Nejste přihlášen/a.
Opravdu bude konec světa v roce 2012? Nebo to jsou jen povídky?
Kdo určil začátek počítání roků? Odkud víme, že jaký je rok? Někdo z křesťanů začal počítat od narození Krista. Určitě se takto Kristus narodil? Jak to že ostatní náboženství o tom nic nevědí? Tedy jak a kdo určil, kdy bude konec světa? Když nikdo, s naprostou jistotou neví, kdy byl byl první den.
Mě by strašně zajímalo jak ten konec světa, kterej byl předpovídanej už nesčetněkrát má vlastně vypadat. To jako začne téci voda proti kopci, přestane se točit zeměkoule, nebo zhasne slunce? Tohle by mě fakt zajímalo. Ovšem myslím si, že se to nedovím. Každej jasnovidec sice předpoví, že bude tehdy a tehdy konec světa, ovšem jak to bude probíhat to už nepoví.
No, podle nějakých výzkumů historických pramenů, kde je konec světa popisován (ať už Bible nebo různé zápisky z Blízkého východu, Číny atd.), tak se nejvíc přibližuje průletu země nějakým meteorickým rojem nebo dopadu opravdu velkého tělesa na Zemi. Vždy se rozzáří obloha, na které se objeví nějaké úkazy z nichž metají plameny či blesky. Jedná se pravděpodobně o rozhození atmosféry.
Takhle to popisuje Zjevení Janovo (musíte si to představit jako metaforu, ne to brát doslovně):
Potom jsem měl vidění: Hle, dveře do nebe otevřené, a ten hlas, který předtím ke mně mluvil a který zněl jako polnice, nyní řekl: "Pojď sem, a ukážu ti, co se má stát potom.” 2 Ihned jsem se ocitl ve vytržení ducha: A hle, trůn v nebi, a na tom trůnu někdo, 3 kdo byl na pohled jako jaspis a karneol; a kolem trůnu duha jako smaragdová. 4 Okolo toho trůnu čtyřiadvacet jiných trůnů, a na nich sedělo čtyřiadvacet starců, oděných bělostným rouchem, na hlavách koruny ze zlata. 5 Od trůnu šlehaly blesky a dunělo hromobití; před trůnem hořelo sedm světel _ to je sedmero duchů Božích; 6 a před trůnem moře jiskřící jako křišťál a uprostřed kolem trůnu čtyři živé bytosti plné očí zpředu i zezadu: 7 První podobná lvu, druhá býku, třetí měla tvář člověka, čtvrtá byla podobná letícímu orlu. 8 Všechny čtyři bytosti jedna jako druhá měly po šesti křídlech a plno očí hledících ven i dovnitř. A bez ustání dnem i nocí volají:
Určitě BUDE modle se snažte se spasit. Modlete se a užijte si ještě poslední zbytky času. Řekové už na to přišli dřív a na ráj na zemi si půjčili. Udělejte to taky tak.
Z tvého přízpěvku není jasné jak to myslíš. Ale jestli si děláš legraci tak ani nevíš jak jsi blýzko pravdě. Nebe existuje a bohužel i peklo a tady na zemi je boj o duše mezi bohem a dáblem záleží to jen na tobě kde zkončíš. Peklo je nepředstavitelný ale na Youtube jsou svědectví lidí kterým to bylo ukázáno.
Opravdu nepředstavitelný peklo. Pokud věříš všem nesmyslům je to tvoje věc, já ti to nevymlouvám, ale myslím si o tom svý.
