Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interupce v 8 týdnu, co mě čeká?

Od: vero* odpovědí: 16 změna:

Zdravím.S manželej jsme se rozhodli,že půjdu na interupci.už máme 2 krásný děti,ale ta finanční tíživá situace...nikdy jsem nic takového neudělala,a bojím se.Prosím Vás,copak mě čeká?jaký to má průběh.V pondělí mám jít na prohlídku a pak se domluví termín.děkuji za odpoveď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zumbo
hodnocení

0x

Dobrý den, interupce se provádí v krátke narkóze, kdy je vyprázdněn obsah dutiny děložní. Samotný zákrok nebolí, po něm může být pobolívaní v podbříšku srovnatelné s menstruačními bolestmi. Pokud zákrok proběhne bez komplikací další otěhotnení by nemělo být ovlivněno. Bohužel je to invazivní výkon a s tým se mohou objevit někdy i komplikace jako výrazné krvácení, poranění dělohy nebo čípku děložního, zánět... Tyto komplikace jsou ojediněle, ale jsou. Pokud jste se pro interupci rozhodla, je vhodné aby se provedla do 8.týdne těhotenství, kdy se komplikace vyskytují daleko méně než u interupcí prováděných mezi 8. až 12. týdnem.

vero*
hodnocení

Dobrý den,mnohokrát Vám děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

a co takhle svědomí nebude vás v budoucnu žrát, že jste zabila dítě

vero*
hodnocení

už takhle máme co dělat,abychom uživili 2 děti,manžel je bez práce.A se svědomím se poperu,věřím,že mi to vynahradí mé děti.Už jsem postrarší žena.Nevím jestli vy máte děti,ale chápu je to váš názor ten Vám neberu.Ale vůbec nevíte v jaké jsme situaci.mnohokrát jsme to s manželem řešili.A mimochodem má otazka nebyla,jestli mě bude žrát svědomí,ale jake to bude mít nasledky a průběh.takže děkuji Vám za odpověď.

karamelka*

Žádné dítě nezabila,dítě je žijící uvažující vnímající tvor,ne plod v těle matky.Laskavě si emotivní výlevy schovejte na doma.Vám moc držím palce aby vše proběhlo v pořádku a rozhodně se nenechte unést ani svými emocemi,ani názory jiných lidí.Je skvělé že už máte dvě děti,nemusí Vás trápit zda nebudete mít obtíže s dalším otěhotněním.Hlavu vzhůru,rozhodla jste se správně,věřím že jste zvážila všechna pro a proti,kdybyste jednou dítě odložila do babyboxu nebo nechala adoptovat,bylo by Vám mnohem hůř než jít na potrat v tak ranném stádiu těhotenství.Držte se a nebojte,jsem veterinářka,je to jeden z jednodušších zákroků,snad vše proběhne bez problémů

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle formulace dotazu si myslím, že máš své děti ráda a že to rozhodnutí není definitivní. Pokud uživíš dvě děti, uživíš i třetí. Pokud se pro interrupci rozhodneš, tak jediné, co tě spolehlivě čeká, jsou výčitky do konce života.

petapeta*
hodnocení

0x

Zde se můžete podívat, jak to probíhá: znamost.cz/...

claire*

Petapeta, proboha, to nemyslíte vážně! Film Němý výkřik je absolutní blbost *bum*, ještě když člověk čte ten popisek ... "děťátko je vyděšené..." - taková (s odpuštěním) hovadina! Je to velmi nepřesné a zkreslující (např. se podívejte na článek o filmu na Wikipedii nebo si najděte, co o něm říká MUDr. Radim Uzel).

Paní tazatelko, prosím Vás, pro klid Vaší duše na ten odkaz ani neklikejte, jen Vám z toho bude zle, ale pamatujte, že ten dokument je nepravdivý! První odpověď v tomto vláknu Vám určitě pomohla, ta aspoň skutečně popsala, co jste chtěla vědět. Pokud jste rozhodnutá, nenechte se zviklat internetovými diskuzemi a názory cizích anonymních lidí, kteří Vám budou Vaše rozhodnutí rozmlouvat.

borax*

Přesně tak. Souhlas!

skye*
hodnocení

0x

Tedy opravdu miluji lidi, kteří vnucují svůj názor ohledně interupcí. Je to dost ožehavé téma, na které by si měl každý svůj názor nechat a nikomu ho nevnucovat, zvláště ne ženě, která se o interupci rozhoduje. Naprosto rozumím, proč tazatelka zvolila tuto možnost a věřím, že výčitky se mohou objevit, ale jak sama řekla, děti, co má, jí to vynahradí. A názor - uživíte dvě děti, uživíte i tři, je nesmysl. Pokud peníze nejsou a rodiče horko těžko vyjdou s penězi, další dítě bude další velký závazek. Proč šidit děti a ještě i to nové? V dnešní době se skoro dá říci, že mít tři děti je opravdu odvaha...a leckdy i nerozvážnost. Setkávám se s tím pořád - ano, děti mají třeba hodně lásky, ale denně vidí své rodiče, jak jsou vystresovaní z finanční situace, sami tomu nerozumí. Nerozumí, proč nemohou jet na tábor nebo na hory, proč nikdy nebyly u moře nebo nosí oblečení po sourozencích a nikdy nemají nic nového. Někdo může říci - jsou to jen materiální věci, důležitější je, v jakém prostředí vyrůstají a zda jsou milované. Samozřejmě, to je to nejdůležitější, ale myslíte, že "chudobou" děti netrpí? Proč tedy situaci ještě zhoršovat, když je možné, ji vyřešit? Závěrem tedy, tleskám tazatelce za její odvahu a zcela její konání schvaluji. A prosím, aby se zde už lidé nevyjadřovali na téma správnost interupce, je to k tazatelce velmi necitlivé.

hodnocení

0x

Nikdo se nemůže a nemá právo rozhodovat za Vás. Co vás čeká, máte odpověď nahoře. Ten kdo má peníze, práci, zabezpečení, tak se dívá na druhého úplně jinak, ze svého pohledu blahobytu. Přeji vám, aby vše dobře dopadlo a ve zdraví jste se vrátila domů k dětem a manželovi.

petr13*
hodnocení

0x

a stalo se to náhodou , že . Tohle nechápu .

martinaa*

Už jste slyšet o selhání antikoncepce?

artik*

jaké selháni myslíte? Selhání manžela při přerušovaném styku?

martinaa*

A to jste vyčetl z křišťálové koule? Paní nikde nic o žádném přerušovaném styku nepsala...

hodnocení

0x

Ne, ještě tam tato informace nedošla!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]