Nejste přihlášen/a.
Trollík o několik diskuzí níže mně přivedl k bolestnému dilematu, kdo vlastně bývá označován za socku, kterak definovat pavlačový termín socka. Samozřejmě nemám na mysli vozidla MHD. Pro začátek nabízím tři varianty:
1/ Socka je občan žijící ze sociálních dávek.
2/ Občan, který nesplňuje nejpřísnější společenský diktát (např. nový mobil každého půl roku)
3/ Z pohledu plivajícího je to kdokoliv, kdo má méně než on.
Jak to vidíte vy?
Doplním ještě jednu definici: Socka je OSVČ - osoba sociálně výdělečně činná.
Chudáček hodný politování a daní odpuštění, vyžadující sociální soucítění.
Výraz "socka", je člověk chudý, bez dostatečných financí k životu, na kterého se pohlíží pohrdavě. - pt
Já si myslím, že pojem socka má pro každého člověka jiný význam a že i těch významů má docela mnoho. Já osobně když si ze sebe dělám srandu, také říkám, že jsem socka, ale to ve smyslu, že po zaplacení všeho, co je k životu nezbytné (nájem, jídlo atd.) mi už nezbyde moc peněz třeba na ušetření na dovolenou nebo třeba na nový mobil, auto apod.
Co se jinak týká slova socka, tak jsem hodně slyšela, že se používá pro člověka, který nosí roztrhané, špinavé, staromódní nebo neslušivé oblečení a nemusí to hned znamenat, že člověk není movitý.
Výraz "socka" nesnáším, ale zrovna včera jsem vnučce v legraci říkala, jak si to představuješ, socka a sniš k svačině jogurt za 19kč, omluvou mi budiš to, že je tak malá, že nejen nemluví ale ani mi nerozumí a ty jogurty jsem ji donesla hned 3. Kdo o někom takto mluví, netuší, že už zítra mezi ty sociálně slabé může patřit on sám a věřte mi, vím o čem mluvím.
doplněno 27.11.14 16:16:Socka se u nás říká také těm, co jezdí šalinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.