Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vadí když mě rodiče nutí být křestankou a chodit do kostela i když věřím na Velkou matku a kouzlim? Přihlasuju se z pc kamarádky ta je křestanka a děla si ze mě srandu že v to co věřim neexistuje ... můžu chodit do kostela ale zaroven veřit ve velkou matrku a kouzlit?
A chováš se podle svého náboženství, žiješ jím, nebo je to jen póza? Aby patřila k Wicce, nestačí jen jakože kouzlit, slavit svátky a oblíkat se do hávů. Je to teď sice moderní, ale o tom to vůbec není.
V co si každý věří, to je jeho věc. Nikdo by tě neměl nutit do žádné víry, se kterou nesouhlasíš - ani rodiče. Měli by tě vést, ale rozhodnout by se měl každý člověk sám. Pochybuji, že dvě tak rozdílné víry mohou fungovat v jednom člověku.
aha,rodiče nevi že se o to zajimam a asi by je to zklamalo a dali by mě do blázince, oni nevěří v nic magického ale já jo ... zatím mi kupujou knihy o upirech i když to už je i dle mě poněkud vymyšlené nemohla byste mi na nějaké dát kontakt? děkuji
doplněno 19.11.14 18:05:jinak, já nechci být křestanka, odrazuje mě už to co dělali jak tvrdili že zabíjení těch co křestanství nechtěli tak že to tak buh chtěl ...
Chodit do kostela a věřit v něco jiného je trend, který spousta lidí aplikuje... kdyby náhodou...
Ale je to nesmysl - pokud v něco věříte, máte i potřebu tam patřit (do daného společenství), pak nemůžete jít do druhého společenství, které to první neuznává...
Křesťan, který praktikuje křesťanství, má žít podle daných pravidel. Pokud je porušuje uznáváním modly, nemůže jít k příjmání... Případná zpověď má pravidlo "chtít se napravit" - nelze tedy obě "náboženství" mít zároveň.
doplněno 19.11.14 18:08:pokud nechceš být křesťanem, je zbytečné chodit do kostela.. je vyřešeno...
Pak je to o komunikaci a věku... do 18ti let prostě můžete pouze "tolerovat" nařízení rodičů - koho chleba jíž, toho píseň zpívej...
Ale také se můžete směle postavit rodičům se svým vyjádřením - v Boha nevěřím, do kostela chodit nechci, ...
Jsem wiccan (ano, já také, jen ženy to být nemusí) a taky musím s rodiči chodit do kostela a strašně mě to *durdí* a taky to dávám najevo. Místo modliteb říkám jen "bla bla bla", místo amen kámen, nezpívám atd. Ale myslím si, že když o tobě v tom daném kostele nikdo neví že jsi wicca, tak to máš v pohodě. S demokracií přichází svoboda náboženství, takže tě rodiče sice mohou tlačit do kostela, ale nemusíš věřit v jejich víru.
To jmlc: To jim říkám pořád a oni na mě zařvou že věřím a ať neodmlouvám, jinak nedostanu večeři a zabaví mi počítač atd.
V tom případě opět "koho chleba jíš..."
Žid si musí hledat židovku - v židovské víře je totiž ukotveno, že chlap má převzít víru své nastávající..
Muslimové by všechny ostatní ve jménu Aláha vymlátili...
Svědci Jehovovi by nejradši ukecali v rámci svých akcí všechny bohaté ...
V křesťanství je zase ukotveno již v desateru a jeho následném rozvádění (zpovědní zrcadlo), že své děti musí správný křesťan vést v této víře a snažit se o jejich spasení ... - toto se tví rodiče snaží dle jejich přesvědčení a pravidel víry plnit. Pokud by přestali, nebyli by to dobří křesťané ani dobří rodiče...
Zkuste to prostě trpět do doby, kdy přestanete jíst chléb daný rodiči..
Ano jihovisté ... od nás chtěli kdysy koupit polovinu zahrady protože ji máme moc velkou ale děda tehdy těch 300 000 odmítl ...
Dobrý den, či spíše ahoj
Cokoliv co člověk musí dělat z donucení a nemá k tomu žádný kladný vztah, nepřinese ani jedné straně dobrý výsledek. Nicméně jsou věci, které zkrátka "musíme konat" i když nám to žádné potěšení neskýtá. Jakékoliv náboženské víry, spirituální cesty či jiného druhu "seberealizace" by se to však v žádném případě týkat nemělo. Jestli ale žijete ještě s rodiči, nejste plnoletá, pak v rámci klidu budete asi nucena účastnit se "křesťanských povinností" alespoň "formálně", než dospějete a budete si moci zvolit "vlastní cestu", cestu, ke které budete nejvíce inklinovat např. tu "wiccu" a která Vás bude "naplňovat a působit radost" a budete se jí věnovat ne proto, že to tak někdo chce, nebo to tak "má být", ale proto, že vás to bude bavit, do té doby bych se rodičům "na odpor" nestavěl (není to stejně k ničemu) a volný čas bych věnoval prohlubování znalostí z oblasti jež vás opravdu zajímá např. ta wicca, později si stejně sama v sobě budete muset udělat "pořádek" a rozhodnout se zdali kř. nebo wi. I když ve světě existují i "synkretické směry" jež jsou kombinací dvou nebo více nábožens. směrů, v tomto případě bych to raději "nemíchal"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.