Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Storno objednávky přes internet

Od: acka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, moc Vás prosím o radu.Minulý týden jsem přes internet objednávala zboží, ve všeobecných podmínkách stálo, že je možné si zboží převzít osobně a že se dá platit taky hotově při převzetí zboží.Když jsem vyplňovala údaje a došla k vyplnění způsobu úhrady, tak bylo na výběr jen ze dvou možností a to buď dobírkou, nebo bankovním převodem.Volala jsem na uvedený kontakt a tam mi sdělili, že mám vybrat jakoukoliv možnost, tak jsem teda dala bankovním převodem.Dodnes zboží nemám a s majitelem jsem byla již několkrát v kontaktu, x krát mi říkal, že si zboží mám vyzvednout přímo v obchodě, jenže v tom obchodě se vůbec nezdržuje.Chtěla bych od smlouvy odstoupit, ale v podmínkách stálo, že storno je možné jen do potvrzení objednávky.Jak to mám udělat, prosím poraďte.Mnohokráte děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x

Nejlépe podle zákona :)

Pokud jste zboří objednala přes internet máte výpovědní lhůtu do 14 dní od plnění objednávky. Tedy do 14 dnů od převzetí. Pokud jste zboží stále nepřevzala, pořád vám běží možnost výpovědní možnosti.

Nakopíruji vám své poznámky:

-pro uzavření mohou být použity smlouvy uzavírané na dálku (= bez fyzické přítomnosti obou stran) _ reklama v tisku, internet, objednávkový kupon, telefonická služby, teleshoping... Právo spotřebitele odstoupit od smlouvy, byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, je 14 dni od převzetí plnění bez udání důvodu a bez sankcí.

Myslím, že zákonné vyjadření je vám tedy jasné.

Pokud to nebude chtít akceptovat oznamte mu, že věc podstoupíte k soudu k vyřešení. To ho myslím ujistí, aby Vám vrátil peníze nebo dodal zboží.

Pokud je jen trochu chytrý, tak ví, že jste v právu.

doplněno 19.01.12 19:07:

abych ještě doplnil: Ta směšná věta, že můžete odstoupit jen do potvrzení objednávky je velmi usměvná. Neberte ji jako pravdivou. V tomto je ustanovení kogentní a je to opravdu 14 dní od plnění ...

acka
hodnocení

Já Vám mnohokrát děkuji! Takže, když mu zboží nezaplatím, poněvadž je uvedeno bankovním převodem, tak musím napsat výpovědní e-mail, nebo jak jinak mám od koupi odstoupit?Děkuji

fidonet*

Já myslel, že jste to uhradila. Tak mu jen meilem oznamte, že odstupujete od smlouvy, v zákonné lhůtě 14 dní, a víc se s ním nebavte. Nebo mu to oznamte takovým mediem, kterým jste s ním komunikovala.

acka
hodnocení

Děkuji, moc jste mi pomohl.Já v takových věcech neumím chodit a takoví lidé, pak často naletí podvodníkům.Ještě jednou moc děkuji.Pěkný večer!

fidonet*
hodnocení

0x

p.s. myslím, že tento problém je natolik ožehavý a důležitý, že ani nepatří do volné diskuze.

p.s.s. Rád jsem pomohl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]