To není pravda, vyhnout se peklu lze jen milostí Boží, člověk sám se svými skutky spasit nemůže, jen skrze víru a Kristovu oběť a odpuštění.
myslela jsem to tak že když člověk neuvěří v Ježíše a že se obětoval za naše hříchy člověk odpovídá za sebe. Ale bůh posílá služebníky k lidem aby nikdo nezkončil ve věčným soužení a záleží na lidech jestli přijmou záchranu u boha. Jsem ráda za tvou reakci
Opravdu chcete vědět, jak bude vypadat konec světa? Přečtěte si Clarka - Devět miliard božích jmen
(in: ulozto.cz/... nebo přímo titulní povídku:
doplněno 30.12.11 13:27:Podstata je v tomto odstavci:
... když (tibetští mniši) sestaví všechna (boží) jména - a počítají, že jich je kolem devíti miliard, dosáhne se božího účelu. Lidské plémě završí dílo, pro které bylo stvořeno, a nezůstane důvod, aby ve své existenci pokračovalo. Ovšem právě tahle myšlenka je něco jako rouhání.""Ale co očekává, že budeme dělat? Máme všichni spáchat sebevraždu?""Není třeba. Jakmile bude seznam úplný, vloží se do toho ten bůh a jednoduše nám to odtroubí... Bum, a konec!"
Tuhle povídku mám moc ráda. I když by to zhasínání hvězd nejspíš nebylo vidět tak, jak je popsáno, vždycky mi při té poslední větě vstanou chlupy.
To je dost dobrá povídka...četla jsem jí ve třinácti. Osobně si myslím, že k tomu, aby nastal konec světa není potřeba žádných asteroidů, stačí na to ta nejhorší zrůda na světě - člověk sám
Proč zrůda? Vše je přirozené, to ž e máme takové vlastnosti, tím nás obdařila příroda, pokud se zlikvidujeme atomovou válkou, nebo zničením životního prostředí je taky přirozené - kdyby nás příroda neobdařila takovým mozkem tak by se určitě postarala jiným způsobem o naší zkázu - nic není věčné. Určitě to nějaký druh života přežije, třeba šváby - a život půjde dál .
Takže pro všechny kteří těmhle kravinám věří. V onom roce 2012 pouze končí mayský kalendář. Nevím kterej blb na světě z toho udělal davovou psychózu.
On nekončí ale jenom vyvrcholí. A ani Mayové a ani dnes jejich potomci netvrdí, že to bude znamenat KS.
Ale také mě fascinuje, jak z informace, zpočátku omezené na okruh badatelů historiků se to pomalu rozšířilo do kruhu esoteriků a pak najednou jako lavina do povědomí celého světa. A z mystéria se stal obrovský byznys . A když sledují tu narůstající hysterii okolo onoho magického data, dost bych se divil, kdyby pod jejím vlivem nakonec nějaký jiný blb něco šíleného neprovedl.
Lidstvo se vždy zajímalo o počítání let, z koloběhu země a hvězd a vedlo o tom záznamy. - stařenka
článek od Jiřího Grygara /vědec/: astro.cz/...
co říká Wikipedie: cs.wikipedia.org/...
kalendář a letopočet: karaitskyjudaismus.estran/...
další zajímavosti na google: google.cz/...
Konec světa nebude, jen se změní kompletně naše společnost. To co se děje a hlavně jaký to má čím dál rychlejší spád - to nemůže jít do nekonečna. Bylo už předpovězeno víc všeljakých konců, rok 2012 je však předpovězen více kultuami nezávisle a to je čím se od těch předchozích nevyplněných zásadně liší. Už je na čase aby ten všeobecný bordel někdo ukončil - příroda je všemocná...
Tak i když to nevím, já tomu fakt nevěřím a nemám žádný fakta nebo co, já tomu prostě věřit nechci. Kdybych tomu věřila, promarnila bych si celý rok jen strachováním, čekáním a odpovídáním:" Vždyť je to jedno, za pár měsíců už budem stejně všichni mrtví." A to je fakt blbost. Lámat si nad tím hlavu za to nejstojí. Já se jenom nemůžu dočkat titulků novin 22.12.2012. A stejně se najde někdo, kdo si i den poté bude myslet, že konec světa se někde "zasekl" a má zpoždění.
