Nejste přihlášen/a.
zdravim měl bych 2 otázky mám doma již 12 let 3L lahev fernet citrus dostal sem jí tenkrát jako dárek zajímalo by mě zda bude ještě vůbec po těch letech ještě k pití?
a dále by mi zajímalo zda by šlo někde zjistit jak je přesně lahev stará nikde sem totiž na ní nenašel žádný datum
Pitná by být měla je to bylinný likér, ten by měl pokud vím vydržet velmi dlouho, stačí ochutnat, nic se Vám nestane, leda, že by byla lahev porušena, alkohol se časem vypařil a ve vodě vznikly nějaké kultury.. to však poznáte i čichem, nebojte se lahev otevřít
přesné stáří nejspíš nezjistíte, můžete zkusit napsat výrobci, zda nemá v databázi jednotlivé lahve či várky (na lahvi bude určitě nějaké číslo apod.)
láhev nebyla ještě otevřena má stále originál víčko trochu v ní ubylo asi 1cm radili mi víko zalít do vosku ale to ne to se mi zdá barbarský asi jí nechám ještě stárnout třeba z ní bude časem cenost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.