Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, letos v květnu budu rodit v krajské nemocnici a zajímalo by mě jak je to s regulačním polatkem za pobyt v nemocnici. Budu platit těch 100kč za sebe i mimčo nebo jen za sebe nebo vůbec? Vůbec nevím teď po těch všech změnách jak to je. V roce 2009, když jsem rodila, tak jsem neplatila. Díky moc za odpověď.
Jak to tedy je? 2011 jsem totiž neplatila nic za nikoho, teď na netu koukám, že se píše, že mimčo určitě nic, ale za matku se platí (a je tam loňské datum). Je to jenom někde, je to novinka od letoška, nebo mě jenom omylem vynechali?
Ne, je to všude a bylo to i loni. Pokud jste nic neplatila, můžete mít problém, protože regulační poplatky jsou ze zákona a je pravděpodobné, že v nemocnici visíte v účetním systému jako dlužník.
V tom odkazu, co jste dala, je hned v prvním odstavci napsáno, že se za dítě NEPLATÍ - chtělo to dočíst do konce
petapeta, sargo má pravdu je tam neplatí ale pravděpodobně některé zdravotní ústavy neví co vlastně mají vybírat a tak pokud se rodička nebrání berou i za mimča.
máte zaplou nějakou funkci blokování...asi na reklamy nebo nějaké filtry. je to tam ve formě jpg
Ptala jsem se kamarádky je je to u nich na porodnici a bylo mi řečeno-platí matka, za dítě pokud má matka nadstandart neplatí, pokud nemá tak platí i za dítě , rovněž dítě v inkubátoru se platí.
petapeta moc se mi tomu co píšete nechtělo uvěřit, tak jsem raděj zvedla telefon a zeptala se. Bohužel pro dnešní rodičky máte nejspíš pravdu.
Nemůže mít pravdu.ˇU toho odkazu petepeta skutečně chybí,že se neplatí,proč se jí to nezobrazuje to nevím ale je to tam...
doplněno 17.01.12 19:35:Tady...
III. Poplatek ve výši 100 Kč se nehradí, jedná-li se o:
ústavní péči o narozené dítě, a to ode dne porodu do dne propuštění ze zdravotnického zařízení ústavní péče, ve kterém k porodu došlo, nebo do dne propuštění z jiného zdravotnického zařízení ústavní péče, do kterého bylo dítě ze zdravotních důvodů bezprostředně po porodu převezeno.
Toto je okopírováno z metodického pokynu ministerstva zdravotnictví.
doplněno 17.01.12 18:40:Takže jako vždy a všude Kocourkov...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.