Ale ono to nepřijde přesně, ono to už začalo a někdy kolem konce roku 2012 to bude vrcholit. Vše tomu nasvědčuje . A čeho se bát, podle všech předpovědí by to měla být změna k lepšímu i když to možná ne všichni přežijí. Nezbývá doufat, že pokud má být líp, tak to nepřežijí hlavně SVINĚ
Nebude! Alespoň ne ten, na který se ptáte. Lidé se stále ptají na "konec světa" a neuvědomují si, že už vlastně dávno žijí ve světě abstraktním, který si sami navodili, neboť přestaly fungovat principiální vlastnosti lidské. Lidé přestali uznávat a řídit se morálními principy, které nás měly povznášet nad "bestialitu" . To znamená, co kdo urve, to sežere. Tak se chovají zvířata. Ale i ti jsou dneska morálně daleko nad námi, lidmi, neboť oni "nezabíjí" ze závisti, "nezabíjí" ze zloby, "nezabíjí" z touhy po moci. Ta zvířata zabíjí jen proto, aby přežili. Takže oni nás přežijí, protože oni se nesmyslnně nevybijí- nevyvraždí, ze ziskuchtivosti, závisti a tak dál, tak, jak to udělá člověk.Takže konec světa v roce 2012, je úsměvná otázka...
Jééééé, ono jde o existenci lidské civilizace a tady někomu krvácí oči z takové prtkotiny - to bych zahořkl
Já nevím, jestli jste správně pochopil mou odpověď. Z Vaší stručné reakce, nedokáži vydedukovat, co máte na mysli. Oči mi krvácí, píšete. Jestli máte obavy o zvířata, tak nemějte, právě ti jsou na tom lépe, než člověk. Samozřejmě nemluvím o tom, čeho je zase schopen člověk vůči těm zvířatům. To ale nebyla ta otázka. Já jsem milovnice zvířat a vážím si jejich morálních zákonů, které jsou jim pevně zakódovány do jejich přirozenosti a kterých oni, na rozdíl od nás, lidí, nikdy nezneužijí ve snaze získávat k životu víc, než to, co skutečně potřebují. Asi se neumím správně vyjádřit. Tak mi to promiňte.
Jo aha! A že zrovna tato chyba, která je pro některé i nepochopitelná, soudě podle pravopisné úrovně mnohých, způsobila polinau... takové utrpení. Tak to mi je úpřimně líto. Já jsem nepsala elaborát do věděcké příručky, pouze jsem jednoduchým způsobem, tedy slovem mluveným, odpovídala do lidové poradny.
Teď jsem četla zajímavý článek, byl to rozhovor s významným českým egyptologem Miroslavem Bártou. Zkoumal vývoj a zánik egyptské civilizace a řekl pozoruhodnou věc, cituji:
...jevy, po kterých následoval pád egyptské civilizace, až příliš přesně připomínají stav naší současné společnosti, politiky, ekonomiky, života.
...Na konci období stavitelů pyramid, kolem roku 2200 před Kristem, se objevovalo několik kritických faktorů. Zcela prominentní byl nepotismus. Přibývaly lobbistické skupiny a rodinné koalice, které přebíraly vládu ve státě. S tím souvisí to, že vláda ztrácela legitimitu a důvěryhodnost. Sice ještě formulovala rozhodnutí, ale nebyla schopna je prosadit. Stát v důsledku mafianizace a korupce nebyl schopen vybírat daně nebo říkal, že není schopen je vybírat. Vymahatelnost právních rozhodnutí byla nulová, stát řídilo čím dál méně odborníků a vzdělaných lidí a řízení státu se postupně tříštilo, informační toky mezi centrem moci a regiony přestávaly fungovat. Tato synergie krizových faktorů nastolila nerovnovážný stav, odstartovala proces směřující ke kolapsu. A pak ještě přišla změna klimatu, poklesly pravidelné záplavy na Nilu, zaručující úrodu. A tím nastal zásadní zvrat.
