Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Na jednom internetovém obchodě si chci něco objednat na dobírku ale mám pár nejasností. Když si v internetovém obchodě něco objednám na dobírku tak to znamená, že tam internetový prodejce dodá balík? a já to pak na poště zaplatím pošťákovi? Ale není mi jasné, jak se ty peníze dostanou tomu internetovému prodejci? Prosím o objasnění, jak funguje dobírka v případě objednávky na poštu, už podle zkušeností můžete poznat, že nejsem plnoletý Děkuji za rady.
U balíku posílaného na dobírku je přiložena dobírková poukázka, a to buď na doručení peněz v hotovosti, nebo přes účet. To si určí sám obchod, na to nemáte vy vůbec žádný vliv. Pošťák od vás vybere peníze, odevzdá na poště, ta to doručí internetovému obchodu.
Děkuji za rychlou odpověď, Takže stačí zaplatit pošťákovi na poště a dále je to už záležitost pošty? A když přijdu a není mi 18 tak po mě bude chtít občanku? A jak se mám přihlásit o ten balík?
A když jsem prodal pc hru a zájemce to chce na dobírku, já účet nevlastním (16let), můžu dát kontakt a adresu prodejce na mne a účet bude se vztahovat na někoho z rodiny? Může to jít i takto?
Pokud si zboží necháte poslat od prodejce poštou na dobírku, zboží převezmete po zaplacení a podepsání převzetí zboží. Peníze většinou chodí na bankovní účet prodávajícího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.