Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zpívám si doma a baví mě to, ale nejdou mi zpívat výšky, tak se chci zeptat, jestli se to dá nějak naučit, předem děkuji.
Hlasový rozsah lze rozšířit cvičeními. Najdi si učitelku zpěvu a ona tě to naučí. Když ti napíšu, že máš zpívat třeba li li li nebo mi mi mi po triolách, nic ti to nepomůže, protože ona musí vidět, jak to děláš, jak dýcháš, odkud taháš tón a jestli to není falešné. Též tě naučí posadi hlas, nepoužívat takové ty manýristické rejstříky, které obvykle používají amatéři, když něco nevyzpívají. Fakt to udělej, nebudeš litovat a budeš žasnout, co se ještě dá z hlasu vytáhnout.
Základem je zjistit barvu hlasu a hlasový rozsah, který lze postupným cvičením rozšiřovat nahoru i dolů. Stejně jako Dejavu doporučím najít si učitele zpěvu (např. v základní umělecké škole).
Souhlasím s Dejavu: Najdeš-li si učitele, budeš se divit, co vše se dá s hlasem dokázat.
A doplňuji: Nenajdeš-li si učitele, můžeš se za nějakou dobu divit, jak snadno/rychle se dá o hlas přijít.
No, zpěvem se zčásti živím už nějakých 11 let. Pokud bude někdo řvát, protože to "tak cítí", může si hlasivky úplně odrovnat. Spousta rádobyzpěváků vůbec netuší, co znamená pojem hlasová hygiena a neumí používat nic jiného, než silný zpěv. Pokud tomu člověk nerozumí a hlasivky bude v dobré víře přepínat, skutečně může přijít o hlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.