Dobrý den, stal jsem se obětí podvodu s odeslaným balíkem do zahraničí .prodával jsem ps3 ozvala se paní z USA a že to potřebuje pro syna který měl narozeniny..poslala peníze jakože bance z ,,banky,, mi přišel email že mam poslat sledovací číslo zásilky..zásilku jsem odeslal a peníze nikde.. dnes mi napsala že banka neposila tak male částky že musela poslat 500euro takže ji mam já poslat 240 a ona mi pošle 500.. jde to nějak řešit? nebo se mam smířit s tím že jsem někomu darovál ps3? prosím o radu kdo ví nebo ma nějaké zkušeností? děkuji
Jen mě udivuje kolik svéprávných lidí se vyskytuje v této republice a dokáží naletět takovéto kravině.
navak
a mně je ulpně jedno co vás udivuje.. jde o mou špatnou informovánost, nezkušenost a hloupost..ale kdo by čekal že se něco takovýho muže stát , když se s tím nesetká a neví jak to chodí...
zztop*
No vidíte a mě je zase fuk, že je někdo tak ... a pošle někam věc v nemalé hodnotě a pak se diví, že ho chtějí oškubat ještě víc. Jen pošlete těch peněz co nejvíc. V době internetu snad není problém se trochu podívat a poptat předem než něco pošlu. Mimochodem nepošlete mi taky nějaké peníze nebo konzoli?
Jak jste mohl poslat takhle drahou věc jen tak do zahraničí bez toho, abyste měl jistotu, že za to dostanete peníze? Proč jste to raději neprodal spíše tady v ČR? To tady nebyl zájem?
Teď už se s tím asi budete muset jen smířit. Jakýkoli pokus o řešení se asi jen prodraží, navíc bez větší naděje na úspěch. "Chybami se člověk učí" - "jen to školné někdy není zanedbatelné..."
Dnes už znáte naši poradnu, tak se tady příště radši zeptejte na naše názory a rady dříve, než něco neprozřetelně provedete bez většího uvážení. Věřte mi, že snad nejsem žádný blb, ale když si nejsem jistý svým rozhodnutím, rád tady své názory zkonzultuji s kolegy a často bývám od svých plánů odrazen. A ještě jsem toho nelitoval...
Paní je dost chytrá na to, aby "nakupovala" na internetu, ale nedokáže si zjistit, jak zaplatí? Vy v žádném případě už nic neposílejte, když nemůže zaplatit, tak by to měla vrátit. To určitě neudělá, tak se s věcí rozlučte a příště buďte opatrnější.
"...že banka neposila tak male částky že musela poslat 500euro takže ji mam já poslat 240" Není Vám divné, že když banka neposílá "tak malé částky" z jejího konta na Vaše, z Vašeho konta na její by ještě menší částku podle té paní poslala?
Prodával jsem TV SONY Trinitron Combi s videem a ozvala se mi paní z Velké Británie, že to chce pro syna a nabízela 100 euro, ať to prý pošlu na dobírku. Nejsem blázen na nohy a odpověděl jsem jí, že do ciziny nic neposílám. Byl to určitě také podobný podvod!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.