Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AdBlock je dobrý byznys - pro jeho tvůrce

Od: clayman® odpovědí: 12 změna:

Je to docela úsměvné, že lidem umožňuje nezobrazovat reklamu (cajk beru), ale o to smutnější, že když mu někdo zaplatí, tak reklama se zobrazovat bude - jako defaultní nastavení. Je to zjednodušeně okrádání majitelů webů do vlastní kapsy a drancování zadavatelů reklamy, kteří platí 2x - jednou aby prošli filtrem a jednou, aby se reklama zobrazila. *blee* Je to jak mýtné, ale na konci z toho nemá příjem celá skupina, nýbrž jeden člověk. Navíc Adblock nic nevytváří, takže vybrané peníze se zpět do oběhu (na internet) už nevrátí.

Reklama musí být vidět. A to i v případě, že lidé používají služby, které ji blokují. Stačí zaplatit. Podle informací deníku Financial Times (FT) si takhle Google, Amazon a Microsoft kupují mírnější režim u populární německé služby Adblock Plus.

Není to nic zas tak nového – v roce 2013 téma otevřel rakouský web Horizont, od kterého poté zprávu o Googlu platícím AdBlocku Plus převzala další IT média. FT teď zjistily, že na seznamu platících jsou i další velké firmy.

Nutno také přiznat, že provozovatel Adblocku Plus se tím, že si nechává za zařazení na whitelist platit, vůbec netají (kromě toho, že neprozrazuje, od kterých firem peníze bere). Program "přijatelných reklam"(Acceptible Ads) oznámil už v roce 2011. PR body ovšem získává tím, že peníze přijímá jen od velkých společností. lupa.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

mně to vůbec nevadí, když bude tvůrce šikovnej, ať na tom vydělá. Ale v tu ránu já AdBlock odinstaluju, protože bude k ničemu, a nepochybuju o tom, že někdo vytvoří "nový AdBlock". Nevidím problém :)

tombrava
hodnocení

0x

...když mu někdo zaplatí, tak reklama se zobrazovat bude - jako defaultní nastavení.
Kdes na to přišel? To je zase konspirace...nebo máš o tom nějaký důkaz? A to že si můžeš filtr individuálně donastavit + okamžitě bloknout vyskakující reklamu v rohu na banneru BLOKOVAT a nahlásit provozovateli problém... v případě Tvé teorie to nabízí autor ADBLOCKu proč? pokud náhodou vyskočí nějaká reklama, nění to náhodou tím, že reklamky ve spolupraci s provozovateli stránek vymýšlejí jiné druhy kodu, aby to ADBLOCK nerozpoznal, a chcíli to trvá , než se to dostane do obecného filtru...

...jedna z málo super věcí na netu, tak je třeba to poplivat !

hodnocení

tak se koukni třeba na super stránku prošpikovanou reklamou, ale platící AdBlocku: www.jobsmart.cz/jobs?w=Projektov%C3%BD+koordin%C3%A1tor

ať si funguje, ale ať není defaultní nastavení, že se nikde reklama nezobrazuje. Ať si tam každý nahází weby, kde ho reklama irituje. O tom to je. O žádné poplivání tady nejde.

doplněno 03.02.15 14:56:

já mám nad nabídkami a pod nabídkami vždy tak 10 odkazů, ale že to je reklama nejde poznat. jen podle odkazu, kam vedou.

doplněno 03.02.15 15:17:

v těch jejich pravidlech je tohle zakázáno - maskované reklamy, takže zaplacené jsou. Vím, že jdou zakázat dodatečně. Ale takhle by to mělo být všude, ne jen u těch zaplacených. Jdou sami proti svým pravidlům *blee*

pochybuju, že by se bez zaplacení dostali na white list, když nesplňují pravidla.

@@||jobsmart.cz^$elemhide @@||jobsmart.es^$elemhide @@||jobsmart.fi^$elemhide @@||jobsmart.fr^$elemhide @@||jobsmart.it^$elemhide @@||jobsmart.jp^$elemhide...

S vypnutým AdBlockem mám na té stránce jednu obrázkovou reklamu od googleadservices, když ho zapnu, tak reklama zmizí. Nechci se dohadovat, jen konstatuji.

doplněno 03.02.15 15:09:

Jo, už to vidím, vypadá to jako výsledky vyhledávání, takže jsem si toho nevšiml.

Podle nápovědy k AdBlock jsou některé reklamy "acceptable" (Static advertisements only (no animations, sounds or similar), Preferably text only, no attention-grabbing images, Ads should never obscure page content a tak dále). Takže některé reklamy pouští, ne podle toho, že si je někdo zaplatil, ale že vypadají jako "neobtěžující". V každém případě i takové reklamy lze zafiltrovat ručně.

mcmerkurion*

...dyť na tom odkazu neni žádná reklama...

hodnocení

pokud už máš jiný než standartní filtr :) neřeš.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já tento doplněk vůbec nemám a nemohu si stěžovat. Stránky jsou hezky barevné, občas se tam něco pohybuje i bliká, já si to prohlédnu, neklikám na to a jdu si po tom, proč jsem na tu stránku vlezl. Prostě - zdvořilý nezájem. Zdravím!

hm*
hodnocení

0x

Adblock nepoužívám. Ale mám nainstalován filtrující proxyserver. Má to tu výhodu, že se s prohlížečem navzájem nedohadují o svých verzích a jeden do druhého nijak nezasahuje.

Filtr si tvořím sám. Přidávám tam adresy, které mě štvou a obtěžují, nemusejí to být jen reklamy.

hodnocení

0x

Ablock není jen jedden, stáhni ten druhý a je to, ten pokud vím blokuje úplně vše..a i kdyby, vždy tam jde filtr dosypat a nakonec...

Mě nějaké google textáky vůbec nevadí, ale pokud jsem ntb a chcu z té baterky těch 10 hodin dostat, a rozjede se flash kterej se třeba prednačte že o něm člověk nevím pokud nemá zobrazeno vytížení cpu a je to...

Míra agresivity adblocku stoupá s mírou agresivity děsivých reklam, to je celé...

ronyx*
hodnocení

0x

AdBlock nepoužívám. Článek o AdBlock už také na Technetu

majsterjoe*

vůbec mi nevadí že spomaluje prohlížeč jak se oíše v článku. Když si pustím hodinový dokument na youtube, mám to v kuse bez 6 reklam, stejně jako když si pustím výber písniček, a to je pro mne důležité.

hodnocení

0x

Upřímně řečeno, je mi to fuk. Tam, kde potřebuji, aby fungoval, tak tam funguje a jestli někde zobrazuje ve výchozím stavu nějaký druh reklamy, je mi buřt. Pokud mu za tuto funkcionalitu někdo platí, tak mu mohu pogratulovat k fungujícímu obchodnímu modelu. V okamžiku, kdy mi to vadit bude, tak jej jednoduše odinstaluji - tak jak to ostatně může provést kdokoliv. Nikdo mi pistoli u hlavy nedrží a navíc za ten program ani neplatím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]