Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulační polatek v porodnici

Od: renata5 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den všem, letos v květnu budu rodit v krajské nemocnici a zajímalo by mě jak je to s regulačním polatkem za pobyt v nemocnici. Budu platit těch 100kč za sebe i mimčo nebo jen za sebe nebo vůbec? Vůbec nevím teď po těch všech změnách jak to je. V roce 2009, když jsem rodila, tak jsem neplatila. Díky moc za odpověď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Měla by jste platit jen za sebe.

sargo*
hodnocení

0x

Jak to tedy je? 2011 jsem totiž neplatila nic za nikoho, teď na netu koukám, že se píše, že mimčo určitě nic, ale za matku se platí (a je tam loňské datum). Je to jenom někde, je to novinka od letoška, nebo mě jenom omylem vynechali? :-D

Ne, je to všude a bylo to i loni. Pokud jste nic neplatila, můžete mít problém, protože regulační poplatky jsou ze zákona a je pravděpodobné, že v nemocnici visíte v účetním systému jako dlužník.

loo*

fajn, že jste si vzpomněla. já být vámi to začnu zítra řešit...je možné, že jste vedena jako dlužník a to není sranda

kolicek*
hodnocení

0x

V roce 2011 se platilo 60 Kc za matku, za dite se nikdy neplati. V roce 2012 uz je poplatek 100 Kc na den a stale plati, ze plati pouze matka.

petapeta*
hodnocení

0x
Nevím, kde někteří poradci berou jistotu, že se za dítě neplatí.
Novorozenec je z hlediska poplatků považován za dítě, jehož rodiče mají stejnou povinnost platit jako rodiče starších děti. Ve smyslu placeni je za lůžko považován také inkubátor, jinými slovy rodiče mají povinnost za dítě v inkubátoru poplatek za den pobytu také.
Viz např.: http://www.vzp.cz/klienti/informace/poplatky/regulacni-poplatek-ve-vysi-100-kc
sargo*

V tom odkazu, co jste dala, je hned v prvním odstavci napsáno, že se za dítě NEPLATÍ - chtělo to dočíst do konce *smich*

petapeta*

Ať koukám, jak koukám, tak tam nikde nevidím slovo neplatí. Kde to tam vidíte vy?
lidus*

petapeta, sargo má pravdu je tam neplatí ale pravděpodobně některé zdravotní ústavy neví co vlastně mají vybírat a tak pokud se rodička nebrání berou i za mimča.

petapeta*

Velmi zajímavé. Mně se tam slovo neplatí nezobrazuje.

Regulační polatek v porodnici
loo*

máte zaplou nějakou funkci blokování...asi na reklamy nebo nějaké filtry. je to tam ve formě jpg :)

kolicek*
Z vaseho odkazu:Regulační poplatek ve výši 100 Kč se neplatí, jedná-li se o:ústavní péči o narozené dítě, a to ode dne porodu do dne propuštění ze zdravotnického zařízení ústavní péče, ve kterém k porodu došlo, nebo do dne propuštění z jiného zdravotnického zařízení ústavní péče, do kterého bylo dítě ze zdravotních důvodů bezprostředně po porodu převezeno,doplněno 20.01.12 08:11: No tak to se moc nepovedlo :S

lidus*

Ptala jsem se kamarádky je je to u nich na porodnici a bylo mi řečeno-platí matka, za dítě pokud má matka nadstandart neplatí, pokud nemá tak platí i za dítě , rovněž dítě v inkubátoru se platí.

petapeta moc se mi tomu co píšete nechtělo uvěřit, tak jsem raděj zvedla telefon a zeptala se. Bohužel pro dnešní rodičky máte nejspíš pravdu.

ahasver4*

Nemůže mít pravdu.ˇU toho odkazu petepeta skutečně chybí,že se neplatí,proč se jí to nezobrazuje to nevím ale je to tam...

doplněno 17.01.12 19:35:

Tady...

Regulační polatek v porodnici #2

III. Poplatek ve výši 100 Kč se nehradí, jedná-li se o:
ústavní péči o narozené dítě, a to ode dne porodu do dne propuštění ze zdravotnického zařízení ústavní péče, ve kterém k porodu došlo, nebo do dne propuštění z jiného zdravotnického zařízení ústavní péče, do kterého bylo dítě ze zdravotních důvodů bezprostředně po porodu převezeno.

Toto je okopírováno z metodického pokynu ministerstva zdravotnictví.

mzcr.cz/...

doplněno 17.01.12 18:40:

Takže jako vždy a všude Kocourkov...

petapeta*
Tam je zřejmě překlep, neboť hned v poznámce pod je uveden příklad, kolik se platí.

jamal*
hodnocení

0x
Ano,plati se 100kc za den.
jamal*
Jinak ja jsem rodila pred pul rokem a platila jsem tu 100 jen za sebe. Fakt je,ze jsem byla na nadstandartu. Jak je to na beznych pokojich,jestli tam se za dite plati-netusim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]