Nejste přihlášen/a.
Co se stane, když v obchodě, velký market, Te...co Let...any, Praha 9, se za plného provozu, vysype na zem, 8 přepravek krásně upečených rohlíčků? Můžete hádat? Dnes v 8 hod.8 minut ráno.
Rohlíkyjsou vysypané v místě, kde se prodává pečivo, kolem chodí lidi, co nakupují pečivo. Jen dva lidése pachtí, lezou po zemi, trvá jim skoro čtvrt hodiny, než rohlíky vrátí zpět do přepravek. Nikdo nepřišel jim pomoci, každý chodil kolemrohlíků na zemi, podíval se a šel dál? Tím myslím pracovnice TESCO.Kam se poděl lidský soucit?Jedna fotka je originál, druhá je zvětšená.
Jen dva lidé v celém Tes...c...u, nikdo tam není a ještě my nakupující, ostatní zaměstnanci to nezajímá.
Nedělejme si iluze, že? To je asi podobné, jako když štos přepravek s pečivem zaháknou a ze skladu je po podlaze přitáhnou k zásobníkům na pečivo. Nejsem vyloženě háklivá, ale nechtěla bych si pochutnávat na pečivu ze spodní přepravky. I když než se přepravky dostaly k zásobníku, kolikrát na na té spodní pozici vystřídaly.
Nebuďte tak úzkoprsí, naše tělo si musí na bacily zvykat, doma ten rohlík taky zvednete a sníte. Když vidím vnučku jak se o rohlík dělí se sousedovic psem co ji u toho olizuje obličej jdou na mě mdloby a pak si vzpomenu, že moje holka vyrostla na dědině se spoustou domácích zvířat a nijak jí to neuškodilo.
Domnívala bych se, že se tam seběhnou zaměstnanci, všechny co jsou kolem a budou pomáhat zahladit nehodu. Ale nic.
Viky, ostatní zaměstnanci jsou placeni za něco jiného. Kdyby v oddělení ryb prasklo "akvárium" s kapry, lidi od rohlíků by také nehnuli brvou ani zadelí. V těchto organizacích funguje přísné rozdělení kompetencí a povinností, s loajalitou se spoluzaměstnanci to nemá nic společného...
Podle statistiky člověk pozře za rok plné kolečko "hnoje" a pak jak už tady padlo, tělo si musí nějak vytvářet protilátky. Úzkostlivá čistota vede k zvýšené nemocnosti .
podivejte se na jatka jak to tam vypada, z ceho delaji salamy(jednou jsem tam byl), pak na vyrobu koblih a jinech sladkosti (na ucnaku jsme tam chodily na pokec za holkama a je zajimave co delaji s plesnivou marmeladou a jinejma vecma) a pak pekarny a ty kouzelne cervy a mysky ( v 8 tride jsem tam byl na brigade) a pak budete rozsypane rohliky brat jako srandu
Jj, kdyby člověk věděl jak a za jakých podmínek se skutečně co vyrábí, tak by musel umřít hlady a žízní...
Jedna věc je práce a sekce v marketech, druhá rohlíky na zemi . Když si vzpomenu, kolik z těch rohlíků popadá v pekárně, pak čekaj na expedici a oblejzaj je různí rusové (podobní švábům) a ptáci, pak v hnusnym autě putujou do obchodu a tam spadnou zase na zemi (když zrovna řidič nejezdí jak drak a nerozletěj se už v autě). Ale porád je to k dobru, pěstování imunity už tu bylo zmíněno =)
Jak jsem stará, tak jsem ... Od dnešního dne, každému, kdo má problém s imunitou doporučuji konzumaci rohlíků. To nejsou jen ty rohlíky, já vím. Člověku to vůbec nedojde.
Na základní škole, v dobách kdy učebnice sloužily několik let, jsem měl spolužačku a její rodiče jí držely v úzkostlivém sterilním prostředí, takže i učebnice jí kupovaly aby nedostávala použité po někom - výsledek byl takový, že spolužačka byla celou základní školu víc nemocná než zdravá - každá maličkost jí skolila hned na několik týdnů
tohle jsem resil kdysi s jednou doktorkou a ta me rekla at se podivam na bezdomace a stamgasty v hospodach a ve finale i na ni, jsou v rizikovem prostredi a telo si vytvori samo imunitu a neni tak citlive
Kdyz vidim, ze pecivo ohmatava bezdomovec nebo i radoby dama, kterou nejspis nikdo nenaucil slusnemu chovani, nechava me nejaky spadly rohlik v klidu. V zivote sni clovek horsi veci, ani o tom nevi. Stejne veskere pecivo mrazim, tak ty bacily snad nejak eliminuju.
