Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svět z atomů

Od: atom13 odpovědí: 4 změna:

Čau lidi chtěl bych se zeptat, proč nám některé jídlo nic neudělá a např muchomůrka zabije. Jakto že kyslíik potřebujeme a třeba Cyklon B nás zabije. Proč je pro nás něco nepoživatelné a něco ano, když je všechno složené z atomů? Děkuji

doplněno 13.11.14 18:47:

PS: Vím, že smrtící látka je jed, mně pouze zajímá proč v některých věcech je a v jiných není. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vklus
hodnocení

0x

Zkus vychodit základku a třeba ti to dojde.

atom13
hodnocení

No já jsem ji právě ještě nedodělal, jsem v 8. třídě :)

naihonn*
hodnocení

0x

Jedy nebo toxiny zkrátka v těle způsobují nepřirozené reakce, které se někdy už nedají zvrátit, a tak tělo přestane normálně fungovat. A je už celkem jedno, jestli smrt nastane selháním orgánů, udušením, nebo vnitřním krvácením.

doplněno 13.11.14 16:43:

Ale měl bych zároveň doplnit, že každá látka, včetně třeba vody, je jedovatá, pokud jí jedinec přijme větší množství než je takzvaná smrtelná dávka. Samozřejmě, že v případě třeba vody je ta dávka extrémně vyšší než u látek, kterým říkáme běžně jedy a které se tak musí i označovat.

mimik*
hodnocení

0x

Je to tím, že se atomy liší počtem elektronů a protonů. Atom s 1 protonem a 1 elektronem je jiný prvek, než atom se 14 protony a 14 elektrony. Z prvků se skládají sloučeniny a ty sloučeniny právě něco dělají. To je něco jako že voda nás nezabije, ale kdybysme vypili peroxid vodíku tak nás to zabije. Proč? Voda je složená z jiných atomů, než peroxid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]