...Už desetiletí se nám implantuje do mozku, že máme natáhnout ruku, že máme mít zadarmo veškeré vzdělání, lékařskou péči, nárok na důchody, nárok pracovat. Po devadesát devět procent lidských dějin tomu tak nebylo. Jenže tenhle model už nebude fungovat. Vlády už nemají na vybranou. Proto by se místo škrtů ad hoc měla začít debata o tom, jaký by stát měl být, jaké by měl mít kompetence, co by měl zaručovat a co už ne. Tím jediným můžeme posunout tu hranici, za níž není návratu. V dnešní době není stát schopen efektivně a rychle reagovat na různé fenomény a problémy, trvá roky, než něco vymyslí a realizuje, zatímco nadnárodní korporace jsou schopny udělat rozhodnutí takřka ze dne na den.
...Mohu říci, že kolabující státní útvary se většinou tvrdošíjně snaží vylepšovat stávající, byť ochabující nebo i značně nefunkční struktury. A že tím nepochybně volí nejhorší z možných řešení. Ale neplatí to úplně na všechny, obrovský zájem o naše diskuse mají podnikatelé, už i několik politiků projevilo zájem. Pokud se rozhlédnu po světě, pak paní Merkelová ukázala značné pochopení situace, když již před časem vyhlásila, že je konec s multikulti. Ostatně, něco tuší i NATO, které již v 90. letech spolupracovalo na konferenci věnované rozpadům civilizací a klimatické změně kolem 2200 př. Kr.
"inzinyrko", zajímavé čtení, díky. Ještě bych doplnila, že kromě výše jmenovaného to byl také rozklad rodiny, který přispěl k rozkladu říší, ať už to byl Egypt, Asýrie, Babylon, Medo-Persie, Řecko a Řím. Vše mi přijde velice podobné i dnes.
doplněno 08.04.12 22:07:Našla jsem vyjádření našeho předního astrofyzika Jiřího Grygara - také zajímavé informace
Takže pokud to shrneme - aktivita slunce má vrcholit ke konci roku a velkou měrou se podílí na klimatu, lidstvo blbne čím dál tím víc a poslední dobou obzvlášť, takže to by v tom byl čert, kdyby to do konce roku "neřachlo" - naše civilizace padne
Konec světa příjde a už je na čase. Lidi blbnou, ti co přinášejí lidem největší užitek to dělají zadarmo, ti co dělají jen zábavu berou miliony - sportovci, hvězdy...Prostě je vše naruby, plýtváme energií, surovinami atd. jen aby jsme měli ten nejlepší mobil, televizi, auto. Jezdíme kilometr do práce, protože je to pohodlné. Vraždíme se, závidíme a jsme hamižní. Jediné měřítko úspěchu jsou peníze...Už aby to přišlo, docela se těším
jak tak sleduji chování lidí,,proč vesměs to zlo dělají c hlapi?! Chlap se bojí chlapa,proč se nedá vyjít beze strachu třeba ven v noci a sednout si v létě někde v parku?,protože se bojíme...vy chlapi se bojíte sami sebe.
Proč chlapi zabíjejí ,,proč? Vím je jasné ,že nejsou všichni takoví ,,ale proč to dělají?A trpíme s tím všichni!Zvláště to dnešní zabíjení pro pár peněz ..je to hrůza ,,jsem rád,že mi je kolik mi je a nemusím tím násilnickým světem dojít tam,kde jsem .Co to je ve vás za zlobu?
ano , ano .. bohužel ...
... ... a protože po konci světa již nebude za potřebí NIC,
převeďte pro jistotu svůj majetek ( dokud je čas, ať jdete do nebe s čistým štítem )
na
Petr Novotný, JUDr / Novákova ulice 2012 / Novákov, okr. Novácky
- a bankovní učet převeďte na 0123456789 / 009
Ať je vám po konci světa lehko. Ámen .
A pokud někdo bude tvrdit že konec nebude, tak vám lže, a sám se toho bojí.
Vždyť to už předpověděla Silyla, Budha i p.Klaus
Takže Bůh s Tebou mé dítě ...