Já bych z toho taky nedělal nějaké drama. Prostě se to může stát. V těchto obchodech jsou podlahy celkem čisté a často je zaměstnanci udržují. Přece nikdo nemyslí, že by vyhodili 8 přepravek rohlíků. Plýtvat potravinami by se nemělo nikde. Já když vidím, že třeba vyhazují 20 kuřat, které mají den po trvanlivosti, tak je mi líto, kolik zbytečně přišlo kuřat oživot a kolik energie se zbytečně spotřebovalo na balení, distribuci, chlazení atd. Přitom tyto potraviny v 99% nejsou ještě zdravotně závadné, či jinak nebezpečné a vyhazují se.
vetsinou to nalozi do nejakeho "blyvajzu" a hlupaci si to ogriluji doma na grilu a jeste si to chvali, a to co za to plati z toho jde hlava kolem kdyz nalozit maso zvladne i muj pes a vsichni pak griluji jedno a to same a zadnej original. Pozvat nekoho na grilovani a chlubit se nakupem nalozeneho masa to je hnus
doplněno 27.01.12 19:57: jinak v bille to treba neresi asi vubec 2x jsem tam koupil maso jednou hovezi na steaky a smrdelo a pak jsem videl na tv paprika olivera jak dela kachnu a sehnal jsem ji jen v bille napul rozmrzlou a ja trouba ji koupil a " mel jsem ze zadku vodotrysk"
Třeba v Lidlu, nebo v Tescu dávají na zboží, kterému končí garance slevu 30% - 50% a zboží dají do označeného chlaďáku. Vždycky když jsem v Tescu, tak jdu kolem těchto chlaďáků, určených pro zlevněné zboží. Ale v Globusu nikde žádný chlaďák na zelvněné potraviny není, to nechápu, jak to dělají. Není možné, aby jim vše vyšlo a u žádné položky nedošla trvanlivost. Takže tato recyklace na výrobu polotovarů na grilování z drůbeže mi připadá především v Globusu jako velice pravděpodobá.
Ano, v Globusu je to pravděpodobné. Ovšem netušíme, kde v Lidlu a Tescu končí zboží, které se neprodá ani se slevou...
Rozhodně ale těchto zbytků musí byt v Tescu a Lidlu mnohem méně. Třeba u nás je vždy nejvíce lidí kolem těchto míst, kde se prodává se slevou. Ale v Globusu asi mají obavu, že kdyby dali slevu třeba 30 % na zboží, kterému končí trvanlivost, že by lidé nekupovali zboží za plnou cenu. Proto raději tyto výrobky upraví přeprodají za plnou cenu.
S tím naprosto souhlasím, také okolo těchto chlaďáků neprocházím bez povšimnutí.
Sice jsem dnes v Lidlu viděl bagetu, kterou jsem opravdu chtěl k OKAMŽITÉ spotřebě - tedy ihned po zaplacení, ale raději jsem investoval 30% a koupil čerstvou, Ta zlevněná už by nebyla ani na recyklaci. Ale to je opravdu výjimka...
Tak to se lépe dívej. V Globusu je 50% na zboží kterému projde za tři dny trvanlivost. Zvláštní regál na to není, zboží je stále na svém místě. Tu poslední větu bych být tebou ani nevyslovoval, je to špinění obchodního jména a je ti jasný, že si neseš zodpovědnost ty a ne poradte.cz
Omluva, jestli můj předchozí příspěvek v této diskuzi na někoho mohl působit, že kazím dobré jméno nějaké společnosti. V žádném případě to nebylo mým záměrem. Pokud se tedy někdo z některé mou jmenované firmy cítí být mým tvrzením poškozen, nebo si myslí, že by mohlo v důsledku mého příspěvku dojít k poškození dobrého jména této společnosti, tak se omlouvám a konstatuji, že to nebylo v žádném případě mým záměrem. Ve všech společnostech, které jsem uvedl docela často a velice rád nakupuji.
Jinak, to je docela nepraktické, když nedávají zlevněné zboží do speciálního místa. To se v tom pak obtížně hledá, proto podporuji kroty Tesca a Lidlu v tomto směru.
