Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí Vám nějaký kolega - rádce?

Od: hop® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, k tomuto "dotazu" mne inspirovaly slovní útoky jednoho z místních kolegů - rádců. Prostě si mne asi "vybral", asi má momentální osobní indispozici.

Ale dotaz je trošku jiný, předesílám že se zde (až na výjimky) jedná pouze o virtuální vztahy, jsme zde stále jen na internetu. Ale i přesto jsme vzácná komunita lidí, kteří o sobě vědí více soukromých věcí, než někdy dokážeme svěřit svým nejbližším. Naštěstí se k sobě většinou chováme slušně a s úctou či tolerancí, která každému člověku náleží!

Takže jen pár otázek k zamyšlení, prosím, neuvádějte konkrétní jména ani nicky, opravdu zde nechci vyvolat nevraživost či válku! Ani nechci odpovědi na jednotlivé otázky, není to anketa! Jen, pokud máte náladu se trošku svěřit, tak do toho! Díky!

Takže:

- Máte zde svého oblíbence? Tedy někoho, jehož dotaz čtete dříve než ostatní? Nebo dotaz zkoumáte dříve jen proto. že on odpovídal jako poslední? Kolik jich asi je?

- Máte zde svého neoblíbence, jehož dotazy ignorujete a vůbec je neotvíráte? Kolik jich asi je?

- Pokud přemýšlíte které téma otevřít dříve, rozhodujete se: Podle zajímavosti názvu? Podle odhadutého věku či pohlaví tazatele? Podle formy, jakým je název a vlastní dotaz položen?

- Máte zde nějakou svoji přirozenou autoritu, člověka, který i když kecá nesmysly, tak na něj sprostě nevrčíte a maximálně upozorníte, že "s jeho názorem by se možná dalo úspěšně polemizovat"?

Aby bylo jasno jak to myslím, tak zkusím odpovědět:

Mám zde pár oblíbenců i pár neoblíbenců, jejich poměr se moc nemění, pokud mne oblíbenec jednou odpovědí naštve, nezanevřu na něj. Pokud mne neoblíbenec jednou potěší, nestane se okamžitě mojí láskou.

Podvědomě vyhledávám své olíbence, ať už jsou to tazatelé nebo rádci, pokud vidím nick svého neoblíbence tak přeskakuji téma a vracím se k němu později,

Nějak lépe komunikuji spíše s mladšími snad jim mohu předat něco ze svých zkušeností, od starších se snažím spíš něco přiučit,

Nevadí mi absence diakritiky v dotazech, špatnou interpunkci přežívám a ostatní gramatické chyby mi hodne vadí, V reakcích méně, v dotazu více, a pokud tazatel neumí napsat správně ani nadpis, tak to většinou dlouho obcházím, než začnu zjišťovat, v čem tkví jádro pudla,,,

Pokud nechcete odpovídat. můžete plynule přejít na jiný dotaz - vždyť je demokracie! ...

P.S.: tak jsem se vykecal, dobrou...

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobré ráno!

Je ráno, beru to jako anketu.

1/ Ano, mám tady oblíbence, jsem tu krátce, nemohu říct počet.

2 / Odpovědi oblíbenců, čtu nejdříve.

3/ Nemám neoblíbence, jen člověka s jiným názorem, klidně si jeho odpovědi přeskočím ..., když odpovídá na otázku, která je

zajímavá, tak si ji přečtu. Důležité je, obsah odpovědi.

4/ Když se někdo dohaduje, tak odejdu, nemusím být všude, nemám to ráda.

4/ Téma otvírám, podle zajímavosti názvu, některé podle obsahu.

5/ Autoritu, ano mám tady.

6/ Demokracie, co to je?

7/ Občas si běhám jen tak.

Tak dobrou, noc je ještě mladá...

doplněno 28.01.12 03:45:

Zapomněla jsem na základní otázku " Vadí Vám nějaký kolega - rádce? "

... NE ...

doplněno 28.01.12 11:06:

Poslední otázka: Změnil se váš život v něčem, když jste objevili " Poraďte.cz"?

Ano změnil.

Hodně se mi rozšířil obzor v různých oblastech. Těším se na otevření poradny, že uvidím známé tváře, uslyším známé hlasy. Mohu si s nimi povídat, připojit se k nim, kdykoliv odejít a opět se k nim zase vrátit. Čerpám zdarma, všechny rady, které se zde nabízí. Některé humorné odpovědi, rozesmějí celou rodinu. Poradna mi občas nahradí kino, někdy i divadlo, zprávy, přátelé, vše jen slušně a virtuálně.

hop®
hodnocení

Díky za reakci, noc je sice mladá, ale ráno klepe na dveře. tak zatím papa...

jumba
hodnocení

0x

1) oblíbence- ano, je jich dost, jedna znich je babajaga, její odpovědi jsou vtipné, ale i k věci. Patříte hope taky k nim.

