Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodina a pošta

Od: milka* odpovědí: 5 změna:

dobrý den prosím pomoste .je mim 49 let jsem adoptovaná . Moje pokrevní matka se jmenuje Heráková ,bydlela snad Vejprty okr.Chomutov jelikož sem tam byla v dětekém domově tak usuzuji že má matka pochází od tama. Možná že budu mít i nějak é sourozence ale nevím . Děkuji a apomocte při hledání. Do pošty nechci.

Rodina a pošta
Rodina a pošta #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Spíš byste se musela zeptat přímo tam na výboru nebo starousedlíků. Chápu vaši zvědavost, ale myslím, že pokud se matky dopátráte, nic dobrého vás nečeká. Už to, že jste skončila v DD a ona vás ani později nevyhledala, svědčí o jejím postoji. Pokud máte milující adoptivní rodiče, buďte za ně ráda a vděčná a nepátrejte po někom, kdo se k vám nezachoval nejlépe. Vím, člověk se může dostat do těžké situace, ale když se z ní vyhrabe, tak by po svém děcku pátral, kdyby o ně stál. Co jsem viděla několik těhle setkání, buď rodiče dítě využívali, když třeba nepracovali a potřebovali peníze, protože mu stačilo málo, jen se na ně usmát a dítě by udělalo všechno za kus předstírané lásky, nebo to bylo rozpačité setkání, kdy ti, co zůstali v rodině, byli vždycky víc, měli blízký vztah s rodinou a ten, který nečekán a nezván přišel, stál vždy stranou jako nezvaný host.

Měla jsem spolužačku z DD. Též si moc snila a romantizovala původní rodinu. Rodiče ji navštívili v DD, když ji bylo 14 let, podívali se na ni a se slovy "Fuj, ta je hnusná!" se obrátili na obrtlíku a už je v životě neviděla. Byli to Romové a patrně s ní měli nějaké ošklivé úmysly, jak ji zpeněžit. Naštěstí jim to nevyšlo a holka vystudovala VŠ a má klidný život. Kdo ví, co by ji čekalo, kdyby těmhle rodičům padla do drápů.

Podle obrázků, které jste vybrala, jste určitě velmi romantická duše a mohlo by vás to ještě zbytečně zranit. Buďte ráda za svou adoptivní rodinu, která vás miluje, která si vybrala právě vás na lásku.

Též je to velmi dlouho, kdy se tak stalo, rodiče již tu být nemusí a hledání v úředních listinách může být složité.

jmhad*
hodnocení

0x

Já bych pesymistické povídání "dejavu" bral s velkou rezervou a použil z něho jen logická doporučení.

Právě naopak - Dejavu to vystihla velice přesně. Mám prakticky stejné zkušenosti.

milka*
hodnocení

No ajk jste dopadla? našla jste někoho nebo jste to nechala odplavat.

iz*
hodnocení

0x

Milko, máte souhlas autorů obrázků k jejich vložení, kam Vás napadne?

Znáte-li jméno matky, zkuste se vnitřní poštou obrátit na uživatele @GotrekZagary.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]