Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,byl jsem odpad společnosti, bezdomovec. Našel jsem si díky mému bratrovi slušnou práci, bydlení. Žiji normálně, vše řádně platím, 2 roky abstinuji a vše se mi daří.Mám splácet za revizory v DP za to, že jsem neměl řádně označený lístek. Jistě, teď to už můžu zaplatit najednou ALE páni exekutoři mají více mých pohledávek na mě a jsme u toho na co jsem se chtěl zeptat. Za každou pohledávku je odměna exekutorovi, odměna za vyhledání a další nesmyslné položky, na které slušný člověk dře aby tady ti lidé ho zedřeli zkůže.2 roky splácím po určitých částkách, 2x mi vzali peníze z účtu a vůbec je nezajímá, že člověk jako já má i jiné placení, ze života na ulici. Kdyby ty peníze šli dopravním podnikům, kam ptří tak by ty vozidla mohli být pozlacené. Určitě nejsem sám, kdo tohle nechápe ale myslím si, že jsem jeden z mála bezdomovců, který se dal správným směrem. Oni si neuvědomují, když bych se vrátil na ulici, tak nedostanou ani korunu a můžou si postavit betonovou čekárnu. Doufám, že mi snad někdo poradí,poněvadž musím jít do práce. Předem děkuji za radu naschledanou Hlušička Vlastimil
Vážený pane, je pěkné, že jste se uchytil, ale on je takový zákon, který jim takový postup dovoluje. Ten schválil parlament, senát. Takže je třeba se obrátit na ně. Jsou to naši služebníci námi placeni.
Na druhé straně vy jste neuhradil sankci od revizora, kdyby ano, nebyl by exekutor. Vy být věřitelem, odpustíte?
Takže můžete postupovat opět dle zákona, peněz jak říkáte nemáte, tak do bezplatné poradny.
BUSSi: Omyl, tazatel neříká, že nemá peníze, cituji "Jistě, teď to už můžu zaplatit najednou". Takže j bych poradil zaplatit. Pokud se to tazateli nelíbí. může si najmout právníka a dát věc k soudu. Ovšem toto řešení je možná dražší, navíc s velmi nejistým výsledkem.
Chápu, že exekutoři jsou zloději, kteří chtějí z každého vytřískat co nejvíce peněz a že se to tazateli nelíbí. Ovšem dokud bude tato mít veřejná zlodějna podporu v legislativě...
Držím vám palce, k tématu napíši jen to, že pokud se jedná o více drobných pohledávek, exekutor je povinen sloučit tyto pohledávky a vymáhat je najednou, tak pozor na to! Prostě pokud máte třeba 10 pokut po 100koruně, tak to neznamená, že budete platit 10 krát 100+3000 za exekuci, ale jen 3000 + 10×100 za všechno!
Někde na internetu jsem četl dokonce nějaký případ, přesně - s dopravními podniky, že to někdo takhle vyhrál a exekutor musel zaplatit tedy i soudní výdaje. Ale vždycky je lepší se poradit s nějakým advokátem.
Hodně zdaru!
Klusiku jestli myslíte tohle zpravy.idnes.cz/... , tak to je úplně novej a asi i první případ úspěchu v tažení proti zlodějskejm exekutorům.
Má to bohužel jeden podstatnej háček. Člověk na to aby se s nima soudil musí mít pevný nervy ale hlavně peníze a to v případech kdy už má člověk několik exekucí, obstavenej účet a problémy s tím aby vůbec mohl zaplatit bydlení, elektřinu, plyn a jiný základní věci už ve věřšině případů nemá.
Taky sem měl několik exekucí. Teď se mi podařilo si vyjednat insolvenci ale nějakou chvíli to trvá.
Kde ste vzal to že ,,exekutor je povinen sloučit? .? .? Nebyl by nějakej odkaz? .? .?
Klusik. Velice mylná informace . Každá jednotlivá pohledávka (tedy dluh) je samostatný případ. Takže deset pohledávek - deset poplatků za exekuci. Bohužel...
sebod:
ano je to tak, ale má se to změnit a pohledávky se budou slučovat - jedna z mála rozumných změn v tomto bordelu...
Dluhy se prostě platit musí. Je super, že už nejste bezdomovec a že se živíte prací a poctivě. Zkuste požádat dopravní podnik o prominutí penále, ještě jsem neslyšela, že by prominuli dlužnou částku celou. Pokud jste byl nějaký čas bezdomovec tak se zajímejte i o to jaké dluhy máte na zdravotním pojištění.
...dokud se nezmění legislativa, máme smůlu..exekutoři jsou překupníci pohledávek. Peníze nejdou věřitelům, ale exekutorům. Vám fandím, že jste se "vrátil". Je spousta mladých lidí, kteří by sevrátili do života,ale následné vydření jim vezme chuť pracovat. Na co říkají-stejně mi to vezmou, Vlasto, držte se, nedejte se .Vím o čem píšu, jsme jedni z obětí exekutorů. Platíme...dovolili jsme si podnikat...měli jsme smůlu. Do smrti budeme platit...
Jednoho známého doslova vteřinku před dvanáctou a proměnou na bezdomovce zachránil osobní bankrot ...
Nicméně netuším jaké jsou podmínky a jak přesně to funguje...
