Sencor-Halogenová trouba SMH 331

Od: Datum: 07.01.15 11:28 odpovědí: 3 změna: 09.01.15 08:06
avatar

Dobrý den. Dostala jsem "SENCOR halogenovou troubu SMH 331" Nemáte doma podobnou troubu? Co v ní děláte a jak?

V návodu k troubě, moc rad není. Děkuji za jakoukoliv radu. Viky



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.01.15 13:40
avatar

Můžete v ní péci všechno, co byste pekla v troubě. Dokonce upeče i bábovku, vidím že je ta Vaše s nástavcem, takže se do ní vejde forma na bábovku snadno. Ale je mi divné, že máte sklo jaksi neprůhledné. To je jenom špinavá, nebo je poškozená? Já mám tu skleněnou mísu úplně čirou.

Od: viky®
Datum: 07.01.15 15:33
avatar

Dobrý den "Suzymon." Sklo je krásně průhledné. Manžel donesl troubu, vybalil, sklo je zapocené. Trouba má umět vše, včetně ohřívání apod. Maso na pečení se dá na mřížku, dolů voda na dno. Problém mám, že maso bude stříkat nahoru na topidlo, kde jsou dírky. První jsem vyzkoušela ohřát párky a špekáčky, (nasucho) chuť vynikající, šťavnaté, jen nahoře na víku, bylo pár kapek šťávy. Našla jsem staré nádobí, které nemá umělé ucha a dala ohřát polévku. Poklička jsem dala z jenského skla. Bez míchání se polévka ohřála. Suzymon, jak děláte maso a šťávu, aby nestříkala nahoru na víko šťáva? Děkuji

Datum: 09.01.15 08:06
avatar

Ahoj Viky, promiň, byla jsem nějak rozhozená tím atentátem V Paříži. Děláš to správně. Já jsem zpočátku pekla maso přímo na mřížce a do té skleněné mísy jsem nalila trochu vody, aby to nebylo vysušené, ale pak jsem to musela celé mýt a ta mísa je těžká a velká a tak jsem také začala dávat pokrm do mísy od remosky a na tu mřížku. Přesně jak to máš ty. Ale tomu stříkání nelze zabránit ničím jiným, než to přikrýt. Také můžeš alobalem. A abych měla šťávu, já přidávám vývar, nebo vodu. prostě nějakou tekutinu, jako při normálním pečení v troubě. To můžeš sledovat i během pečení. Jednoduše zvedneš víko a koukneš dovnitř a podleješ, nebo maso otočíš. Ale když ho chceš mít navrchu opečené, tak to víčko, nebo alobal z hrnce musíš sundat. To se nedá nic dělat. Pak to ten kovový děrovaný kryt samozřejmě zastříká, tomu se nevyhneš. Musíš to pak otřít. Nejlepší je hned po pečení. Já už ji mám dva roky a tak vím, že po čase to stejně není jako nové. Ale nevadí to nijak v provozu. Já mám mikrovlnku s funkcí "crisp", a tuto funkci vlastně používám nejvíc. A i když jsem okamžitě tu kovovou mřížku nahoře očistila, stejně se mi nepodařilo udržet ji v původním stavu. Také mám na to vztek, protože za to člověk zaplatí dost peněz a ty materiály dnes stojí za prd. Pokaždé když to čistím, tak nadávám. Tak zatím ahoj a ať vám chutná. :),

doplněno 09.01.15 08:10:

Ještě doplním. Jak jsem nahoře psala, také jsem napřed postupovala podle návodu, tedy maso na mřížku atd. Ale z praxe je lepší dávat maso do nádoby. Je daleko šťavňatější, ten vzduch ho nevysuší. Uvidíš, že si to časem vychytáš.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.