste měla příjmy. Pokud pouze ze závislé činnosti - (od zaměstnavatele) a zaměstnavateli jste do 15. 2. poskytla všechny podklady - například potvrzení o úrocích z hypotéky, životní pojištění. apod., klidně nechte vyúčtování na zaměstnavateli. Sazba daně je pořád stejná a vy budete bez starostí. A pokud by jste si chtěla udělat přiznání sama, určitě vám pomůže www.mfcr.cz - elektronické podání (EPO). Je to hrozně jednoduché a program Vás kontroluje, takže pokud máte správná čísla, vše bude OK a nemůžete udělat chybu.
Mám zkušenost, že mi zaměstnavatel přeplatek nedal. Od té doby si dělám daně sama.Potřebujete potvrzení o příjmech od všech zaměstnavatelů za minulý rok.Není těžké si to vyplnit sama do přiznání, výše částky-přeplatek by měl být stejný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.