2)neoblíbence- jo, nějaké jsou, ale jejich odpovědi čtu taky, i když třeba nesouhlasím, tak to většinou nekomentuju.

3) přečtu si skoro všechno, ale třeba neodpovím.

4) autoritu- každý, kdo se snaží slušně, dobře odpovědět. At je starý nebo mladý.

Ale myslím si, že kdybych se setkal osobně s neoblíbencem, tak si třeba budeme rozumět.Tak ty neoblíbence i oblíbence jsou jen přes internet.

výtka
Upozornění od sys hejkal 28. 01. 2012 08:36:04
doporučuji pečlivě číst příspěvek a uvědomovat si obsah napsaného:
hop píše: prosím, neuvádějte konkrétní jména ani nicky, opravdu zde nechci vyvolat nevraživost či válku!

ahasver4*
hodnocení

0x

Mám.Asi 5

Mám.Asi 5

Rozhoduji se podle toho,jestli o problému něco vím.

Mám.Tři,čtyři...

doplněno 28.01.12 10:15:

Tak mě ještě napadla jedna věc,podle které se rozhoduji.Někdy se mě zmocní pocit,že si tazatel z nás střílí.Takových dotazů je málo ale vyskytnou se...Takže se o radu ani nepokouším.

lidus*
hodnocení

0x

Dobré ráno. Ráda čtu reakce lidí a v každé rubrice je to někdo jehož názor pro mě bývá v podstatě směrodatný. Např. chci-li vědět něco ze stavebnictví je to obvykle rada od Milancukrár, mezilidské vztahy a rady z úřadů to zas bývá Lidka a spousta dalších, škola je cocinkamíša a opět další, počítače - v paměti mám radu co mi moc pomohla v poslední době a ta je od ladinpraha. Mohla bych psát i další jména rádců jejichž rad si vážím ale nerada bych někoho vynechala, je jich opravdu hodně. Svého oblíbence tu snad ani nemám ale s některými rádci jsme si vyměnili email adresu.

Neoblíbence, co bych jeho dotazy nebo odpovědi nečetla zde nemám, pravda jsou tu tací kterým nevěřím ani slovo a to i přesto, že u ostatních jsou v oblibě např. ( děda-babička-syn-vnuk). Gramatické chyby mi vadí jen když to praští do očí na první pohled.

Čtu téměř všechny dotazy, zřídka otevírám rubriku auto-moto, počítače, elektronika a sport.

doplněno 28.01.12 10:17:

Četla jsem to docela pozorně i s varováním od sysla, některé nicky rádců jsem uvedla zcela záměrně, jinak sem musela odpovídat ANO-NE-NEVIM. Snad to nikoho neurazilo, domnívám se, že u ty nicky jsou anonymní až dost.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jsem flegmatik a případné nesrovnalosti jsem si vyřešila poštou.Obcas vycitim kdo už mě nemusí.
Oblíbence? Neda se říct...je tu hrstka rádců které ráda vidim.S dvěma udržuji i mimoporadnovy kontakty.
Abych to shrnula.Jeden tady byl mě na zlost,druhy zklamal mou důvěru,ale už je to zapomenuto.

hodnocení

0x

hope, to je bezva dotaz ;) Ano, mám oblíbence i ty, co nemusím, ale neprožívám to. Asi před 6ti rádci mám velký respekt. Mají můj obdiv, pro kolik okruhů otázek mají odborné znalosti a fundované odpovědi.*hi* Vadí mi prudké reakce, napadání, hrubá slova, pro které často sama nejdu daleko, ale ne při řešení, při reakci na něco, co se mi nelíbí. Nelíbí se mi, když si pleteme demokracii s nevychovaností, hrubostí. Bylo zde i několik rádců, jejichž odpovědi jsem přeskakovala, nečetla je. Už jsou pryč. Občas si jen řeknu, že se někdo děsně nudí a plácá, jen pro plácání.:DMívám problém se čtením dlouhého povídání a není-li tam interpunkce, tak je to příliš velká námaha, překládat si to v hlavě. Prostě to nečtu. *jasne*Když je hodně odpovědí, přečtu si pár prvních a pár posledních. Tam se dovím, kam se to posunulo.;) Začíná mi vadit, když dá tazatel otázku a pak obhajuje svůj postoj, stále dokola, pořád a pořád. Vůbec se nezamyslí, jen mele svou, motá se v kruhu. Normálně, červená punčoška. Ale na tohle jste se asi neptal, že?*cert*Ano, poradna mi změnila život. Mám velkou spoustu témat na přemýšlení o něčem jiném, než o tom, že mě dneska zase všecko bolí a co budu vařit.. Mám důvod poklikat a hledat odpovědi, které jsou i pro mě přínosem a o které bych v životě ani nezavadila. A které někomu opravdu pomohou.Je to lepší než křížovky.:DŠkoda, že to pár poradců vzdalo. Myslím si, že vyhořeli. Je dobře, že tady poradte.cz, je. Mám to tady ráda a vlastně si stále uvědomuji, jak různí jsme *slunce*

