Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat v 13ti

Od: nicoll odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je mi 13 let. Nemám tátu a s mamkou nemáme tolik peněz a já bych si potřebovala šetřit na budoucnost. Taky chci koupit mamce nějaký dárek za to že mě od narození vychovává sama. Mohli byste mi prosím poradit jak si přivydělat. Vím, že brigáda je až od patnácti. Ale třeba vás něco napadne. Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Moc možností ve třinácti nemáš, ale tohle téma je tu poměrně často diskutované - koukni do předešlých diskusí - #jak+vydelat

hodnocení

0x

Jaroslav Foglar: Hoši od Bobří řeky, kapitola 17 Jak si hoši vydělali peníze

niccol
hodnocení

Tuto knihu nemám. A ani mít nebudu.

I když to asi není zrovna "košer", tak stačí hledat. ;) uloz.to/...

A proč nebudeš? Určitě by se koupit dala. Třeba i v antikvariátu za pár korun.

askmenow*
hodnocení

0x

- sběr

- práce pro sousedy a lidi z okolí za drobný peníz - podle toho, co umíš - sekání zahrad, hrabání listí, mytí oken, venčení psů, nákupy... zkus se pozeptat, jestli by někdo neměl zájem...

- případně se s maminkou domluvte, zda by nebyla práce, kterou by napsala na sebe, ale dělala bys ji ty (např. roznos letáků) - jen buďte opatné a nenaleťte nějakým podvodníkům, co nabízejí práci na doma.

Je krásné, že chceš mamince pořídit dárek, ale nic nekupuj. ona ví nejlépe, jak špatně na tom jste. Zkus jí něco vyrobit. Krásné věci jdou často udělat z už nepotřebných věcí, nebo za pár korun. Se správným věnováním jí to potěší ještě více, než kupovaná věc.

rorys
hodnocení

0x

To je takové dojemné a určitě i upřímné, o tom dárku mamince za výchovu a šetření na budoucnost. Pak že je ta mládež zkažená.;)

hodnocení

0x

Rozumím ti a musím ti říci, že je úžasné, jak si všechno uvědomuješ a jak jsi vděčná a zodpovědná. *srdce* Ale teď ještě zůstaň dítětem. Nesháněj peníze, ale dělej to, o čem víš, ža mamce pomůže a potěší ji. Uč se dobře a snaž se naučit domácí práce tak, abys mohla mamce pomáhat a kdyby byla potřeba, mamku zastoupit. Vzpomínám si, jak jsem já s bratrem právala ve sklepní prádelně a jak jsme měli radost, když se mamka v soboru vrátila z práce a my už měli pověšené vyprané prádlo na dvoře. A jak jsem poprvé vařila kyselé zelí, když byla maminka v nemocnici, protože na něho měl táta chuť. ;) Maminka to má složité a určitě potřebuje pomoc. Pomoz ji tím, že se budeš dobře učit, dobře se připravíš na život studiem a až z tebe něco bude, maminka na tebe bude pyšná a bude ráda, že tě dobře vychovala. Až bude stará, bude doopravdy potřebovat tvou pomoc a ty ji budeš umět pomoci. Teď to spolu to zvládnete. Nemusíš se bát. Na šetření do budoucího života ještě teď nemysli, protože musíš nejdříve vydělat. A to bez vzdělání nejde. Bez vzdělání je to jen paběrkování, sbírání drobků. Ty to nejspíš víš, protože písemný projev máš na úrovni a bez chyb. ;) Ještě vydrž a začni vydlávat peníze, až příjde tvůj čas. Teď to určitě ještě není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]