Hangare. Funguje to velice dobře. A je to jedna z mála věcí, co byla te´d udělána pro dobro lidí. Já vím, dluhy se mají platit... Ale napíši Vám tu teď případ jedné starší paní, které jsem insolvenci vyřídila na poslední chvíli. Paní si půjčila u GE cca 30 tisíc korun ve svých necelých sedmdesáti letech. No, přestala platit a došlo až na exekuci. Doteď s tím nelze než souhlasit, neplatila, tak musí počítat s trestem. Dluh na půjčce byl v té době cca 20 tisíc. Paní bylo exekučně sráženo z důchodu cca 1.800 Kč po dobu dvou let. A najednou toto pondělí u ní doma exekutor. Prohlédl celý dům (byt dlužnice, byt její dcery a byt její vnučky). Té staré paní (76 let) řekl, že její dluh činí 150.000 Kč! A že buďto do pátka zaplatí 50.000 Kč, nebo bude celý dům vybílen. Já po zkušenostech s exekutory bych napsala vykraden. Většina exekutorů nedodržuje v žádném případě zákon. Nebo snad když exekutor koukal venku na sportovní kolo a řekl, že ho zabaví, tak se snad domníval, že na něm ta paní jezdí? Paní je viditelně ležící osoba, neschopna pohybu.
Dotyčná paní mi zavolala a požádala o pomoc. Zavolala jsem zpět exekutorovi a optala se, kolik peněz jim přišlo od správy soc.zab. - stržené peníze důchodu. Odpověď? Ani koruna! Zavolala jsem na správu s dotazem, kde ty stržené peníze jsou. Dozvěděla jsem se, že sice z důchodu byly strženy, ale nebyly odeslány exekutorovi . Takže správa měla k dispozici peníze mé klientky po dobu dvou let. Jí díky tomu narostly úroky do nehorázných výšin. Navíc díky tomuto dluhu má exekuci na pozemky v hodnotě cca 70.000,- Kč po dobu dvou let. No a aby to nebylo málo, tak jí doteď nebyl vyplacen vdovský důchod (pán zemřel před rokem a půl). Paní po návštěvě exekutora byla zralá na odvoz do nemocnice. Takže ještě ten den jsem jí vypracovala insolvenční návrh a dala na soud. Jakmile tento návrh dáš do podatelny, tak na dlužníka nesmí exekutor, přestanou mu narůstat úroky apod.
Navíc insolvenční správce zkoumá správnost a výši dluhu. Doufám, že této paní pomůže a její závazek podstatně poníží. Vy všichni, kteří se domníváte, že se Vás toto nikdy nemůže týkat - nebuďte si tak jisti. Právě probíhá v republice obrovský skandal s jednou nejmenovanou firmou (WLG Invest - docela pěkné počtení na internetu), která zkoupila promlčené pohledávky od pojišťoven. Lidé dluží třeba 200 Kč. ale příjde jim faktura na 15.000 Kč. Ve strachu zaplatí . Nezbývá mi, než po tom všem, co ve své práci vidím, zvolat s klasikem : Chce se mi blejt, velebnosti...
Proto všem, kterým přerůstají dluhy přes hlavu a chtějí najít zase klid radím : Jděte do insolvence
Sebod, co tu píšeš, je neuvěřitelné. Co má takový starý nepohyblivý člověk dělat? Snad by starou paní vyhodili i na ulici? Sebod, jsi hodná ženská, že jsi té staré paní pomohla, že jsi neztrácela čas a rychle jsi konala v její prospěch. To klobouk dolů. - pt
Smutné na to nic jiného nelze říct...
Státem posvěcená lichva...
Holt když jsou židi a přístí rok budou zas...
Ono stačí si přečíst jak naggyová dostane odměnu 150k a největší problém dle jejího šefíka je ten kdo takové informace vynáší... to ukazuje krásně a názorně úplně vše od vládě se kterou nikdo nic nezmůže neb kdo by mohl je v ní nějak zapojen...
A jak se říká bude hůř..
No to je neštěstí, hlavně, že jste se již vrátil do života. Přeji Vám, aby jste se z poplatků brzy vyplatil a žil v klidu zase normální život.
Pokud už nějakou exekuci máte tak u okresního soudu vašeho bydliště. Pokud ne tak vám i registry jako Solus a podobný vůbec nemusí dát zprávu že tam máte záznam i když víte že dlužíte.
žádnou exekuci nemám, nikdy ani žádný dluh, ale jeden nikdy neví...ten registr SOLUS má nějakou databázi?
sonya. V dnešní šílené době si musíte především hlídat poštu. Prostě když změníte adresu, vše nahlásit a nechat si přeposílat poštu na novou adresu. Dojde-li Vám totiž dopis s upozorněním, že dlužíte a u toho je platební rozkaz a Vy dopis nepřevezmete a neodvoláte se v určené době, tak máte smůlu a platíte...
asi nijak ale jedno mě napadlo jak to děla jeden muj znami...zadny pracak,adresa nahlašena na uřadu,neplati ani zdravotní(ale plati si urazove pojisteni,nato exekutor nemuže)a ani socialni si neplati ale pocita s tim ze taky nedostane zadny důchod.Musi si vydelavat jak umí a i si troškui hodl ten důchod setrit+určtě dostane i nejake to dědictví...bohuzel to dostane asi kazdy znas,jeto gnerační zalezitost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.