pt®
hodnocení

0x

Ahoj Hope, když jsem objevila poradnu, tak jsem tu byla "imrvére", taky zde bylo necelých šest tisíc rádců oproti dnešku. Ano mám některé, s kterými jsme si vyměnili mejlík, a napíšeme si. Taky se mi stalo, že se do mně někdo opřel a chtěl mně rozcupovat, ale to se jedná o neregistrované a ostatní se mně zastali. Jinak mně nevadí názory druhých, naopak jsem se hodně naučila a dověděla. Samozřejmě, že jsme zde virtuální přátelé a osobní setkání by vztah buď utužilo nebo ukončilo, takto je to asi lepší. Přečtu si většinou to, co mně zajímá a vracím se tam, kde jsem přispěla svými řádky. Mrzí mně, pokud si z nás tady někdo dělá blázny a vydává se za někoho jiného /jak to napsala Liduš/, mrzí mně nedorozumění kvůli jinému názoru a pohledu na věc, mrzí mně skorozesměšňující odpovědi lidem nemocným nebo lidem v nějaké tíživé situaci. Na některé rádce jsem si musela zvykat, neboť jejich způsob vyjadřování myšlenek byl odlišný od mého, ale to neznamená, že jsou to lidé nekvalitní, každý vyniká v něčem jiném, každý se vyjadřuje jinak. Mrzí mně, že někteří rádcové odešli, protože to byli chytří a vzdělaní lidé a jejich rady by zde byly velmi potřeba. Chápu, že nemá každý tolik času, že má rodinu, děti, zaměstnání a jiné zájmy, které zaberou čas a tak se objevují sporadicky. Tak jsem napsala a odpověděla podle sebe . - pt

fidonet*
28.01.12 12:16
hodnocení

0x

:(*sok**plac**bum**fn**ee**plac**stop**mala**plac*

hodnocení

0x

Oblíbence v tom smyslu že bych jeho nebo její příspěvky četl dřív než ostatní nemám.

Neoblíbence které bych ignoroval taky ne.

Občas nějakou ,,radu ignoruju ale jenom proto že z ní cítím buď nevraživost, aroganci, posměch povýšenost nebo chytračení.*bzum*

Témata čtu podle ,,Posledních příspěvků od nejstarších po nejnovější.

Z 99% vůbec nečtu Auto-moto, protože o autech vím akorát že maj 4 kola, motor a volant.*nevi*

Příspěvky který čtu mě většinou zaujmou hned v nadpisu.

Věk či pohláví mě nezajíma (někdy to z nicku ani není poznat).

Forma dotazu je občas i můj problém, takže to většinou neřeším.

Přirozenou autoritou zde je pro mě třeba Milan Cukrář. Ten člověk snad kromě počítaču umí všechno.*jasne* Klobouk dolů. Vím že Hejkal psal aby sme nepsali jména nebo nicky kvůli nevraživosti proto píšu jenom ten pozitivní příklad.

Je zde pár lidí kteří rozumí vyloženě jednomu oboru a o nich vím že jejich rady skoro vždycky někomu pomůžou*palec* a proto je čtu i když mě zrovna daný problém nepálí.

Absence diakritiky v dotazech, špatná interpunkce mi nevadí (pokud je srozumitelná) protože sám píšu jak mi zobák narostl.:D

Rád polemizuju i když mám opačnej názor. Někdy mi vadí že někdo můj názor na politiku považuje za pravicový nebo levicový i když já takhle politiku nevidím.

Taky mívám problém se čtením dlouhého povídání.*plac*

Poradnu sem navštěvoval bez přispívání asi 2 roky předtím než sem se zaregistroval. Hodně lidí mi zde pomohlo hlavně co se kompu týče. Tímto bych chtěl všem poděkovat za trpělivost s mými problémy které asi nikdy neskončí.*modla*

Doufám že já osobně nejsem pro někoho přímo ten neoblíbenec i když to tak někdy vypadá.*hi* Pokud jo tak bych se chtěl omluvit a ujistit že to určitě nemám v úmyslu.*placni*

Takže na závěr bych chtěl všem poděkovat za všechny rady (i ty který mi nepomohly).

Ještě bych uvítal ve volné diskusi víc volné diskuse o politice a hlavně víc srandy.*haha*:-P

Díky poradně sem se vlastně naučil psát (datlovat 2 prsty) na počítači.*klik*

ahasver4*

Lujsi,legraci beru,politiku néééééééééééé!Prosím!:)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]