Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiné vztahy

Od: bublinka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, doma máme diskuzi o rodiných vztazích.
Má matka má sestřenici Jiřinu, Jiřina je tedy moje prasestřenice, nebo teta?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne, není nic, co se správně pojmenuje. Je to příbuzná.

hodnocení

0x

Matka byla jedináček. Má sestřenici /jejich matky byly sestry/. A ta má 2 děti. Jezdila jsem tam na prázdniny a té holčině jsem nejraději říkala: Pocém, ty PRASEstřenice. S důrazem, na ten začátek. Ona byla o rok starší, nechtěla si to nechat líbit a obyčejně jsme se popraly.

Jinak, je to jen příbuzná, už nějak z 3. kolena. Já jsem té mamčině sestřenici říkala teta, ale už to nebylo opravdu nejbližší příbuzenstvo. Přesto jsme se měli všichni rádi. Jaga.

Říkejte jí teto, nebo Jiřino. *placni*

babusa*

Taky jsme doma probírali vztahy z celé široké rodiny a spoustě sestřenic a bratránků,jejich děti-známe se,ale taky jsme nepřišli na to,co k sobě jsme.Hlavní je,že o sobě všichni víme i když se vídáme málo,jsme nějak rozlezlí hlavně po Moravě.Bohužel nejvíc se vídáme o pohřbech,ale to už je život.Píšu kvůli tomu,jak "babajaga" říkala" PRASEstřenice.Můj muž zase když mluví o bratranci,říká "bratrkanec".Taky od jejich dětství a kvůli tomu vzájemných rvaček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]