Nejste přihlášen/a.
O víkendu jsem zachránil topícího se čmeláka (obdivuhodně velký kousek) a brouka (viz obrázek), kterého potkávám celý život a netuším co je zač. Ví to někdo z Vás? díky
to je on, fofr. Díky moc.
Povedlo se mi o něm najít jen pár informací, ale ne čím je mi prospěšný popř. naopak. Neví někdo?
Cantharis fusca - Páteříček sněhový
Velikost: 10 - 15 mm
Popis: červený štít a šedočerné krovky po celé délce stejně široké
Stanoviště: květoucí louky a okraje lesů, kde lze nalézt i ve velkých počtech na okoličnatých rostlinách
Výskyt: velmi hojný
Potrava: brouci loví na květech drobný hmyz, larvy loví na zemi
Vývoj: larvy jsou černé, hustě ochlupené, žijí od léta do podzimu, pak přezimují, v teplých zimních dnech mohou být aktivní a vyskytovat se i na sněhu (odtud druhové jméno)
hmyz.net/...
Není užitečný ani škodlivý. prostě si v klídku žije svůj broučí život .
Ale je to fakt jeden z nejhojnějších brouků, viděl ho snad každý z nás a přece mu nemůžeme přijít na jméno .
Claymane, nech brouka žít. Koukám, že se živí drobným hmyzem a co ty víš, třeba zrovna pojedl hmyza, který měl chuť na tebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.