Dobrý den, po nehodě,kterou způsobila jiná osoba,jsem odvezl automobil do servisu,kde mi bylo řečeno,že oprava sice bude hrazena pojištovnou druhého účast.nehody,avšak nebude uhrazena v plné výši,nebot můj autom.je starší-95r.což znamená že oprava bude stát 30 tis,poj.zaplatí např.15,a já budu muset doplatit zybytek díky valorizaci,mohu tedy vyžadovat tuto částku kterou zaplatím po osobě která způsobila nehodu?jaká je úspěšnost vymahatelnosti v tomto případě?máte s tímto případem někdo zkušenosti? Díky
Vše záleží na protokolu na doprav.a hlavně kdo a koho označí za viníka.Poté bych raději doporučil advokáta.Je to sice vše na dlouhé lokty,ale při případném soudním líčení je jistá výhra.Ale vše záleží na tom jak viník bude tvrdohlavý.Vymahatelnost práva,zde v ČR je minimální...Tak hodně zdaru...
ahoj.aj moj priatel sa ocitol v podobnej situacii.branilo nam najprv to ze pan vinnik je z policajneho zboru.na vyjadrenie sme cakali dobreho pol roka.a aj tak tam neni jasne vyjadrenie.ja som to riesila tak ye som zasla z prootokolom do jeho poistovni a tam som to nahlasila. ta pani co tam robila bola velmi ochotna a vysvetlila nam vsetko aj vybavila.dala nam radu ak sa nam stane dufajme ze nie havaria ze je fond spolocnych poistovni a ztamade sa da financovat oprava.staci ak viete spzetku auta .nase auto sa konecne od maja zacne opravovat tento tzden.uvidime ako to bude z financovanim.bolo nam povedane ze staci dat fakturu zo servisu a preplati to fond spolocnych poistovni.uvidime.ci to nedopadne ak ze to zaplatime vsetko.v dnesnej dobe pokial to neni na papiery neni to iste.a co sa tyka tvojho pripadu informuj sa vo vasej poistovni ci tam neni take daco.a ak chces vymahat peniaze tak len sudnou cestou.a uspesnost to sa neda zarucit.sudy su sudy.pa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.