Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer co mám dělat když já chci přestoupit na jinou Střední školu a maminka mě nechce pustit? I když tam chci jít na tu školu a Mamce je to jedno? Prosíím poradte mi co mám udělat? Děkuji předem za odpověď Nashledanou
Věc se má celkem jednoduše - pokuste se přesvědčit rodiče proč chcete jít jinam. Pokud se to nepovedlo, nebo nepovede, tak máte dvě možnosti - buď dodělat stávající školu, nebo ze školy odejít a jít makat. V okamžiku, kdy budete ekonomicky soběstačná pak můžete dálkově studovat třeba univerzitu a je to jen a pouze Vaše věc. Pokud však Vaše studium závisí na financování rodičů, je to především jejich volba, co budete studovat. Neboli - kdo platí, ten poroučí.
Maminka má vždycky pravdu!
Nicméně -
dejte si dohromady argumenty, pro a proti...proč chcete přecházet, co Vám to přinese, čím Vás to omezí, atd...
Promluvte si s maminkou s odstupem, v klidu, a předneste jí své argumenty - vše je nejlepší říkat upřímně, narovinu.
Pokud ani pak maminku nepřesvědčíte, určitě má proto pádný důvod a měl by jste jí věřit.
Dobrý večer tak to je dost prekerní situace...Napíšu Vám jak sem to měl já a dejte to mamince klidně přečíst,tady asi moc neporadíme jen nakopneme. já osobně sem po základní škole chtěl jít taky na jinou školu než maminka mě nahlásila a to byla velká chyba! samozřejmě ta škola byla sloučená s učebníma oborama a ještě udělali třídy kluci a holky zvlášt...,což se mi v pubertě vůbec nelíbilo samozřejmě ,takže mě ta škola vůbec nebavila ani.jak to dopadlo? udělal sem prvák s 4kama od shora dolů ,druhák sem pro jistotu propadl a začal ho opakovat znova a v pololetí odešel ,což mamka nesla těžce,takže ztráta téměř 3.let! a to jen kůli tomu,ře děláte co Vás nebaví a rodiče vás nutěj do toho co nechcete. moje rada je vyprdněte se na to a dělejte jakou školu chcete a kde budete štastná i za cenu červenýho zadku od rákosky . at vám to dobře dopadne a maminka pochopí,že vy se tim oborem budete jednou živit.hodně štěstí přeju.
Víš, vstup na školu není jen tak žádná legrace, měl by být dobře rozmyšlený. Je to pro Tvůj další život a je důležité, aby ses studiem připravovala opravdu na to, co budeš chtít v životě dělat.
Proč jsi nezačala studovat už rovnou na té škole, na kterou chceš nyní přestoupit? Jak dlouho už studuješ? Jak a proč jsi došla k poznání, že chceš studovat něco jiného? Víš, otázek je plno. Až se jednou vdáš za Pepíka, začneš po půl roce trucovat, že ho už nechceš, že bys radši Frantu? S tou školou to je stejné. Kde je záruka, že i kdyby Tě přijali na tu novou, doděláš ji až do konce? A nebudeš chtít zase někam jinam.
Přesto se pokus s mamkou si o všem rozumně a bez emocí promluvit. Ona to s Tebou jistě myslí dobře, jen ona Tě zná nejlíp a ví, zda jsi spolehlivá, novou školu bys dokončila, nebo zda je to jenom další z Tvých nápadů. Pokud jsi opravdu dobrá studentka a férové děvče, určitě se s ní domluvíš. Nakonec chyba při výběru školy nastat mohla. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.