Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být nádor?

Od: bojimse odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

vím, že mě odkážete k lékaři, ale bojím se zjistit pravdu...

Už asi dva roky mívám tlačení v pravém nadbříšku a přechází to jakoby do zadního zádového svalu a páteře (nelze poznat, odkud bolest, resp. tlak pochází), původně jsem si myslela, jestli to nemůže být žlučník, ale vypozorovala jsem, že se mi to stává nejen po jídle, ale spíš po námaze, když si např. stlačuju břícho při sezení apod., jednou se mi to podařilo, když jsem usnula ve špatné poloze, jednou zase po stěhování atd. Takže někdy jsem se přikláněla k tomu, že je to způsobeno nesprávnou stravou, ale když jsem držela striktní dietu a měla výše uvedenou námahu, tak se mi to stalo také, jiné potíže jako např. zvracení a nevolnost u toho nemám, je to vyloženě jen tento "mechanický" problém.

Někdy mi pomůže Mydocalm a rozmasírování a jindý naopak "trpím" třeba šest hodin v kuse, beru si Algifen po 50 kapkách a nic... mám příšených strach...

Ptala jsem se na to ortopeda a on říkal, že to nevidí na žlučník, ale spíš na záda, jenže jeho vyšetření bylo velmi rychlé a nedůkladné... dříve jsem hodně trpěla na migrény od krční a hrudní páteře a tento problém jakoby ty migrény vystřídal (v podstatě zmizely).

Musím podotknout, že jsem byla (a ještě jsem) obézní - 117 kg na 168 cm, podařilo se mi to už snížit na 99 kg a dále pokračuju, mám sedavé zaměstnání, takže pořád sedím ve shrbené poloze u PC, měla jsem málo pohybu, chodím skrčená (předsazená hlava a ramena) a cca tři úrazy, kdysi jsem v zimě spadla na kostrč (2x v rozmezí několika let), a naposledy asi před třemi lety jsem uklouzla v koupelně a to bylo fakt "velký" (otřes mozku, obrovská modřina na noze, praštila jsem se levých žeber, ale možná to odnesla i ta pravá...říkám si, jestli ty problémy neodstartovalo právě tohle, začaly v tomtéž roce.

Jsem zoufalá, pořád se odhodlávám jít na sono, ale mám panickou hrůzu, že mi řeknou, že už se nedá nic dělat a nakonec si za to budu moct sama, protože jsem to neřešila dříve... mám maminku zdravotní sestru a podle ní je to od páteře... na levé straně zadních žeber mám na dotek velmi bolestivé místo, dříve to bylo i vpravo, ale tam se to nějak srovnalo.

Omlouvám se za tento dlouhý a možná zmatený výlev, ale je mi 26 a bojím se, že nic hezkého mě už nečeká...

Myslíte, že bych mohla mít celou tu dobu nějaký útvar v bříšního dutině, aniž by se jinak projevovalo, kromě výše uvedených problémů?

Moc a moc díky za vaše rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Proč se zbytečně stresujete? Nechte se vyšetřit ať víte, na čem jste. Myslet na závažné onemocnění je příliš brzy. Proč chodíte jak sama píšete skrčená? Jednak si zdravotně škodíte a pak to vypadá příšerně. Neznáte ramena nahoru, dozadu dolů, vypnout prsa břicho zastrčit? Tak takhle choďte, svaly se dají posilovat už jenom správným držením těla. Myslete na to a říkejte si, že když jdete narovnaná, tak vlastně cvičíte. Jste ještě mladá holka, ale kašlete na sebe a už z toho máte zdravotní problémy. Začněte se o sebe starat a uvidíte, že bude líp.

dejavu*
hodnocení

0x

Chápu vaše obavy, ale tak, jak to potřebuje vyšetřit i doktor sonem, neboť ani ten dovnitř nevidí, tak stejně tak i my netušíme, co by to mohlo být. Lze se jen dohadovat na základě potíží, které měl jeden nebo druhý, ale to pro vás nic neznamená, každý to má unikátní.

Myslím, že sono určitě vydržíte, a pokud je to žlučník, měla by úleva po operaci nastat hned a moc se vám to pomůže a budete se bít do hlavy, proč jste to tak dlouho nechala. Pravděpodobně to bude problém se žlučníkem, játry nebo uskřípnutým žeberním nervem, ale nikdo nemůže vyloučit ani nádor, i když je to málo pravděpodobné. A i kdyby to nádor byl, otálením nic nezmůžete a dřív nebo později by vás to do toho špitálu donutilo. A není asi moc veselé, když ležíte s bolestí v posteli a učíte se ovládat kolostomický vak na stolici, když je nutno vzít střeva a snažíte se, aby vám to neteklo po břiše a zároveň víte, že jste svou životní šanci prošvihla díky zbabělosti a přišla jste pozdě.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, mám po dávném i nedávném úrazu velmi podobné stavy, bolesti zad, hlavy, tlak okolo žaludku, na solaru - právě od uhnuté páteře, hrbení se a celkového špatného postavení zad, mám do sebe zapáčené hrudní obratle (taktéž po pádu na kostč). Okolo nalomeného žebra mi ani po půl roce nesmí nikdo sáhnout, obratle i po letech často bolí, táhnou, obtěžují. Velmi výrazně to zhoršuje sezení u počítače, jak jsem vysledovala. Je dobře možné, že Vaše páteř není po těch pádech úplně ok, ale vyslovovat jakoukoli diagnózu naslepo a ještě bez lékařského vzdělání je nesmysl.

S jistotou Vám odpoví pouze lékař, a to ještě až po vyšetření. Nečekejte, páteř je svině a pokud máte nějaký neřešený problém, zlepšovat se to asi nebude.

culdabulda1*
hodnocení

0x

jenže nic jiného dělat nemůžete, nežli zajít k lékaři, ať se bojíte, nebo ne. Pokud je to něco vážného - stejně Vás to "dohoní" a lepší je řešit to dříve, nežli později. Může to být cokoli, pravděpodobně ale ta páteř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]