Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se zubaře

Od: vendasek* odpovědí: 11 změna:

Ahoj bojím se...zítra du k zubaři *stop* A kolik platíte za plomby? A nějáka pomoc at se nebojím? Bude mě vrtat a bolí to help!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milanho*
hodnocení

0x

Určitě neni čeho se bát, vůbec to nebolí a za obyčejnou amalganovou blombu se apospon tedy před měsícem nicneplatilo a za bílou se platí 300, ale asi záleží na ordinaci

vendasek*
hodnocení

Tak to já za bílou platím 1500 za jednu! ;( Ale mě stačí ta šedá!
HELP

axlik*

Chce to víc pečovat o zuby, ikdyž ani to není jistota.. Prostě si říct, že to bude chvilku bolet, ale těch příjemných pocitů je pak víc takže je to proti tomu nic...Já se ohromě bál trhání osmiček a řek sem si, že to tu chvilku vydržím a pak už bude dobře a šlo to :)

hodnocení

0x

Já jdu k zubaři příští pondělí a docela se těším. Sama jsem se objednala. Vypadla mi plomba a ta děsná díra v puse mě znervózňuje a už se těším, až bude zaplněná. Nic to není, dá se to v pohodě vydržet, to gastroskopie byla pro mě daleko nepříjemnější.*blee*

Pokud opravdu nemůžete překonat bolest, požádejte o injekci /lokální umrtvení/. To jen štípne a pusa Vám pak zdřevění a nic necítíte. Ale někde se za to platí. Jinak šedivé plomby jsou /zatím/ zdarma, za bílou vpředu jsem dala 500 kč + 30 Kč za návštěvu lékaře. Ale stojí to za dobrý pocit i za to, že nic nebolí.

Tak hlavu vzhůru, pochlapit se a ono to nakonec dobře dopadne.*mala* Jaga.

No tak zubaře se sice nebojím, ale že bych se k němu zrovna těšil...

Ty obyčejné plomby jsou zatím zadarmo do určité velikosti (nikdo mi neřekl jaké). Za abnormálně velkou plombu se připlácí, ale rozhodně Vás to nezrujnuje.

hodnocení

0x

Kdysi jsem se taky bál zubaře. Jednou jsem dostal zánět trojklaného nervu (to nejsou tak úplně zuby, ale souvisí to). Tehdy jsem byl šťastný, že můžu jít k zubaři. Od té doby jsem se přestal bát a chodím pravidelně 2x do roka ke klasickému zubaři a 2x ročně na paradentologii. Na tu bolest, kdy člověk pochopí, proč někdo skočí z nuseláku se nezapomíná. Nějaké vrtání je proti tomu procházka růžovým sadem. Při představě, že bych měl něco podobného prožít znova...

ukulele*
hodnocení

0x

Já ze zubaře šílím, našel jsem si zubařskou bohyni, je to dětská zubařka, mluví zoubek, plombička, včelička, a když se mě ptala kdy budu chtít dát včeličku injekci proti bolesti před vrtáním, tak jsem jí řekl, hned jak si sednu do auta když k Vám pojedu! Strach ze zubaře, respektive strach z bolesti a bolest sama při stomatologických úkonech je nepotlačitelný/á.

Já jsem moji zubařku dostala, když jsem jí řekla, že chci, aby mě už v čekárně postřelila narkotizační puškou.

Milý Magdone, milý Ukulele, je vidět, že jste dosud nikdy nenavštívili gynekologa. Věřte, že raději 3 x ukáži svůj nedokonalý chrup, než jednou své růžové tajemství. I když nejsem žádný puritán, se svou zubařkou paní Liběnou, vycházím daleko lépe a méně křečovitě, než se svým gynekologem. JE TO TAK!*smich* Jaga.

doplněno 10.01.12 09:54:

Pro inžinýrku:*palec*

No je fakt, že jsem ještě nerodil;), takže tohle porovnat neumim. Ale po různých zkušenostech (třeba vyhozená ploténka, kdy jsem zůstal ležet na chodníku, naštěstí hned u domu a trvalo 3/4 hodiny, než jsem se doplazil domů) jsem došel k názoru, že největší bolest je ta, která zrovna trvá. Tyto 2 události jsem zažil, ale porovnat, která víc bolela ani tak neumím.

Babuško, moje řeč. Líp bych to nedokázala říct.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]