Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s otěhotněním

Od: matysek82 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,potřebovala bych poradit,asi nejspíše od žen.Máme s manželem syna,měla jsem mateřskou na 3roky stím že chcem druhé a aby se narodilo tak nějak po 3roce našeho syna,malej se nám povedl po 3měsících,ted mám 2měsíce do konce mateřské a nejsem těhu,jsem z toho už smutná,pravda je že jsme hodně ve stresu,manžel musí zaplatit v býv.zaměst.za to že podeps.směnku tak 200tis.a odvolání nám nepomuže,takže jsme z toho neštastní,bydlíme v podnájmu,manžel má 2 práce,ale i tak mimi chcem,vždycky se to nějak zvládne to si říkáme.Ale já za 2 měs.skončím na pracáku,malej pujde do školky asi až v září,takže budu doma.Potřebuji poradit,kdyby se to povedlo třeba až za 3měs.a já byla na pracáku,budu dostávat nějaké peníze nebo ne.Já ted chtěla jít na nemocens.kdybych byla těhu,ale to už asi nestihnu.Mužete mi poradit co dělat.Napadlo mě se někde nechat fiktivně zaměstnat po otěhotnění na 3 měsíce,že bych tomu zaměstnav.za sebe platila ty 3měsíce.Nebo už nevím co dělat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Nejlepsi by asi bylo najit si praci a mela jste ji zacit hledat uz v dobe, kdy jste vedela, ze materska nestihne navazat na rodicovskou.

dery*
hodnocení

0x

Přesně tak - nechápu, proč byste měla být na pracáku. Co nejdříve si začněte shánět práci. A během ní můžete zkoušet druhé mimčo...

hodnocení

0x

Sebemenší stres vám to může znemožňovat, už jen to že myslíte na to, že se nedaří, může působit negativně na početí. Chce to být v maximálním klidu...

hodnocení

0x

Z vaší otázky mám zvláštní pocity. Píšete sice, jak moc byste druhé děcko chtěli, ale nehraje mi v tom ta Vaše vypočítavost. Prostě šup šup, otěhotnět honem, než mi skončí rodičovská. Příroda se nedá obelstít a nedá se jen tak říci, jako vy: Už to asi nestihnu.

My jsme měli 2 děti proto, že jsme je chtěli a nehrály v tom role žádné peníze, mateřské, půjčky apod. Prostě jsme chtěli. Naštěstí se nám podařilo. Není to ale pravidlem. Přesto Vám přeji, ať se Vám také zadaří a je úplně jedno, jestli teď, za rok, nebo za dva. Jak píší ostatní - chce to klid, dobré rozpoležení a ono to snad jednou přijde. Je to ale věc, která se nedá uskutečnit na povel.

Zatím začněte shánět práci, proč hned pracák nebo marodění? Než otěhotníte, mohla byste taky čekat a marodit 5 let. Tak do práce, malý do školky a uvidíte, jednou to přijde. Manžel bude jistě rád, když mu s výdělkem pomůžete. *placni*Jaga.

Navíc mi nesedí: kdybych teď otěhotněla, chtěla bych jít na nemocenskou. Chtěla? Něco jiného je chtít a něco jiného je skutečnost. Když je budoucí maminka zdravá a těhotenství dobře snáší, proč má sedět doma na kontrolce. Ta je snad pro riziková těhotenství a ne pro ty, co "CHTĚJÍ".

matysek82
hodnocení

Je vidět,že mě všichni vidíte,jako vypočítavou,asi tohle už tady nepochopím.Logicky jsem chtěla stihnout otěhotnět,než malému budou 3 roky,mě zaměstnání drží ještě dva měsíce,ale pak na 12tky,když malej pujde do školky nejdřív v září,a nemám hlídání,a fakt soukrom.školku za 9tis.měsíčně platit nebudu,Vy všichni trochu zapomínáte na to že mám dítě a nemám ho kam dát,já nejsem líná jít makat.Nejsem žádná cigoša která jen ždíme stát,to jste se trochu spletli,a pokud jde o ryzikové,tak samosdřejmě nemocná nejsem,ale u malého jsem měla problémy,takže jsem od 5 měs.stejně byla.Tak se omlouvám,že jsem se tu vůbec na něco ptala,vy tady jste vždycky se vším hotový.pokud jde o Jagu,tak jsem se nesetkala ještě stím že byste nějak milé radila,to asi tady jen sháníte bodéky mi to tak přijde.No zařídím se podle sebe,díky

marketapavlu

Já naprosto souhlasím s odpovědí babajaga..Taky po přečtení této otázky mám pocit, že se spíš jedná o vypočítavost.Já bych také ve vašem případě spíše uvažovala o tom najít si práci, třebaže na zkrácený úvazek.Já mám 2 děti a neuvažovala jsem, že musím v tu a v tu dobu otěhotnět, poněvadž to bude pro mne výhodné.Když měl první syn 3 roky, hledala jsem práci a vůbec neuvažovala, že by bylo lepší vše stihnout, abych nemusela na úřad práce.A ohledně té nemocenské, tak to se mi zdá taky vyčůranost.Je opravdu jen pro ty, kteří mají rizikové těhotenství, ale co jsem si všimla, tak takových maminek, které jsou už od samého počátku na nemocenské a přitom mají vše v pořádku, tak to neumím pochopit, prostě vyčůranost. Raději začněte shánět práci a nemyslete, že musíte za každou cenu otěhotnět.Určitě by vám ve vašem případě více pomohlo najít práci a manželovi tím finančně pomoci.

