Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat

Od: alvin20001 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak si vydělat peníze, kdyz mi je jen 13 r. a rodiče mi nechtějí platit za domácí práce (což chápu, protože je samozřejmost dělat domácí práce zadarmo). Jelikož je můj táta francouz, napadlo mě doučování francouzštiny, kterou umím už od narození, ale pochybuji o tom, že můžu doučovat, když mi ještě nebylo 15. Před měsícem jsem prodělal zánět míchy, až do dubna musím brát kortikoidy a do školy do té doby jít nesmím, a tak mám dost času na nějakou tu práci :D. Ještě mě napadlo něco vyrábět (ptačí budky, atd.), ale pak zase nevím, kde bych je mohl prodávat. Děkuji předem za rady :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Oficiálně vydělávat nemůžeš... Pokud chceš něco vyrábět a prodávat nebo brát peníze za služby, musíš mít sepsáno a evidováno na dospělého..

S tím platem za domácí úklid jsi mne pobavil :) Ale na druhou stranu jistě platíš nájem a za jídlo :)

Můžeš zjistit, zda v okolí není nějaká firma na např. montování průpisek atd... ale jak jsem uvedl - firma bude komunikovat s plnoletým - s rodiči.

dejavu*
hodnocení

0x

Mohl bys nabídnout doučování francouzské konverzace přes skype a prodej ptačích budek třeba na www.bazos.cz nebo ifauna.cz nebo po facebooku nabídnout na stránce Birding.cz nebo Ptačí zahrady - peníze mohou být zaslány i tvým rodičům na účet. Inzeruj prodej jedné budky, ať to nevypadá jako velkovýroba a udělej též pěknou fotku budky, můžeš ji přidat i sem, ráda se podívám.

doplněno 07.01.15 16:12:

Zkus výrobu budek rozšířit i o krmítka, nyní se budou prodávat spíš než budky, ty pofrčí až s jarem. :)

doplněno 07.01.15 16:18:

A nápad na jaro - zkus oběhnout sousedy a nabídnout jim pletí trávy nebo sekání zahrady, případně si natisknout letáčky a rozházet do schránky. U nás tady mají kluci takový facebook, kde to nabízejí a je celkem zájem.

hodnocení

0x

Požádej rodiče o pravidelné kapesné. Nejlépe každých 14 dní. Prozatím. Později každý měsíc. ;) Nejprve si to promysli, jak to řekneš a co řekneš. Myslím si, že by ses měla naučit hospodařit se stálým příjmem. Musíš vědět, za co a kolik můžeš utratit, na co si muisíš našetřit a tak podobně. Udělej si finanční rozvahu a pak v klidu rodiče popros a zdůvodni jim svou prosbu. Vezmi v úvahu svoje potřeby a také možnosti rodičů. A také své zásluhy nezapomeň zmínit. To, že pomáháš v domácnosti a udržuješ si svůj pokoj, to ani nezmiňuj. To by mělo být samozřejmostí, protože jsi součástí vaší rodiny. To znamená, že nejen výhody, ale i povinnosti jsou součástí. ;) Tvé nemoci je mi líto, drž se!

doplněno 07.01.15 17:19:

Alvi, omlouvám se, nevím, proč jsem si myslela, že jsi děvče. ;) S pohybem a ránami kladívkem teď raději nic nevymýšlej. Zánět je zánět a kortikoidy žádnou výhrou pro tělo nejsou. Bez nich to ale nejde. Drž se!

baier*
hodnocení

0x

Ahoj Alvi ,

to jsi teda šikula když umíš tolik věcí :) Tak určitě pokud umíš perfektně francouštinu, můžeš zkusit najít v tvém okolí rodinu, která by chtěla pomoc s doučováním francouštiny jejich dítěte. Ptačí budky jsou taky supr ale místo na internetu bych je prodával přímo v terénu u majitelů zahrad. Uděláš si tím dobré jméno a naučíš se smlouvat o ceně. Teď v zimě taky můžeš pomáhat v tvém okolí s úklidem sněhu nebo pomoci s nákupem starším lidem a v létě pak můžeš sekat zahrady.a podobně.

Tak ať se ti daří :)

Péťa ( pb.consulting@mail.com )

buss
hodnocení

0x

Kdyby jsi uměl psát, fotografovat, zpívat aj., tak nezáleží na věku. Pokud tu francouzštinu umíš dobře, nabídni překlady pro SŠ, aspoň se více pocvičíš. I to doučování, konverzaci, tu nabídni třeba i po intu, sazba za hodinu. Zkus něco zajímavého přeložit a nabídnout časopisům, i do zahraničí od nás. Jednodušší než třískat kladivem ..

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nechci tě zrazovat od těch budek. Ale, pokud umíš nějaký jazyk, tak toho využij a ty budky nech takovým, jako jsem já. Zas tak jednoduché to není a když si budeš muset všechno koupit a za truhlářské operace, na nich zaplatit, vejvar to nebude. Ta fránina, by pro tebe, asi byla nejlepší. Třeba v tomhle něco někdo ještě přidá a poradí ti víc. Ahoj a držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]