Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spatne spani

Od: brokolina odpovědí: 6 změna:

Spatne v noci spim. Vyzkousela jsem snad všechny čaje, ktere jsem nasla jako radu na netu a ktere mi poradila lekarnice. Pred tydnem jsem si koupila prasky na spani bez predpisu, ale vubec na me nezabiraji. Vezmu si ho vzdy hodinu pred spanim a lezim a cekam... najednou prask, ubehly uz 4 hodiny - prasek nezabral a ja cucim dal do stropu. Snazim se na nic nemyslet, mit pri spanku uplnou tmu a ticho.

Premyslim, ze bych s tim uz zasla k doktoru, ale k jakemu? Normalne k obvodnimu?

Mate pripadne nejake babske rady?

Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Dva kroky:

1. Večer před spaním se jít projít na čerstvý vzduch, nebo se unavit nějakou prací (třeba i jen umýt nádobí, vyžehlit, apod).

2. Ohřát si hrneček mléka, vypít a budete spát jako nakojené miminko.

doplněno 19.11.14 09:22:

P.S. Spací reflex miminek po nakojení v dospělosti nevymizí. Po teplém (vlažném) mléku před spaním usne i dospělý (pokud mléko snáší).

athenaise*
hodnocení

0x

Brokolino, k lékaři určo bych zašla, kdyby to bylo dlouhodobé a napřed asi k obvoďákovi, ale zkus těsně před spaním vypít naráz (nahonem) 1-2dcl červeného vína. Je to sice rada krátkodobá, ale jistější než prášky, které člověka oblbnou na dost dlouho. Hlavně než si dáš to vínko, tak bys měla být připravené hned si jít lehnout (tzn. vykoupaná, vyčištěné zuby a pod. :).) Vím, je to rada jako stehno, ale občas je účinná :).

2babajaga*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Prášky bych nebrala.Zkoušela jste meduňkový čaj?Je také možné že to vaše špatné spaní má na svědomí nějaký stres,přepracování,apod.Zkuste o tom popřemýšlet.

host*

2babajaga: meduňka do koupele osvěží, člověk zvláční, uvolní se a usne a ráno třeba i zaspí. Meduňka je fakt dobrá.

pobrdny*
hodnocení

0x
Mám podobný problém, nechal jsem si na to od obvoďáka předepsat Stilnox - používám pouze půl tablety; je ale důležité počítat s tím, že po užití tablety potřebujete 7-8 hodin spát, to je doba účinku léku. Takže ne že si ji vezmete třeba ve dvě v noci a pak budete v 6 vstávat. Prostě to dělám tak, že když půl hodiny - hodinu nemůžu usnout, tak si půl tablety Stilnoxu vezmu, ale musím pak počítat s tím, že budu těch 7-8 hodin spát. A má to ještě trochu nevýhodu - ráno člověku trvá déle, než se "nastartuje", takže po probuzení třeba půl hodiny sedím na posteli, než jsem schopný vstát. Je to bohužel na recept, když to obvoďákovi vysvětlíte, tak by neměl být problém s předepsáním. Ale není dobré ho používat stále, třeba o víkendu si dát "pauzu".
culdabulda1*

Já tedy Stilnox (10 mg) užívám již delší dobu, protože mám s usínáním problémy odjakživa (teď je mi 68 let) - a stále beru max. 1 prášek denně - do 10 minut spokojeně a bez nervování usnu.

Ráno se probudím normálně, třeba i po 3 hodinách (chodím krmit kočky k popelnicím), necítím se zmatená a když přijdu od popelnic, zase klidně usnu a deficit dospím.

Myslím, že je lepší užít prášek na spaní, nežli jít do postele se strachem, jestli usnu a děsit se noci ! (ve svém věku už to ani nemám zapotřebí). Ovšem, NESMÍM zvyšovat dávky, pokud někdy prášek nezabere, tak holt neusnu, dívám se třeba na TV, nebo si čtu, ale nenervuju se. Teplé nápoje zabírají, zapíjím prášek teplým mlékem (kakao, čaj, teplá vodová polévka).

Zkoušela jsem tedy i tu "sklenku vína" , ale v mém případě jedna sklenka nezabrala ani náhodou, takže - nežli se státi alkoholikem, je lepší ten prášek. Možná na mne působí jako placebo, ale důležité je, že mne uklidňuje. Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]