marketapavlu

Ještě bych chtěla dodat:Víme, že máte dítě a nejste jediná, která dělala na 12-tky a nemá hlídání.Já jsem taky dělala na 12-tky a ta práce, kterou jsem dělala mě bavila, ale musela jsem takové práce na 12-tky nechat, když jsem v té době měla malé dítě a taky jsem neměla nikoho na hlídání.Je naprosto logické, že žena s malým dítětem, která nemá hlídání, nemůže dělat 12-tky.Než jsem našla práci jinou, trvalo mi to téměř rok a neseděla jsem jen doma a nečekala, že mi tu práci někdo nabídne.Tím, jak jste napsala otázku, tak jde vidět, že vám tak o to dítě nejde, jak o výhody.A jasně, nejlepší je zařídit se podle sebe a né se tady ptát, jak otěhotnět.A taky byste neměla hned uvažovat, že u 2 dítěte to bude stejné a že byste také šla na nemocenskou.Každé těhotenství je jiné.Znovu opakuji, že nejste jediná s malým dítětem co nemá hlídání, takových žen je mnoho.

Milá paní, není na světě člověk ten, aby se zachoval lidem všem. Proto je naprosto logické, že někomu se něčí rada líbí, jinému ne. Jsme přece lidé různí. Já se tady nesnažím být na někoho zlá a jedovatá, i když jako Jaga bych na to měla kapánek nárok*smich*. Ale mám mnohaleté životní zkušenosti, často usuzuji i z položení a formulace té které otázky a podle toho pak odpovídám. Ne abych někoho naštvala, ale abych mu poradila. Že nejste s mou odpovědí spokojena, za to opravdu nemohu. Asi jste chtěla slyšet něco jiného a já se prostě do Vaší chuti netrefila. To se stává.

Než půjdete do práce a máte ještě dostatek času, přečtěte si, prosím, některé mé další odpovědi na Poradně a uvidíte, že jste se mýlila. Nejsou všechny špatné a nepříjemné, jak si myslíte. Pokud proti mě nejste zaujatá, jistě mi dáte za pravdu.

A co se týče bodíků - nebojte se zde zaregistrovat, budete na ně mít právo také, pokud budete dobře odpovídat. Jsem pak ochotná udělat Vám radost, pokud to bude možné, Vám z těch svých bodů 20 - 30 darovat, abyste měla také nějaké a nemyslela si, že je honím. Hezký den přeje Jaga.*slunce*

hodnocení

0x

No, jak otěhotnět vám neporadím. Ono je to dost těžké, už proto, že psychika je sviňa a čím víc se žena upíná na to, že dítě chce, tím víc zpravidla mívá s otěhotněním potíže.

Pokud se po skončení rodičovské dovolené přihlásite na ÚP, budete mít nárok na podporu, loni v takovém případě něco kolem 3.500 Kč pro první dva měsíce, pak se snižuje. Přesná částka se každý rok mění, vypočítává se podle průměrné mzdy, ale nějaký dramatický rozdíl tam asi nebude. Jiná věc je ta, že pokud nemáte hlídání pro dítě, tak na některých úřadech už začali být drsní a nezaevidují vás (nemáte hlídání pro dítě = nemůžete nastoupit do zaměstnání = nehledáte tedy práci = nemáte na pracáku co dělat) anebo vás sice zaevidují, ale na vaše dítě neberou ohledy a když se nemůžete dostavit třeba na rekvalifikaci nebo objíždět zaměstnání nebo přijít na schůzku, protože vám dítě nemá kdo hlídat, tak vás z evidence vyřadí. Je pravda, že tak nepostupují všude, nicméně mám známé, pro které se tento postup stal začarovaným kruhem - nemají školku, nezaevidovali/vyřadili je z pracáku - nemají zaměstnání ani evidenci na pracáku, nevezmou je do školky - bez školky jim nemá kdo hlídat dítě, takže nemohou nastoupit do zaměstnání ani se registrovat na pracáku...

Ad nemocenská. Pokud nebudete pracovat, nebudete mít na nemocenské dávky nárok.

Ostatní sociální dávky závisí na příjmu rodiny, ale splátky nikoho nezajímají, jenom příjmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]