No jasně, popelnici. Malou chvilku jsem pracoval brigádně v pekárně. Na počítačce rohlíků, na místě kde vyjíždějí z pece. Když se to poválí po zemi, nic se neděje. Hodí se to zpátky do bedýnky. Kydyby se každý rohlík, co se ocitne na zemi měli vyhodit, pekárnu by za chvilku zavřeli. Když jsem tak u bedýnek, v myčce na ně meli "krásné" šváby. Nikdy jsem nic takového neviděl.. Broučáci tam měli fajné prostředí - horko, vlhko, žrádla hromady..
ble ble, vy naděláte, nikdy nevéte z čeho stlousnete ... taková vynikající "dunajka" co se vyráběla za komunistů v Martinově Ostrava, už se dnes nepotká, a těch krys co jim do těch mlýnků co mlely maso dostalo, to nechtějte vědět .. A jak byly lahodné . Škoda, buď to dnes nikdo neumí vyrábět nebo krysy žerou něco jiné než kdysy ...
Fido, je to jinak - někdo ty krysy sežere dřív, než se do toho mlejnku dostanou! Je jiná doba a hlad je hlad...
" Hope" ani ve snu mě nenapadlo, co vše se dozvím. Stačí pár rohlíků.
doplněno 27.01.12 23:26:To budu zítra při vaření používat párečky... z čeho jsou...ach jo...Fuj tajbl...
viky ono to až tak pravda s těma krysama nebylo, byla jsem v provozu kde se maso mlelo na stáži a neviděla jsem potkana ani jednoho.
měla jsem v pekárně brigádu, nebudu říkat v kterím hypermarketu, ale vím že se rohlíky dají normálně do regálu
Také jsem v 15-ti letech byl na brigádě v pekárně. Ale v PEKÁRNĚ, ne v nějaké minipekárničce. Jedeme k vám rychle, vezem rohlík z Michle, nebo co to měli napsaný na těch Aviích... Kdybych si hrál na citlivku, tak dva roky po té zkušenosti nebudu žrát chleba, rohlík, natožpak nedejbože vánočku... Raději věřím, že se to po sametové změnilo a nekažte mi iluze, děkuji...
No celkem logicky,kdyz zacnete sbirat tolik rohliku ze zeme,tak vas pak jeste nekdo obvini,ze jste je rozsypali a navic podporujete,aby nic netusici zakaznici,kteri prijdou az k uklizenemu,vesele si je balili do sacku,aby je ciste donesli domu.Lepe nahlasit prodavackam co vidim.ovsem si myslim,ze rohliky stejne zkonci v nakupech.
Tady není co řešit já už se také nikdy neukázal v restauraci kde po odsunití stroje v kuchyni utečou dvě mišičky.. a každá má v hubě kus něčeho co rozhodně není ze země neb je to v celku atd... za dvě minuty se člověk zvedne a co nevidí ty dvě chlupaté šikulky běhají po stole kde se přopravuje jídlo a berou vše co je dost velké a hodí se jim to do krámu... a tak stihnou několikrát když člověk stojí dost dlouho nehybně...lepší jak televize...
A šlo i o restaurace typu pelikán v Ostravě... takž je asi jedno kde a jak... kdekoli se dělá s jídlem tam příspívají k našemu zdraví...
Takže lidi NESTĚŽOVAT ale ještě jim poděkujte...
Zaručeně je dají do regálu. Přece jen tak nevyhodí 8 bedniček rohlíků. Možná, že je zpočátku odvezou do skladu, jako že... a za půl hodiny, až se zákazníci vymění, je dovezou zpátky na krám. Daleko víc mi vadí to osahávání pečiva a pokud někoho přistihnu, pokaždé se ozvu.
Když vařím doma a něco mi upadne, oloupaná cibule, třeba i maso /už se mi to stalo/, seberu ho, očistím či operu, podle toho, co to je a vařím dál. Přece to nevyhodím.
Jinak - dělala jsem v masokombinátu, známá v pekárnách, jiná známá v mlékárnách a když jsme si tak vyměňovaly své poznatky, došly jsme k názoru, že všude je něco a že by lidé nemohli jíst vůbec nic. Co naděláme. V restauraci si s chutí dáme minutku, draze zaplatíme a také nevíme, zda se kuchař třeba při vaření nedloubal v nose či zda si umyl ruce po použití WC. To je v lidech. A nemá cenu lámat si hlavu s něčím, co nepředěláme. Jak se říká: Co oči neviděly...Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.