Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem praktická ženská, která nakupuje podle své kapsy a podle potřeby, na nikoho se nespoléhá a nemusí mít všechno, co vidí. Často procházím obchodem a bavím se jen tím, jaké ptákoviny jsou lidem nabízeny. Říkám si: Proboha, kdo si tohle koupí!![]()
V minulém čísle Chvilky pro tebe mě zaujaly módní doplňky do koupelny: plastová kačenka pro děti do vany za 489 Kč, plastový dávkovač mýdla za 445 Kč, na zeď koupelny velice dekorativní záchranný kruh
za 790 Kč a snad nejvíc mě "vytočil" špunt do vany za 709Kč! Normální plastový špunt s řetízkem, na konci nijak hezký plastový panáček s nepříjemným výrazem obličeje. Za pouhých 7 stovek!
Koupily byste si, milé dámy, něco podobně nevkusného? Navíc za ty peníze? Proč se takovéhle pitominky vůbec vyrábějí? Vždyť kdo je jen trochu soudný a má vkus, nemůže o nic podobného projevit zájem.
Jaga.
podívejte mám názor, že naše společnost je rozvrstvena na několik skupin A) nejbohatší B) střední vrtsva ekonomicky smýšlející C) lidé žijící na hranici ekonomické unosnosti a nejchudší.
Co se týká skupiny A) tak se neustále rozrůstá a jedná se o obyvatele, co neví co spěnězi a věřte mi, že si 100% tyto věci kupují. Já do skupiny A)nepatřím a tyhle věci zásadně nekupuji.
Podívejte se do autosalonů, kde se auta nabízejí od 350 000 a věřte, že je lidé také kupují. přitom 5let stará zachovalá bazarovka bez závažnějších poruch je sehnatelná za 1/2ceny.
Prostě vše je otázkou nabídky a potávky, kdyby nebyla poptávka po zboží, které myslíte, nikdo by jej nevyráběl.
Nepatřím k těm co si to poběží koupit ale moje dcera se jako malá koupala s ploutvema a v potapěčské masce. Tehdy ovšem ještě vana vody byla za pusu. Náhodou ta kačenka je hezká, stát do 200 koupím jí vnučce.
Milá Liduš, jestli občas náhodou něco kupujete v SIKU /koupelny/, věřte, že tuto kačenku pro vnučku tam dostanete zdarma jako pozornost. Jenom na bříšku má černě napsáno SIKO. Koupili jsme dřezovou baterii a paní prodavačka se mě zeptala, zda mám malá vnoučata. Řekla jsem, že dvě velká a jedno malé. Paní mi dala pro tříletou Kačenku kačenky hned dvě a malá z nich měla velkou radost. Zastavte se v SIKU a třeba Vám dají, i když nebudete nic kupovat. Jsme lidi, stačí někdy jen dobré slovo.
Jaga.
Ten špunt je fakt šílenej! ![]()
Ale zase budete mít doma umělecké dílo!
Špunt ve tvaru panáčka od designéra, ilustrátora, slavného malíře komiksů, hudebníka Massima Giacona. Po napuštění vody plave panáček jako oběšenec na hladině.
(Citace z eshopu uvedeného webu)
Babuško Jaguško, to je dělaný proto aby až tam někdo pujde s dětma nebo s vnoučatama.
Dětičky hned JÉÉÉÉÉÉÉ TODLE CHCI , no a rodiče nebo prarodiče jim to to koupí.
Je to absolutní kýč a kýče se jak známo prodávají dobře.
BLÉÉÉÉÉÉÉÉ
"babuško", takto funguje obchod, obchodování a věř, že každé zboží má svého zákazníka. Z deseti si to možná koupí jeden, myslím průměrem. Někde nikdo, někde pět zakázníků. Trh je střet nabídky s poptávkou. Až klesne poptávka, klesne cena nabízeného výrobku, když stoupá poptávka, stoupá cena. Dále jde o to, jak se tvoří ceny. Cena zahrnuje výrobní náklady, vychází z ceny konkurence, a orientuje se poptávkou atd. Já bych si takový "špunt k vaně" nikdy nekoupila, ale někdo jistě.
Hele, dělaj to i v jiných barvách. Asi pro holčičky
.
Tak jsem narazil na stránky, kde nabízejí spoustu takovýchto nezbytných věcí za fantastické ceny
. Třeba kávovar za cca 40000, příbor s ozdobnými kamínky za 20000 (asi brilianty)
, plastovou misku na mýdlo za 600 a mnoho dalších. Asi zavolám Provident a všechno si to koupím
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.