Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest hlavy

Od: kamen odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

Trapi mě dlouho dobe bolesti hlavy a docela mě to začina vytačet posledni dobou už to neni tak často ale sem tam se to objevi vicemeně občas v praci,tak jsem si řikal že se tadyk zkusim poradit a třeba se na něco přide nebo se aspon dozvim něco noveho a budu o něco chytřejši.

Je tomu asi rok a pul co jsem přestal kouřit cigarety a po přestani kouřeni v pohodě.No a nedavno jsem přestal pit alkohol a pit kavu je tomu asi 3 měsice.Alkoholu jsem vypil cca 1 až 2 piva deně a jednou tydně trochu whisky na chuť cca 2 až 4 panaku.U kavy to bylo každe rano a odpoledne,většinou 2x deně občas 3x deně.Nejhorši bylo asi prvnih 14 dni to jsem měl naštěsti dovolenou.Nevim jak bych to zrovna nazval ale byli to take občasne tlaky v hlavě většinou při pochybu a začla unava.

Muj plan byl stim skončit zedne naden bez nahražek ale zajimalo vy mě jak dlouho to občasne tupe bolesti hlavy muže ještě trvat?nebo jestli se ještě na něco zaměřit?Nevim zda to ten alkohol nebo ta kava vyvolala ale nejspiš to bude obojim.

Inak jsem po te co jsem přestal pit alkohol a kavu začal posilovat 2x tydne stim že jsem začal zdravě jist jelikoš strava nebyla pravidelna a spiš meně a nezdravě..

Ze začatku byli bolesti jak v praci tak doma,tetka už to je vicemeně občas v praci ale už to neni tak často.

Občas si vemu brufen ale snažim se tomu vyvarovat jelikoš nejsem zastancem prašku.

Zvažoval jsem že bych začal pit zeleny čaj.

Předem diky za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jděte k obvoďákovi, minimálně Vám předepíše např. rehabilitaci na uvolnění krční páteře - za pokus to stojí.

Za uchem, na úrovni jeho spodní části (lalůčku), je místo, kde se spojuje několik nervů v hlavě. Je to takový výběžek za uchem. Prohmatejte si tu oblast a pokud Vás tam bolí nebo se po prohmatání bolest hlavy zvětší, kupte si analgetický krém/mast (Ibalgin a podobné) a místo si párkrát denně potřete. Do druhého dne by to mělo být lepší ;) Toto píšu proto, že to není moc známé a mě to velice často na bolesti hlavy pomůže. Když jsem doktorce o bolavém bodu za uchem řekla, tak se mě zeptala: "Vás často bolí hlava, že? A nemůžete nosit čelenky na hlavě, vadit mohou i brýle, že?" No, trefila to na 100%. Místo mi prohmatala tak, že jsem jí tam zaskučela bolestí :-D

hodnocení

0x

Zaprvé Vám gratuluji k vaší silné vůly ! No a co se týče vaší otázky. Možná to bude tím, že alkohol obecně uvolňuje cévy a žíly. Teď když už alkohol nepijete , tak už nejsou tak pružné. Zkuste konzumovat třeba víc česneku. Ten prý žíly roztahuje. Hlavně se moc nepřepínejte ! Váše cévy a žíly jsou bez alkoholu "oslabené". Nejsou zvyklé na zvýšený tlak bez podpůrného alkoholu. Ale to se časem srovná. Hlavně to chce klid !... A tu kávu bych nepil vůbec. A nebo bych ji pil s mlékem. To je má rádoby rada. Nejsem žádný odborník, tak to tak berte !

kamen
hodnocení

Pravě co pišete vicemeně si myslim i ja.V praci je toho moc a bylo toho moc aj doma,tak se snažim maximalně zvolnit a dalo by se řic že to pomaha.(minimalizovat stres) Kavu nemam v planu už konzumovat jelikoš si myslim že je to velice navykova droga i když je dobra..Zkusim ten česnek diky za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]