Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáří fernetu citrus

Od: dabel® odpovědí: 5 změna:

zdravim měl bych 2 otázky mám doma již 12 let 3L lahev fernet citrus dostal sem jí tenkrát jako dárek zajímalo by mě zda bude ještě vůbec po těch letech ještě k pití? *pivo*

a dále by mi zajímalo zda by šlo někde zjistit jak je přesně lahev stará nikde sem totiž na ní nenašel žádný datum :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Fernet je alkohol,zkažený alkohol bez úmyslu,je nesmysl.Datum bylo na etiketě,nejspíš vybledl.Mám sbírku různých chlastů,starých 40let i více,nic se tomu nemůže stát.

21*
hodnocení

0x

Pitná by být měla :) je to bylinný likér, ten by měl pokud vím vydržet velmi dlouho, stačí ochutnat, nic se Vám nestane, leda, že by byla lahev porušena, alkohol se časem vypařil a ve vodě vznikly nějaké kultury.. to však poznáte i čichem, nebojte se lahev otevřít :) přesné stáří nejspíš nezjistíte, můžete zkusit napsat výrobci, zda nemá v databázi jednotlivé lahve či várky (na lahvi bude určitě nějaké číslo apod.)

hodnocení

láhev nebyla ještě otevřena má stále originál víčko trochu v ní ubylo asi 1cm radili mi víko zalít do vosku ale to ne to se mi zdá barbarský :) asi jí nechám ještě stárnout třeba z ní bude časem cenost *smich*

kdokoliv*

Čím starší tím lepší. Taky bych to nechal nějakou dobu ještě dozrát tak dvěstě let a potom budou za tu flašku trhat ruce!*blee*

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně vždy neplatí,čím starší,tím lepší.U lihovin je to otázka,zda nemůže dojít i k nežádoucím chemickým reahcím.U čistých alkoholických nápojů - pálenek-je určitě tato možnost velice malá.Ale u míchaných drinků bych si tak jistý nebyl.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]