Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní problémy

Od: prechba odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer co mám dělat když já chci přestoupit na jinou Střední školu a maminka mě nechce pustit? I když tam chci jít na tu školu a Mamce je to jedno? Prosíím poradte mi co mám udělat? Děkuji předem za odpověď Nashledanou

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Věc se má celkem jednoduše - pokuste se přesvědčit rodiče proč chcete jít jinam. Pokud se to nepovedlo, nebo nepovede, tak máte dvě možnosti - buď dodělat stávající školu, nebo ze školy odejít a jít makat. V okamžiku, kdy budete ekonomicky soběstačná pak můžete dálkově studovat třeba univerzitu a je to jen a pouze Vaše věc. Pokud však Vaše studium závisí na financování rodičů, je to především jejich volba, co budete studovat. Neboli - kdo platí, ten poroučí.

hodnocení

0x

Maminka má vždycky pravdu!

Nicméně -

dejte si dohromady argumenty, pro a proti...proč chcete přecházet, co Vám to přinese, čím Vás to omezí, atd...

Promluvte si s maminkou s odstupem, v klidu, a předneste jí své argumenty - vše je nejlepší říkat upřímně, narovinu.

Pokud ani pak maminku nepřesvědčíte, určitě má proto pádný důvod a měl by jste jí věřit.

tregedo*
hodnocení

0x

Dobrý večer tak to je dost prekerní situace...Napíšu Vám jak sem to měl já a dejte to mamince klidně přečíst,tady asi moc neporadíme jen nakopneme. já osobně sem po základní škole chtěl jít taky na jinou školu než maminka mě nahlásila a to byla velká chyba! samozřejmě ta škola byla sloučená s učebníma oborama a ještě udělali třídy kluci a holky zvlášt...,což se mi v pubertě vůbec nelíbilo samozřejmě ,takže mě ta škola vůbec nebavila ani.jak to dopadlo? udělal sem prvák s 4kama od shora dolů ,druhák sem pro jistotu propadl a začal ho opakovat znova a v pololetí odešel ,což mamka nesla těžce,takže ztráta téměř 3.let! a to jen kůli tomu,ře děláte co Vás nebaví a rodiče vás nutěj do toho co nechcete. moje rada je vyprdněte se na to a dělejte jakou školu chcete a kde budete štastná i za cenu červenýho zadku od rákosky *smich*. at vám to dobře dopadne a maminka pochopí,že vy se tim oborem budete jednou živit.hodně štěstí přeju.*palec*

hodnocení

0x

Víš, vstup na školu není jen tak žádná legrace, měl by být dobře rozmyšlený. Je to pro Tvůj další život a je důležité, aby ses studiem připravovala opravdu na to, co budeš chtít v životě dělat.

Proč jsi nezačala studovat už rovnou na té škole, na kterou chceš nyní přestoupit? Jak dlouho už studuješ? Jak a proč jsi došla k poznání, že chceš studovat něco jiného? Víš, otázek je plno. Až se jednou vdáš za Pepíka, začneš po půl roce trucovat, že ho už nechceš, že bys radši Frantu? S tou školou to je stejné. Kde je záruka, že i kdyby Tě přijali na tu novou, doděláš ji až do konce? A nebudeš chtít zase někam jinam.

Přesto se pokus s mamkou si o všem rozumně a bez emocí promluvit. Ona to s Tebou jistě myslí dobře, jen ona Tě zná nejlíp a ví, zda jsi spolehlivá, novou školu bys dokončila, nebo zda je to jenom další z Tvých nápadů. Pokud jsi opravdu dobrá studentka a férové děvče, určitě se s ní domluvíš. Nakonec chyba při výběru školy nastat mohla. *mala*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]