Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení do práce na vlastní náklady?

Od: dao odpovědí: 18 změna:

Pracuji několik let u firmy, fasuji mikyny, trička, zástěry, rukavice, vesty. Ty samozřejmně nosím. Zaměstnavatel mě nutí pořídit si kalhoty a boty černé barvy na vlastní náklady, vyhrožuje vytýkacím dopisem, pokudˇ neposlechnu. V pracovní smlouvě není zmínka o černých kalhotech ani botech. Poradˇte prosím.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud vím tak ze zákona je zaměstnavatel povinen vybavit pracovníka patřičným pracovním oděvem,obuví a ochranými pomůckami takže nevidim jediný důvod proč si to kupovat za své.za své jen v tom případě že mi to zaměstnavatel proplatí.

pokud po vás půjdou nebojte se obrátit o radu sem
suip.cz/...

juvla*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel je povinnen vás vybavit ochrannými pomůckami (oděvy, boty, brýle, rukavice atd) jen v případě, že z práce kterou děláte, hrozí rizika ohrožení vašeho zdraví. Jestli chce abyste nosili "uniformy", které nejsou pro ochranu zdraví, měl by vám na to přispívat. Není vaší povinností si to pořizovat z vlastních prostředků.

jimmyfloyd*

ď

shift+háček

a pak jenom D.

ďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďďď

tak to bude lepší, taky rada ne?

dobrak*
hodnocení

0x

Na tvém místě bych zaměstnavateli určitě vyhověl .Po prvním vytýkacím dopise již následuje výpověd a za dveřma v dnešní době nezaměstanosti už čeká další adept na tvé místo. Dnes není doba kdy se tě nekdo zastane ...bohužel.

olin*

...za dveřma čekají sice další, ale se to rozkřikne dál co je to za podnik a nakonec tu budou dělat jen ukrajinci a číňani.No a pak už jen revoluce nebo válka...

hodnocení

0x

v jakém oboru a na jaké pozici pracujete?

sargo*
hodnocení

0x

Musím přiznat, že nějak nechápu, v čem je problém. Když už je zaměstnavatel takový grand, že většinu věcí pořídí, nebylo by fér přispět svou troškou do mlýna? ;) Neřeknu, kdyby chtěl něco extra, ale tak univerzálně použitelná věc jako černé kalhoty a boty snad není nějak přehnaný požadavek? :) Ve spoustě zaměstnání je nějaký požadavek na oblečení a je výjimka, aby z toho zaměstnanec vyklouznul tak snadno. Srovnejte to s cenou slušnějšího obleku a dáte svým černým kalhotám ještě pusu :-D

lui*
hodnocení

0x

Chcete jít do rizika? Braňte se. Nechcete? Poslechněte.

Doby kdy si mohli pracující vyskakovat, jsou bohužel už 23 roků pryč.

...a to je dobře, že si pracující nemůžou vyskakovat proti zaměstnavatelům, ale můžou postupovat v souladu se zákonem. Jak by se malý podnikatel, majitel autoservisu, měl bránit že chce pracující třeba místo sprchy vanu!

lui*

Až na to, že postupem podle zákona, jako by tomu bylo v tomto případě, stejně riskujete zaměstnání. Snad si nemyslíte, že si to zaměstnavatel nechá líbit.

lui, vy takový zkušený... přece víte, že podle jednostraného názoru tazatelky, se nedá dělat závěr...ale máte opět právo na svůj názor, který Vám přeji

lui*

Já jen vím, jak a za co se vyhazuje ve fabrikách tady v okolí. Odbory jsou zakázané, a zastání žádné.

nilo

... jsem dělal v Mencl Guss v Roudnici nad Labem. Upřímně se divím, že to tam ještě nezavřeli. Výplaty opožděné o několik měsíců, prostředí děs-běs, vlastní nářadí, vlastní oblečení, zdravotní prohlídka -nárok až po třech odpracovaných měsících. IBP, ČSSZ a podobné instituce by valily oči z nahrávky skrytou kamerou...A vlastník firmy vychechtanej jak lečo...Typický zasmrádlý kapitalismus v Čechách, podporovaný ještě horší vládou pablbů s platy 200 000,- a více, neznaje slova práce...*ee**blee*Je mi z toho na zvracení...

hodnocení

0x

Já vůbec nechápu, o čem je řeč. Líbí se vám práce? Chcete tam být? Víte kde mají obchot Vietnamci? Je to snadné!*jasne* Za džíny a tenisky dáte určitě více.

majsterjoe*

To jsou mi rady 23 let po revoluci.

At zije svoboda. Jasny no. Chcete praci, drzte hubu a krok. To jsme to dopracovali. Se strachem. *zed*

fran
hodnocení

0x

Černé kalhoty a boty - to je spíš na reprezentaci než na práci, ne? Nečeká vás třeba povýšení:)? Jinak pokud zajdete do sekáče či k Vietnamcům, a nemáte nekonfekční postavu, černé kalhoty (nejspíš džíny) určitě pořídíte třeba za 50 Kč - a vlk se nažere...Pokud to mají být skutečné pánské pracovní černé kalhoty, bude to horší, klidně k 500.-Kč. Nešlo by se v tom případě opatrně zeptat na podrobnost?

martinaa*
hodnocení

0x

Má "práce" je už šest let hraní po večírcích, plesech, oslavách, akcích atd. Mnohy hrajeme v džínách, tirčku, ale na svatby a plesy je nutno se obléct jinak. Toto slušné oblečení (čítající dvoje kalhoty, několik halenek a sukni, lodičky) jsem si samozřejmě musela koupit ze svého:)

Na brigádě je po nás požadováno sportovní oblečení, aby při shybu nebyly vidět kalhotky a nevypadla prsa. Kdo nemá, též kupuje ze svého. Nikdy nevíte, kdy se Vám podobné oblečení bude hodit, a ruku na srdce - jedny kalhoty od vietnamců a jedny boty ještě nikoho nezruinovali. Nehledě na to, že černé kalhoty i boty se hodí na spoustu věcí.

doplněno 30.01.12 14:46:

Tož mám dneska nějaký slabá den...:( samozřejmě "nezruinovaly."

leonardo*
hodnocení

0x

A jak všichninadáváte na odbory ČD. A víte jak se dokážou zastat? Takhle si zaměstnavatel nedovolí žádný podraz. Díky za ně. Já nenadávám. Sedí tam sice pár vyžírků, ale jinak odbory fungují skvěle. Nebýt jich, je na dráze bordel a bylo by to hodně nebezpečné i pro cestující.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]