Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje dobírka?

Od: petr155 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, Na jednom internetovém obchodě si chci něco objednat na dobírku ale mám pár nejasností. Když si v internetovém obchodě něco objednám na dobírku tak to znamená, že tam internetový prodejce dodá balík? a já to pak na poště zaplatím pošťákovi? Ale není mi jasné, jak se ty peníze dostanou tomu internetovému prodejci? Prosím o objasnění, jak funguje dobírka v případě objednávky na poštu, už podle zkušeností můžete poznat, že nejsem plnoletý :) Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

U balíku posílaného na dobírku je přiložena dobírková poukázka, a to buď na doručení peněz v hotovosti, nebo přes účet. To si určí sám obchod, na to nemáte vy vůbec žádný vliv. Pošťák od vás vybere peníze, odevzdá na poště, ta to doručí internetovému obchodu.

petr155
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď, Takže stačí zaplatit pošťákovi na poště a dále je to už záležitost pošty? A když přijdu a není mi 18 tak po mě bude chtít občanku? A jak se mám přihlásit o ten balík?

ericjr

A když jsem prodal pc hru a zájemce to chce na dobírku, já účet nevlastním (16let), můžu dát kontakt a adresu prodejce na mne a účet bude se vztahovat na někoho z rodiny? Může to jít i takto?

ladinpraha*

Nepotřebuješ účet. Vyplníš svoji adresu a peníze ti přinese pošťačka nebo si je vyzvedneš na poště.

jofa*
hodnocení

0x

Pokud si zboží necháte poslat od prodejce poštou na dobírku, zboží převezmete po zaplacení a podepsání převzetí zboží. Peníze většinou chodí na bankovní účet prodávajícího.

petr155
hodnocení

Když je mi 16 tak se tedy můžu podepsat jako jménem na občance?

jofa*

Není v tom problém. Ano.

petr155
hodnocení

A jak se mám přihlásit o ten balík?

jofa*

Pošta Vám dá vědět na Vaší adrese, na kterou jste si nechal poslat balík, že máte na poště dobírku. Vemte si občanku, peníze a jděte pro balík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]