Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít šetřit?

Od: rom* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,máte naky dobrý způsob jak šetřit?Mám příjmy od rodičů +- 200 kč/měsíc,dám si je do kasičky,ale pak si něco koupím,pak taky,a 200 kč jsou fuč.Máte taky takový problém?poraďte prosím

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dery*
hodnocení

0x

200 Kč není na šetření, z toho nic nenaspoříte, pokud chcete normálně fungovat a občas si něco koupit... I kdybyste si nic nekoupil/a a na konci měsíce vám 200,- zůstalo, za půl roku budete mít 1.200,-. To v dnešní době moc není, podle mě to nestojí za to se denně omezovat, škudlit a nic si pro radost nekoupit.

Kolik vám je? Jestli víc jak 15, zkuste si najít brigádu... To už bude o něčem jiném...

rom*
hodnocení

je mi 17,a uz sem podal zadost do Hyundai v nosovicich,snad z toho neco bude :) (zanedlouho mi je 18)..pracovat bych tam zacal o velkych prazdninach

dery*

To je jediná možnost, jak něco naspořit, protože z 200,- skutečně velké zásoby neuděláte.

Pokud by to v Nošovicích nevyšlo, zkuste i některou pracovní agenturu - nabízejí brigády pro studenty. I když si berou něco pro sebe, takže plat je o něco menší, než když si to seženete sám. I v Tescu, Albertovi atd. každou chvíli vidím cedule s poptávkou po brigádnících - pokud by vám nevadilo doplňovat zboží do regálů, zkuste se zeptat i tam (i když nikde žádnou nabídku neuvidíte...berou pomocnou chvíli téměř pořád).

doplněno 21.01.12 20:39:

berou pomocnou chvíli téměř pořád = berou pomocnou sílu každou chvíli, téměř pořád :))

rom*
hodnocení

děkuji za rady :)

hodnocení

0x

Ne, já takový problém nemám. Nemám příjmy od rodičů, takže je nemohu ani utratit..*ua*..Takže vlastně šetřím a ani jsem to nevěděla.*haha*

rom*
hodnocení

To máš dobré :D

pb®
hodnocení

0x

Doporucuje se davat si na stranu kazdy mesic minimalne 10%, ovsem z 200Kc to snad ani nema cenu.

hodnocení

0x

Při svém nynějším příjmu peněz nic neušetříš,je to opravdu jen kapesné. Už jen tím,že z této částky chceš dát něco "bokem" jsi dobré cestě k dobrému hospodaření s penězi až jich budeš mít v budoucnu víc. mamina

majsterjoe*
hodnocení

0x

Je jedno kolik ukladfas, jestli 2000 nebo 200. Dulezite je za co ty penize utratis. Nejsou to zbytecne veci?

hodnocení

0x

Ve tvé situci to není o šetření, ale o vydělání. Věřím, že nekupuješ ptákoviny, že si rozmyslíš, zač vydáváš. ;) Nedávno jsem viděla mladého muže, jak vyšel z Úřadu práce, rozbalil obloženou bagetu, kousl do ní, zašklebil se a hodil ji do koše.*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]