Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umrtni list - co obsahuje?

Od: shana odpovědí: 9 změna:

DOBRY VECER . ZAJIMALO BY MNE JESTLI NA UMRTNIM LISTE JE ZAPSANA PRICINA SMRTI. DEKUJI ZA ODPOVED

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý večer. Přesná ne. Bývá: skonal náhle, nebo zemřel po dlouhé, těžké nemoci.

doplněno 20.01.12 19:32:

Anebo prostě jen - skonal ve věku... Možná, že i tragicky zahynul, ale to nevím jistě.

doplněno 20.01.12 20:04:

Omlouvám se mockrát, moje odpověď není správná. Popletla jsem to. Tak ještě jednou - pardon.*zed*

shana
20.01.12 19:45
hodnocení

dekuji

sebod*

kapkaneděje. Naprosto chybná odpověď. Pletete si pojem a dojem *zed*. Tedy v tomto případě úmrtní list a parte. To jsou dvě naprosto různé písemnosti.

Úmrtní list je úřední listina, kde se nějaké "skonal náhle" v žádném případě nepíše. Udává se čas úmrtí, nikoliv příčina.

Pro tazatele : mrkněte do Wikipedie - tam si najdete náležitosti úmrtního listu *andel*

Popletla jsem to, nebylo to úmyslné. Moc se omlouvám.*zed*

snehulak*
hodnocení

0x

Věty, které uvádí kapkanaděje se píšou na parte a ne do úmrtního listu. Úmrtní list je formulář SEVTu a je tam pouze jméno zemřelého, rodinný stav, rodné číslo, trvalý pobyt, datum a místo úmrtí, jméno manžela/ky

hodnocení

0x

Příčina smrti se ze zákona už neuvádí. Tu si zjistíte na základě příbuzenského vztahu u ošetřujícího lékaře, nebo pitvu provádějícího lékaře. Jinak je pravděpodobná příčina uvedena v Ohledacím listě mrtvého, který vystavil lékař který mrtvého ohledal.

krkovicka*
Potvrzuji že na lékařských zprávách v závěru je příčina úmrtí ale na umrtnim listu ne ;)

cyril*
hodnocení

0x

Ano i ne. Záleží na datu úmrtí / vystavení. ;)

hodnocení

0x

Tak kuprikladu ,memu muzi napsali do umrtniho listu-Akutni lymfoidni leukemie.C-91.9.jo takze treba i jen diagnoza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]