Nikdo netuší zdali má být konec světa, ale určitě by měly nastat nějaké změny, podívejte se kolem sebe, na celém světě se čím dál tím víc něco děje - ekonomika, klima, energie, přírodní pohromy, lidi čím dál tím víc blbnou, všeho se vyrábí čím dál tím víc a výroba se přesouvá tam kde je levná pracovní síla - to nemůže jít donekonečna :D
On si nikdo neuvědomuje a ani nechce uvědomovat, jak málo stačí aby se naše civilizace zhroutila...
Určitě bude.Byl jsem včera na,,šrot"a v opici se mi zjevili anděl s čertem.Říkali,že konec světa bude pátý čtvrtek v únoru 2012.Tak se těšte.Vykoupil jsem se jim 100.litry slivovice a tak se mě konec světa netýká.anděl plakal už do předu a čert je taky nas...aný,že budou muset zavřít peklo,když už nebudou hříšníci.
Ať žijem. Starým Mayům se prý větší letopočet nevešel na jakýsi kámen, do kterého svůj kalendář vytesali.
Ale to není jen mayský kalendář, toto datum figuruje ve vice kulturách a předpovědích, narozdíl od předchozích "konců světů"
Ten film, "2012", měl mít na začátku jeden velkej spoiler alert, teďka vím, jak to s náma všechno dopadne, nebude to vůbec žádný překvapení! Budou tu zemětřesení a lesní požáry a sopky a budou padat šutry a jinde budou vlny a tornáda a pak budou lidi šílet a bude to strašně zmatený a akční a nakonec ti nejbohatší přežijou v lodích, který tajně stavěj na kopečkách v himalájích. Tak.
písou žežadny konec světa nebude...dalši lidska pověra...v pohadkach sou strašidla a čarodějice a bůhví co ještě za kretény a dnes mame politiky
lidska mysl je plna fantazie a predstav a tak to pak dopada,člověk začne blbnout a samo čím častěji se o tom mluví,tak tím víc tomu člověk začne možná i věřit
když budete bydlet v blazinci tak jako zdravy člověk se musíte taky zaručeně zbláznit
jinak fakt nevim
Jestli bude to nikdo neví a ani tomu nikdo nezabrání.To datum 22.12.2012 prorokovali před 5000 lety Mayové,kteří žili ve střední Americe.Byli vynikající astronomové.Dokázali předpovědět přesně zatmění slunce.Podle nich by v roce 2012 příjdou záplavy,sopečné erupce a chaos mezi lidmi.Dva francouští vědci dešifrovali ucelený systém mayských astrologických proroctví a napsali knihu " MAYSKÁ PROROCTVÍ " vytištěna byla v roce 1997. Zajimavá četba.Maraton
Máyové byli výborní astronomové, mnoho věcí spočítali velice přesně. Konec světa bude nejspíš také přesný, země má spločně se sluncem a středm naší galaxie zaujmout takové postavení, že dojde k narušení geomagnetického pole a je předpovídaná zvýšená sluneční aktivita, to vše může způsobit výpadek všech satelitů. Taková maličkost stačí ke zhroucení naší civilizace...
Raději si ten rok 2012 užívejme a nepromarněme každý den myšlením na nějaké blbosti jako konec světa. Jestli bude, tak tomu stejně nikdo nezabrání a jestli nebude, tak zbytečně všichni promarníme jeden rok svého života, který jednou bude mít taky svůj konec . Už nikdy bych se nezabýval něčím takovým. Co s toho? Nic..., tak proč marnit časem?
Kdyby Májové řekli vyskoč s okna v roce 2012, tak to udělá hromada lidí.
Kdyby byla odpověď absolutně jasná, nevedou se o tom sáhodlouhé diskuze. Záleží, čemu veříte. Osobně myslím, že konec světa s největší pravděpodobností nebude... a pokud bude, tak bude. Svým způsobem to beru tak, že vesmír je natolik složitý, že se kdykoli může stát cokoli, ať už v roce 2012, nebo jindy.
Nelze to brát tak, že v tento rok má být konec světa. Spíš by měly nastat zásadní změny - vše tomu nasvědčuje, že budou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.